naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  19 Februarie 2013 (pierwszy post)
Dzisiaj byłam w aptece i na półce zauważyłam taki oto wynalazek:

Maska z kwasem hialuronowym to luksusowa maseczka z kwasem hialuronowym uważanym za jedną z najskuteczniejszych substancji nawilżających. Znany z działania opóźniającego procesy starzenia kwas hialuronowy, pomaga tkankom skórnym odzyskać lepszą sprężystość oraz blask. Maska wzbogacona o aktywne składniki zapewnia skórze odpowiedni poziom nawilżenia, nadaje jej uczucie świeżości i sprężystości. Dodatkowo kwas hialuronowy hamuje proces powstawania zmarszczek oraz zwiększa penetrację składników aktywnych z kosmetyków w głąb skóry. Maska polecana jest do całorocznej pielęgnacji skóry przesuszonej, potrzebującej intensywnego nawilżenia i regeneracji. Cena: ok. 10zł / 23ml

Co o tym myślicie?

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 Februarie 2013
Ostatnio edytowany: 1 Ianuarie 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: skoro wszystkie kosmetyki i tak działają tylko i wyłącznie na warstwie rogowej

naprawdę tak myślisz? :)
Gejszalicious
Gejszalicious: przypuszczam, że taka forma tak czy siak daje tylko tymczasowe i krótkotrwałe efekty :)

dokładnie.
Konto usunięte
Konto usunięte: Z tego co kiedyś czytałam pamiętam, że cząsteczki kwasu hialuronowego są zbyt duże, by głęboko wniknąć w skórę. Lecz czy to prawda - nie wiem.

wszystko zależy od obecności promotorów wchłaniania, sama tkanina nasączona kwasem hialuronowym luźno leżąca na skórze bez obecności substancji ułatwiających przenikanie do skóry właściwej jest w zasadzie nieprzydatna.
Bayje
Bayje
  21 Februarie 2013
Ostatnio edytowany: 1 Ianuarie 1970
Gejszalicious
Gejszalicious: przypuszczam, że taka forma tak czy siak daje tylko tymczasowe i krótkotrwałe efekty :)

bo obie wiemy gdzie działa głównie 'ten produkt'
JestemFejkiem
JestemFejkiem: naprawdę tak myślisz? :)

tak mnie uczono w szkole a Ty naprawdę sądzisz, że jakikolwiek produkt do stosowania domowego jest wstanie wejść w głąd skóry właściwej ? takie jaja.
Jedynie co może wydłużyć czas działania danych składników aktywnych to wykorzystanie mezoterapi igłowej,mikroigłowej,bezigłowej jak i wykorzystaniem prądów, ultradzwięków czy fal radiowych. A wątpie żeby ktoś miał taki sprzęt TO DOMOWEGO UŻYTKU. :ziober2:

I tak najlepsze są kremy które wnikają do 7 warstwy skóry ... :crylol:
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  21 Februarie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: tak mnie uczono w szkole a Ty naprawdę sądzisz, że jakikolwiek produkt do stosowania domowego jest wstanie wejść w głąd skóry właściwej ? takie jaja. Jedynie co może wydłużyć czas działania danych składników aktywnych to wykorzystanie mezoterapi igłowej,mikroigłowej,bezigłowej jak i wykorzystaniem prądów, ultradzwięków czy fal radiowych. A wątpie żeby ktoś miał taki sprzęt TO DOMOWEGO UŻYTKU. I tak najlepsze są kremy które wnikają do 7 warstwy skóry ...

ultraporacja swoją drogą ale o maściach transdermalnych słyszałaś? o TTS-ach? No może te drugie nieszczególnie są kosmetykami, jednakże "jakimś cudem" :) przenikają przez cała skórę do krążenia ogólnego...
Bayje
Bayje
  21 Februarie 2013

a tutaj rozmawiamy o całym przemyśle farmaceutycznym czy tylko KOSMETYCZNYM ?
bo wydaje mi się, że tylko to tym drugim.
Tak są KREMY które działają głębiej niż zwykłe kremy ale one sa głównie na recepte właśnie dlatego by 'przypadkowy' ludź nie miał tego w rękach np krem Retin A. Zreszta tutaj na wątku jest omawany kwas hialuronowy a nie o pochodnych witaminy A.

