massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 Noiembrie 2012 (pierwszy post)

Chcesz zarobic jako modelka? ... zartuje, to nie ten temat ;)

Forbes co roku oglasza liste najbardziej majetnych ludzi na swiecie, oglasza rowniez liste najlepiej oplacanych modelek. Ponizej lista elity 2012, kobiet, za ktorych talent modelingowy placi sie najwiecej.
Pierwsze miejsce, tak jak w zeszlym roku zajela Gisele Bündchen z imponujacymi $45mln. Mimo 30 kilku (?) lat Gisele dalej stoi na czele swiata mody i jako najbardziej pozadana super modelka podpisuje lukratywne umowy, by pojawiac sie na uroczystosciach, przedstawieniach, reklamowkach itp itd.

Pozniej jest juz duuuzy dystans miedzy zarobkami Gisele a pania na miejscu #2 Kate Moss, ktorej zarobki szacuje sie na £9,2mln. Angielka znana obecnie przede wszystkim z imprezowego stylu zycia ma podpisane lukratywne umowy z Longchamp, Mango, Rimmel i Vogue Eyewear. Ponadto od 2007 ma swoja linie odziezowa dla Top Shop. Nie wiem, czy ktos pamieta, ale to wlasnie ona w latach 90-tych na tle "zdrowo" wygladajacych modelek tkj. Cindy Crawford i Claudii Schiffer, zapoczatkowala trend rozmiaru 0 i heroin look (wyrazne rysy twarzy, blada cera i cienie pod oczami).

(sorry za stare zdjecie, ale ciezko znalezc nowsze, na ktorym nie wyglada jak nacpana koksem :ninja:)
moze to:

Na trzecim miejscu znajduje sie 30-letnia rosyjska modelka, Natalia Vodianova, z rocznymi zarobkami £8,6mln. Sumke nabila przede wszystkim dzieki kampaniom reklamowym perfum Guerlain i Clavin Klein Euphoria. Obecnie zyje w UK i projektuje bielizne, o ktorej nigdy nie slyszalam.

Na kolejnym miejscu widzimy Aniolka Victoria Secret - Adriane Lima z zarobkami $7,3mln.
Dzieki swoim mainstreamowym reklamowkom ma ponoc wsrod modelek najwiecej followerow na facebooku, oprocz tego znalazla sie na drugiej liscie Forbes "Stu najwiekszych celebrytow".
szukalam dwoch roznych zdjec, ciezko... na kazdym ma praktycznie tak samo rozchylone usta.

Najmlodsza na liscie, zajmujaca miejsce 10 jest 23-letnia Candice Swanepoel z Poludniowej Afryki.

Kto sledzi Forbes, zastanawia sie pewnie, co stalo sie z Heidi Klum, ktora w ubieglym roku byla na drugim miejscu, zaraz po Gisele i spokojnie znalazlaby sie ze swoimi £20mln na obecnej liscie.
Forbes zdecydowal jednak, ze Klum tak samo jak wczesniej Tyra Banks nie beda traktowane juz jako modelki, a bardziej jako business women. Wiekszosc swoich zarobkow zawdzieczaja nie modelingowi bezposrednio, a dzieki wlasnym firmom i hostowi w takich programach jak Project Runway i German's Top Model (Klum), Top Model (Banks). Klum wspolpracuje rowniez z New Balance i Amazon.
Zdjecia modelek - business women

“There was a time where the odd beauty was in style, and that created a backlash for a time when advertisers couldn’t use those girls,” said David Bonnouvrier, chairman of DNA Models,“The top girls now represent a return to a true representation of beauty, not the odd beauty or a fashion-diverted version of beauty.”

PYTANIA:
1. Czy w powyzszym rankingu bogaczek znajduje sie Wasza ulubiona modelka? Jesli tak, to ktora? Jesli nie, to podajcie swoja ulubiona :)
2. Co myslicie na temat powyzszych slow Davida Bonnouvrier'a? Czy faktycznie klasyczna uroda wraca do lask i na nowo staje sie modne to co piekne, a nie to co brzydkie?
3. Dlaczego na liscie brakuje mlodej krwi? Czy tak jak wyzej klasyczna uroda wraca do lask, czy moze potrzeba lat by zarabiac miliony i 23-letnia Candice jest tu jedynie wyjatkiem?
4. Jaka jest wg Was recepta na sukces w swiecie fashion? Czy czarnym modelkom jest trudniej? Jak trzeba wygladaci jaki talent trzeba miec, zeby sie wybic sposrod tlumu i zostac zauwazona?
5. Czy kobiety pieknieja z wiekiem? Tyle zartow sie slyszy, ze po 30-tce grawitacja nas zabija... Jak widac cellulitis nie przeszkadza Kate Moss zarabiac milionow, wiec jak to jest? Uroda czy cos wiecej?

Pozdrawiam :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  14 Noiembrie 2012

W Polsce szykuje się kolejna edycja Tap Madl nie wiem czemu skoro nie ma żadnej z byłych edycji na liście, to skandal.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

asexualna
asexualna
  14 Noiembrie 2012
massacre
massacre: 1. Czy w powyzszym rankingu bogaczek znajduje sie Wasza ulubiona modelka? Jesli tak, to ktora? Jesli nie, to podajcie swoja ulubiona :)

Kate Moss jest okropna :nielapie:
Nie mam ulubionej modeli, ale Vodianova mi się bardzo podoba. Poza tym Jagaciak

massacre
massacre: 2. Co myslicie na temat powyzszych slow Davida Bonnouvrier'a? Czy faktycznie klasyczna uroda wraca do lask i na nowo staje sie modne to co piekne, a nie to co brzydkie?

