hermenegilda69
hermenegilda69
  24 Februarie 2013 (pierwszy post)

Witam

Poszukuje peelingu do twarzy który nie wysuszy i nie podrazni mi skory. Do tej pory używalam garnier 3 w 1, loreal pure zone, soraya morelowy, rival de loop, avon głęboko oczyszczajacy pory. Poszukuje czegoś nowego. Cera mieszana. W rozsądnej cenie bo szkoda wydać na peeling 50 zl:P Co polecacie?

agoosiaaa
agoosiaaa
  24 Februarie 2013

Zdefiniuj '' rozsądną cenę '' 2 złote, 10, 20?

hermenegilda69
hermenegilda69
  24 Februarie 2013

25-30 zl

w00tjump
w00tjump
  24 Februarie 2013

mi najbardziej odpowiada korund. taki proszek do mikrodermabrazji. po uzyciu zelem mieszam szczypte z kropla zelu do twarzy i uzywam jak peeling. super gladka cera:)

malami81
malami81
  24 Februarie 2013

Spróbuj peelingu - 3 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki cukru/ albo soli (najlepiej morskiej chociaż taka kuchenna też może być) i łyżeczka wody (przegotowanej/ mineralnej). Wszystkie składniki wymieszaj i nakładaj na zwilżoną skórę. Masować delikatnie przez 2 - 3 minuty, następnie obficie spłukać.

razotka
razotka
  24 Februarie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: soraya morelowy

wysusza Ci skórę?
ja jestem z niego bardzo zadowolona, wystarczy, że po peelingu użyję różowego kremu z garniera :)
hermenegilda69
hermenegilda69
  24 Februarie 2013

razotka - nie wysusza jest bardzo delikatny i mam po nim fajna skore, ladnie oczyszcza. ale po prostu lubie nowosci i chcialabym sprobowac teraz czegos innego stad moje pytanie

marta0859
marta0859
  24 Februarie 2013

polecam, wypróbowałam już chyba wszystkie peelingi dostępne w drogeriach, lepsze nie istnieją imo, przynajmniej w Polsce, tylko ten niebieski ma brzydki zapach - tanich męskich perfum.
marta0859
marta0859
  24 Februarie 2013

w sumie jeszcze ten mogę polecić

jest trochę delikatniejszy niż te 2 które dodałam w poprzednim poście

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  25 Februarie 2013

obecnie uzywam tych (mam sucha cere):

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

vJustysv
vJustysv
  3 Martie 2013

Od jakiegoś czasu używam peelingu do twarzy z Joanny, jak dla mnie jest idealny, niestety mam tłustą cerę i jak na razie tylko ten jest idealny. Cera po nim jest delikatna i gładka, nie podrażnia i nie wysusza, także polecam.

marta0859
marta0859
  3 Martie 2013

też polecam, miałam kiedyś taki morelowy i z gruszką bodajże, używałam zamiast żelu do mycia twarzy bo jako peeling to dla mnie za słabe, za to tak na co dzień idealne, jak ktoś nie lubi mocnych peelingów to będzie w sam raz. No i zapach d83ddc9b
dawno tego nie widziałam w sklepach, myślałam, że już nie produkują tej serii

marta0859
marta0859
  3 Martie 2013

brzoskwiniowy nie morelowy.. zawsze mi się mylą te owoce

vJustysv
vJustysv
  5 Martie 2013

Ja mam gruszkowy i akurat jest do cery tłustej. O ile pamiętam to jeszcze jest truskawkowy do cery normalnej :)
Dobre też są z NIVEA.

SzaryChIopaczek
SzaryChIopaczek
  6 Martie 2013
www.karachan.org/b/
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.