czy masaż bańkami chińskimi redukuje w jakiś sposób ilość cellulitu . ?
moze któraś cos słyszała lub testowała . . ?
celulitis a bańki chińskie . wiecie dziewczyny . ?
O! ja również chętnie dowiem się jak efekty... zastanawiam się właśnie co wybrać... czy wyżej wspomniane bańki chińskie, czy ćwiczenia na vacu activ.
dostałam w prezencie bon do wykorzystania w salonie, gdzie oferowane są obie usługi i nie wiem na co się zdecydować...
Wygrałam raz masaż bańką, bolało jak sam skur***yn Nigdy więcej, choć podobno każdy następny zabieg mniej boli, ale podziękuję xd
ja byłam.
cellulit - nie wiem bo nie miałam jakieś specjalnie widocznego.
ujędrnienie - osoba aktywna, która uprawia sport raczej efekt będzie marny.
natomiast jeśli ktoś faktycznie ma problem z cellulitem i jędrnością skóry to może być efekt wow, choć skóra szybko wraca do stanu sprzed masaży;)
ja ze swojego punktu widzenia nie polecam, natomiast po rezultacie koleżanki która przeszła całą serię - bardzo, choć u niej efekt niestety uciekł szybko, ale to przez jej lenistwo;)
tak :) o ile cellulit nie jest zbyt duży to taki masaż może całkowicie go zredukować :)
oczywiście trzeba pamiętać, że aby efekty były widoczne to trzeba robić go regularnie i systematycznie tak co 2-3 dni :) moja siostra zauważyła znaczną poprawę po miesiącu takich masaży

ja właśnie robię sobie masaż od ok 3tyg. (z przerwą ok tygodnia, bo miałam okres)
heh, jak trafiłaś na jakiegoś rzeźnika to się nie dziwię :) osoba wykonująca taki zabieg powinna dostosować siłę masażu (bodźca) do subiektywnych odczuć klienta/pacjenta - za mocny i za słaby masaż = zły masaż
możesz kupić sobie bańki chińskie w aptece (kosztują ok 25-40zł) i sama się masować :) wtedy dobierzesz sobie sama silę masażu
ja mam taki dość wąski paseczek mniej jędrnej skóry zaraz pod pupą poza tym uprawiam sport, więc chyba sobie daruję...
tak więc zdecyduję się na przetestowanie tej bieżni, nie mam ostatnio takiej ilości czasu jaką chciałabym poświęcić na siłownię, zobaczymy co z tego wyniknie.