Witam
Poszukuje peelingu do twarzy który nie wysuszy i nie podrazni mi skory. Do tej pory używalam garnier 3 w 1, loreal pure zone, soraya morelowy, rival de loop, avon głęboko oczyszczajacy pory. Poszukuje czegoś nowego. Cera mieszana. W rozsądnej cenie bo szkoda wydać na peeling 50 zl:P Co polecacie?
peeling do twarzy strona 1 z 2
mi najbardziej odpowiada korund. taki proszek do mikrodermabrazji. po uzyciu zelem mieszam szczypte z kropla zelu do twarzy i uzywam jak peeling. super gladka cera:)
Spróbuj peelingu - 3 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki cukru/ albo soli (najlepiej morskiej chociaż taka kuchenna też może być) i łyżeczka wody (przegotowanej/ mineralnej). Wszystkie składniki wymieszaj i nakładaj na zwilżoną skórę. Masować delikatnie przez 2 - 3 minuty, następnie obficie spłukać.
razotka - nie wysusza jest bardzo delikatny i mam po nim fajna skore, ladnie oczyszcza. ale po prostu lubie nowosci i chcialabym sprobowac teraz czegos innego stad moje pytanie

polecam, wypróbowałam już chyba wszystkie peelingi dostępne w drogeriach, lepsze nie istnieją imo, przynajmniej w Polsce, tylko ten niebieski ma brzydki zapach - tanich męskich perfum.
w sumie jeszcze ten mogę polecić
jest trochę delikatniejszy niż te 2 które dodałam w poprzednim poście
obecnie uzywam tych (mam sucha cere):
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Od jakiegoś czasu używam peelingu do twarzy z Joanny, jak dla mnie jest idealny, niestety mam tłustą cerę i jak na razie tylko ten jest idealny. Cera po nim jest delikatna i gładka, nie podrażnia i nie wysusza, także polecam.
też polecam, miałam kiedyś taki morelowy i z gruszką bodajże, używałam zamiast żelu do mycia twarzy bo jako peeling to dla mnie za słabe, za to tak na co dzień idealne, jak ktoś nie lubi mocnych peelingów to będzie w sam raz. No i zapach
dawno tego nie widziałam w sklepach, myślałam, że już nie produkują tej serii