Witam czy orientuje się ktoś może jak to jest z wybielaniem zębów? bo opinie są różne jedni twierdzą, że niszczy to szkliwo inni natomiast, że nic nie dzieje się z zębami. Może ktoś próbował? Czy warto się zdecydować?
lista tematów
Zęby
Zależy jak chcesz wybielac zęby. Pasty odradzam ścierają szkliwo. Jeżeli wybielac to u dentysty ale też w granicach rozsądku, żeby nie przesądzić, bo jednak takie zabiegi osłabiają szkliwo.
Konto usunięte: Witam czy orientuje się ktoś może jak to jest z wybielaniem zębów? bo opinie są różne jedni twierdzą, że niszczy to szkliwo inni natomiast, że nic nie dzieje się z zębami. Może ktoś próbował? Czy warto się zdecydować?
Jeśli chcesz wybielić zęby i nie przepłacać, to proponuję pastę wybielającą. Myślę, że po użyciu jednej tubki, a starcza jej na około 2 tygodnie Twoje szkliwo bardzo nie ucierpi, a efekt będzie zadowalający. Osobiście proponuję blend-a-med 3d white with pear. Możliwe, że pojawi się też niewielka nadwrażliwość. Odradzam też stosowania pasków wybielających, nadwrażliwości po nich dostaniesz na 99%, a także sporo zapłacisz ;>
Nika: Jeśli chcesz wybielić zęby i nie przepłacać, to proponuję pastę wybielającą. Myślę, że po użyciu jednej tubki, a starcza jej na około 2 tygodnie Twoje szkliwo bardzo nie ucierpi, a efekt będzie zadowalający.
Czy ja wiem, to pewnie zależy od osoby. Sama używałam dokładnie takiej pasty jaką podałaś, a potem tak cierpiałam. Zawsze miałam wrażliwe zęby, ale po używaniu pasty wybielającej w ogóle nie mogłam spożyć niczego zimnego i ciepłego.
Nika: Jeśli chcesz wybielić zęby i nie przepłacać, to proponuję pastę wybielającą. Myślę, że po użyciu jednej tubki, a starcza jej na około 2 tygodnie Twoje szkliwo bardzo nie ucierpi, a efekt będzie zadowalający. Osobiście proponuję blend-a-med 3d white with pear.
to chyba dziala tylko na osoby o tragicznej higienie w ustach, uzywalam chyba juz wszystkich mozliwych past wybielajacych, a jedyne co robily to czyscily zeby, niczego nie wybielaly. + (nawet jakby ta metoda dzialala) wydaje mi sie ze szkliwo bardziej ucierpi, jesli bedziesz je scierac pasta przez 2 tygodnie niz po wybielaniu u dentysty, ktore trwa z pol godziny.
Nika: . Odradzam też stosowania pasków wybielających, nadwrażliwości po nich dostaniesz na 99%, a także sporo zapłacisz ;>
a ja mam inne doswiadczenia z paskami wybielajacymi o 180 stopni, wszystko zalezy od osoby.
niby mam białe, ale efekt wybielania wydaje mi sie lepszy :) pasta wybielająca czy to coś daje??? nie próbowałam jeszcze, ale słyszałam też o paskach
pasty 'wybielające' działają na takiej zasadzie, że ścierają szkliwo. kumpel zębolog mnie oświecił, soł potwierdzone info i ps. to prawda
Niestety to prawda.
Jeszcze jest jeden fakt taki, że zęby podobno mają kolor kości i nie da się ich całkiem odbarwić, czyli wybielić.
Od taka natura.
Najważniejsze przy wybielaniu zębów to cierpliwość, trochę czasu i niestety nie jest to jednorazowa akcja a żmudny proces.
Czyli trzeba myć częściej zęby, unikać kleistego jedzenia, wcinać więcej warzyw i owoców. Unikać kolorowych napoi oraz kawy i herbaty.
No cóż bez diety z owocami, warzywami i zwykłej wody nie osiągniesz wymarzonego efektu.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Ela: Czyli trzeba myć częściej zęby, unikać kleistego jedzenia, wcinać więcej warzyw i owoców. Unikać kolorowych napoi oraz kawy i herbaty.
moja kawa, kolorowe gazowane napoje, fajki... Tu nawet częste mycie zebów nie pomaga

mój facet ma taki zel wybielający, najpierw dostał go u dentysty, ta zrobiła mu taką "szyne" wpierdziela do tego ten żel i trzymał całą noc, teraz kupił na allegro mocniejszy, trzyma się go 30 min. Zrobił może 3 zabiegi i ząbki ma bielusie

wiem, ze biała perła też ma coś takiego w swojej ofercie, ale nie wiem jak to działa.