No nie wiem, nie widzę tego jak na razie. Może za jeszcze pare lat ten "powrót" będzie widoczny.

massacre
massacre: 3. Dlaczego na liscie brakuje mlodej krwi? Czy tak jak wyzej klasyczna uroda wraca do lask, czy moze potrzeba lat by zarabiac miliony i 23-letnia Candice jest tu jedynie wyjatkiem?

Potrzeba na to zapracować po prostu.

massacre
massacre: 5. Czy kobiety pieknieja z wiekiem? Tyle zartow sie slyszy, ze po 30-tce grawitacja nas zabija... Jak widac cellulitis nie przeszkadza Kate Moss zarabiac milionow, wiec jak to jest? Uroda czy cos wiecej?

Coś więcej 261d
w00tjump
w00tjump
  14 Noiembrie 2012
massacre
massacre: 3. Dlaczego na liscie brakuje mlodej krwi? Czy tak jak wyzej klasyczna uroda wraca do lask, czy moze potrzeba lat by zarabiac miliony i 23-letnia Candice jest tu jedynie wyjatkiem?

trzeba lat, zeby nazwisko stalo sie marka warta miliony. wtedy przychodza wielkie pieniadze. korzysci z placenia miliony za udzial modelki w reklamie sa tylko wtedy, kiedy jej nazwisko przyniesie milionowe zyski.
massacre
massacre: 1. Czy w powyzszym rankingu bogaczek znajduje sie Wasza ulubiona modelka? Jesli tak, to ktora? Jesli nie, to podajcie swoja ulubiona :)

lima. jest przepiekna. przeciez na tym pokazie vs pokazala sie praktycznie jeszcze w pologu i wygladala juz swietnie.
massacre
massacre: 2. Co myslicie na temat powyzszych slow Davida Bonnouvrier'a? Czy faktycznie klasyczna uroda wraca do lask i na nowo staje sie modne to co piekne, a nie to co brzydkie?

w typowym fashion nie widze pieknych modelek. ich miejsce jest w bieliznie np. na wybiegu czesto chodza bardzo brzydkie...bo maja byc wieszakiem na ubranie i tyle. a aniolki sa piekne i tyle.:mrgreen:
madzia2143
madzia2143
  14 Noiembrie 2012

Nie mam ulubionej modelki :woot: ale podoba mi się Lima :) jest na prawdę piękna.
Co trzeba mieć? Pewnie te słynne "coś" i duuuuużo szczęścia by przebrnąć przez tłumy pięknych, młodych i zgrabnych dziewczyn które marzą o karierze.
Co do ciemnoskórych kobiet - wg mnie to zależy od tego czego dany pracodawca oczekuje i jakie ma swoje gusta, nie którzy stawiają na egzotykę inni nie, trzeba trafić w ich wymysły :)
Jeśli kobieta o siebie dba to jest niczym wino :)

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

Nie mogę pisać we własnym temacie :ninja:
Pokazuje mi treść posta jest za krótka bla bla bla, cytować nawet nie mogę :martuska:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

@asexualna
Kate Moss była piękna. W końcu ma te swoje 37 lat i kilogramy koksu za sobą. Po niej widac jak imprezowe życie wpływa na urodę, zwłaszcza z wiekiem.

Przeciez widac, w reklamach, na liście Forbes. Te "brzydkie" zostały tylko na wybiegach.

@w00tjump
Wyżej masz przykład Rosjanki, która zarobiła dzięki zaistnieniu w reklamach, nie na odwrót ;)

Aniołki są piękne, bo muszą mieć pełniejsze figury. Co by taki wieszak z wybiegu wsadził w stanik? ;D
Jak to sie mówi, chude wyglądają dobrze w ubraniach, a te fit nago ;)

@Madzia
Właśnie sie zastanawiam, czy jest jakaś czarna top modelka obecnie, na podobna skale Naomi Cambell i Tyry Banks... I nie widzę żadnej.

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

P.S. Poza tym te dwie pierwsze muszą mieć coś w sobie, skoro obydwie zdobyły serca (na jakis czas) tych najbardziej pożądanych mężczyzn na świecie: Gisele Leo Di Caprio (gdy małolaty piszczały za nim głośniej niż za brokatowym Edwardem) i Kate Johnnego Deppa :zakochany:

Bayje
Bayje
  14 Noiembrie 2012

Vodianowa chyba też ma jakieś perfumy w katalogu Oriflame :ninja:

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

Poka, poka, poka!
Za moich czasów Oriflame było rządzone przez Ize Scorupco :)

Bayje
Bayje
  14 Noiembrie 2012

o prosze bardzo.

Bayje
Bayje
  14 Noiembrie 2012

a tutaj jeszcze reklama http://www.youtube.com/watch?v=0t9mZ8VKm3o

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

Faktycznie :D
Miałam nawet chyba te perfumy :rotfl:
Koleżanka sie bawiła w Oriflame jeszcze rok temu i zawsze coś zamawiałam... Pomijając fakt, że szminki dałam młodemu do malowania tablicy ;D

Bayje
Bayje
  14 Noiembrie 2012

te perfumy miały osobny wkład ... ze tylko wkład kupujesz i dolewasz XD

massacre
massacre
  14 Noiembrie 2012

A to nie były takie z wisiorkiem przy otwarciu? Taki wisiorek co nawet ona ma na zdjęciu zalaczonym wyżej.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.