Dawno nie zakładałam tu tematu, a już kiedyś po przeczytaniu artykułu o niej taki wątek chciałam założyć, ale jakoś zawsze mi było nie po drodze. Mam nadzieję, że nie było tu podobnego tematu, bo sobie nie przypominam. :)
__
__
Konto usunięte: Naukowcy znaleźli najpiękniejszą kobiecą twarz. Pomogła im w tym matematyka - badacze uważają bowiem, że ideał kobiecego piękna da się rozpisać na liczby i przedstawić za pomocą proporcji. Badania przeprowadziła brytyjska firma Lorraine. Po ustaleniu wzoru na piękno badacze poprosili Brytyjki, by przesłały im swoje niewyretuszowane zdjęcia, na których pokazana jest twarz bez makijażu. Zwyciężyła 18-letnia studentka Florence Colgate.Najpiękniejsze twarze są symetryczne i regularne - tyle o ideale piękna jest w stanie powiedzieć przeciętny człowiek. Brytyjscy badacze z firmy Lorraine poszli o krok dalej. Obliczyli doskonałe proporcje twarzy a następnie wybrali kobietę, która najlepiej spełnia te kryteria.
Jaki jest wzór na piękno? Otóż po pierwsze twarz powinna być jak najbardziej symetryczna a odległość miedzy uszami a źrenicami powinna wynosić 2:1. Odległość między oczami i ustami powinna stanowić jedną trzecią odległości między linią włosów a brodą.
Zdjęcia:

1. Jak Wam się podoba? Czy jej twarz to "uosobienie" twarzy idealnej?
2. Co na tak, co na nie?
3. Ile w skali 1-10?
Pytania schematyczne, charakterystyczne dla tego typu tematów na tym forum, brakuje mi dziś kreatywności. :D
Jeżeli chodzi o moją opinię to uważam, że jest ładna, taka dziewczęca i w ogóle, ale brakuje jej "tego czegoś", tego... PAZURA. (

- bez skojarzeń ). Chodzi o to, że nie jest jakaś nadzwyczajna.
Pozdrawiam ;)