Hej. Naturalne wlosy mam ciemny braz. Zrobiłem sobie pasemka w grudniu. Jednak fryzjerka popsuła efekt. I po rozjasnianiu farbowałem wlosy od grudnia takimi farbami. Pierw 3 farby syoss średni blond. Potem syoss ciemny blond. Potem loreal sublime mouse ciemny blond. Mam teraz ciemne wlosy, a chce zafarbowac syossem mixing colors kolor migdalowo- pralinowy. Ten kolor należy do jasnych blondów. Co mam zrobić, aby ta farba wyszła na wlosach?
lista tematów
Koloryzacja. strona 1 z 2
idz do fryzjera i przy okazji zbieraj na przeszczep
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Najpierw dekoloryzacja, potem rozjaśnianie.
Rok temu w ten sposób schodziłam z czarnego po niefortunnym farbowaniu na ten kolor, z tym, że mi wystarczyła dekoloryzacja (swoją drogą po wcześniejszym rozjaśnianiu, które nic nie dało), ale jeżeli chcesz farbować na jasny blond to bez rozjaśniania nie chwyci.
Do dekoloryzacji polecam:

W ogóle nie niszczy włosów, bynajmniej nic takiego nie zauważyłam u siebie, chociaż pewnie zależy od rodzaju włosów.
W przypadku farbowanych na ciemne kolory włosów ściąga farbę, a jasne włosy rozjaśnia na jeszcze jaśniejszy odcień.
Nie wiem, jak ciemne włosy masz, ale ja miałam kruczoczarne i rozjaśnił mi na taki średni, trochę sraczkowaty blond. Mniej więcej coś jak na zdjęciu ta babka ma właśnie :)
Pewnie allegro, bo wiem, że w sieciowych drogeriach tego nie mają, ja znalazłam w takiej zwykłej, ale raczej niełatwo jest to dostać, jeżeli zamawianie przez allegro odpada to zawsze można poprosić ekspedientkę w jakimś zwykłym sklepie z "rzeczami" do włosów czy kosmetycznym o sprowadzenie.
Nie pamiętam dokładnie, ale ogólnie są bodajże 2 saszetki, jedna płynna, druga z proszkiem i to musisz zmieszać ze sobą.
Nic mi na ten temat nie wiadomo. Wydaje mi się, że tak czy tak ściągnie mu/jej (?) farbę, a resztę załatwi rozjaśniacz, chociaż nie wiem, fryzjerką nie jestem więc ręki nie dam uciąć. :P
Zawsze może iść na dekoloryzację do fryzjera, ale ja bym się nie odważyła, chociaż zależy, jaka fryzjerka się trafi.