JestemFejkiem
JestemFejkiem
  21 Februarie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: a tutaj rozmawiamy o całym przemyśle farmaceutycznym czy tylko KOSMETYCZNYM ? bo wydaje mi się, że tylko to tym drugim. Tak są KREMY które działają głębiej niż zwykłe kremy ale one sa głównie na recepte właśnie dlatego by 'przypadkowy' ludź nie miał tego w rękach np krem Retin A. Zreszta tutaj na wątku jest omawany kwas hialuronowy a nie o pochodnych witaminy A.

owszem na recepte ale są! :D a przemysł kosmetyczny = farmaceutyczny.
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  21 Februarie 2013

Michau byś mi tu zarzucił jakim kremem tanim na receptę co zmarszczki moje zlikwiduje :rotfl:

JestemFejkiem
JestemFejkiem
  21 Februarie 2013
Psyche30
Psyche30: Michau byś mi tu zarzucił jakim kremem tanim na receptę co zmarszczki moje zlikwiduje

Derma Roller sobie kup d83ddcb0 :D
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  21 Februarie 2013
JestemFejkiem
JestemFejkiem: Derma Roller sobie kup :D

Ech google aż mi się zagrzeje od szukania info szto eta jest :rotfl:
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  21 Februarie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Jedynie co może wydłużyć czas działania danych składników aktywnych to wykorzystanie mezoterapi igłowej,mikroigłowej,bezigłowej jak i wykorzystaniem prądów, ultradzwięków czy fal radiowych. A wątpie żeby ktoś miał taki sprzęt TO DOMOWEGO UŻYTKU.

taaaa... nawet serie zabiegów z mezoterapią, prądami, falami i innymi dają efekty na określony czas :) zabiegi kosmetyczne czy medycyny estetycznej nie cofną czasu ani nie 'naprawią' cery suchej bądź tłustej :) one jedynie mogą na pewien czas poprawić kondycje skóry :)
Konto usunięte
Konto usunięte: kremy które wnikają do 7 wars

kupię sobie taki i będzie mi nawilżał tkankę podskórną :) :rock:
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
naaats
naaats
  21 Februarie 2013
A słuchajcie.. Słyszałam taki "bajer", że istnieje kwas hialuronowy, który można kupić i dawać po kilka kropel do yy np. kremu...? Dobrze gadam? I co o tym myślicie?

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  21 Februarie 2013

Takie mlode a macie problem z jedrnoscia cery???

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Bayje
Bayje
  22 Februarie 2013
naaats
naaats: A słuchajcie.. Słyszałam taki "bajer", że istnieje kwas hialuronowy, który można kupić i dawać po kilka kropel do yy np. kremu...? Dobrze gadam? I co o tym myślicie?

zrob sobie krem . Pe eL
Bayje
Bayje
  22 Februarie 2013

no ja właśnie też się dziwie taki młody wiek a już narzekanie :P
W sumie ciekawe jakbym sobie tak zmieżyła poziom nawilżenia jaki by mi wyszło - tylko nie tak, że aparat by mi celowo pokazał 'o jejku ma bardzo bardzo suchą skóre musi sobie Pani teraz kupić Nasz Krem za jedynie 499 zł ... bo inaczej to ciężko widze.'

naaats
naaats
  22 Februarie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: naaats: A słuchajcie.. Słyszałam taki "bajer", że istnieje kwas hialuronowy, który można kupić i dawać po kilka kropel do yy np. kremu...? Dobrze gadam? I co o tym myślicie?zrob sobie krem . Pe eL

Zrobić sobie krem to lepsze niż kupić gotowy? :)

Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie ciekawe jakbym sobie tak zmieżyła poziom nawilżenia jaki by mi wyszło

Mnie to by pewnie pokazało ekstremalnie sucha :(

Bayje
Bayje
  22 Februarie 2013

na zrób sobie krem masz kwas hialuronowy 1 % i to ten możesz dodawać do kremów, maseczek itd

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.