razotka
razotka
  15 Aprilie 2013 (pierwszy post)
Hej! (-:

Brzmi skomplikowanie ale wykonanie jest bardzo proste:
Pyłek ten można kupić na Allegro, sprzedawany jest w małych słoiczkach jak na ozdoby do paznokci. Słoiczek taki w zależności od długości paznokci powinien wystarczyć na ok.2-3 razy, kosztuje ok. 2,50zł.

1. Malujemy paznokieć lakierem (ważne żeby kolor był jak najbardziej zbliżony do koloru pyłku, który zamierzamy nałożyć)

2. Kiedy lakier jest jeszcze mokry, umieszczamy go w słoiczku z pyłkiem. Można też pyłek nakładać za pomocą pędzelka bezpośrednio na paznokcieć.

3. Warto robić to po kolei, czyli najpierw pomalować jeden paznokcieć, obsypać go a nastepnie drugi.
4. Nadmiar pyłku należy zebrać a całość docisnąć do płytki paznokcia.

Efekt końcowy wygląda tak:

Próbowałyście w ten sposób ozdabiać paznokcie?
Co sądzicie o tej metodzie?

Sama jeszcze nie próbowałam ale chyba z czystej ciekawości chciałabym sprawdzić od strony technicznej jak to wygląda. Czytałam, że jedyny problem jaki jest z tymi paznokciami to wtedy, gdy się je czymś pobrudzi, np podkładem.
Pozadrawiam,
Ż.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  15 Aprilie 2013

Okropne, wyglądają wręcz ohydnie.

mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
marta0859
marta0859
  15 Aprilie 2013

Nie podoba mi się to ani trochę, Żaneto. :)
poza tym mało praktyczne się wydają...

pijana
pijana
  15 Aprilie 2013

Jak są dobrze zrobione, to wyglądają dobrze, ale chyba tylko do pierwszego mycia rąk :P

kasey00
kasey00
  15 Aprilie 2013

Też mi się nie podobają

Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  15 Aprilie 2013

opcja dobra na jakieś specjalne okazje typu imprezy, wesela itp itd
efekt też fajny, ale jak dla mnie za dużo dziub-dziania z tym jest :)

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
OnaJestJakNarkotyk
OnaJestJakNarkotyk
  15 Aprilie 2013

dziwnie to wygląda, widziałam w superdrug'u takie są z MUA chyba za 3 euro ale nie wiem czy bym takie nosiła, ja mam obsesje na punkcie bakterii i co chwilę myję ręce, więc raczej by mi się to nie sprawdziło ;)

pijana
pijana
  16 Aprilie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak są dobrze zrobione, to wyglądają dobrze

Trololo -.-
razotka
razotka
  16 Aprilie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: poza tym mało praktyczne się wydają...

a tipsy są praktyczne? :)
Gejszalicious
Gejszalicious: efekt też fajny, ale jak dla mnie za dużo dziub-dziania z tym jest :)

ja boję się tego, że nierówno się rozprowadzi ten pyłek i wtedy paznokcie będą wyglądać jakby były na nich bruzdy :/
Konto usunięte
Konto usunięte: Trololo -.-

grunt, że wiem o co Ci chodzi :D
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  16 Aprilie 2013

Nie przekonuje mnie ta metoda, może nie wygląda źle, ale wizja osypywania się tego meszku jest dość przerażająca :ziober2:.
Przeczeszesz włosy palcami i na pewno coś w nich zostanie, no i mycie rąk... sporo pewnie się poodkleja i paznokcie nie będą już ładnie wyglądy.

:ziober2:
Paulinessa
Paulinessa
  16 Aprilie 2013

Ogólnie podbijam Dominikę - widziałam naprawdę dobrze zrobione tego typu paznokcie i efekt jest fajny :tak: Bo na zdjęciu w temacie trochę niechlujnie jednak to wygląda. Chętnie bym wypróbowała, ale właśnie zastanawiam się jak będą wyglądać po zwyczajnym myciu rąk, nie wspominając o sprawie z podkładem, który nakładam palcami :) Ale nie jest to drogie, można spróbować :)

Beti
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Beti
  16 Aprilie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ale właśnie zastanawiam się jak będą wyglądać po zwyczajnym myciu rąk

tak :
http://4.bp.blogspot.com/-FHIHcG5DPF0/UHg4DATSwpI/AAAAAAAAK1U/FWwTRnsZwGs/s640/ciatevelvet-1-14.jpg

sia, sia. *,*

naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  16 Aprilie 2013

Okropne..

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

marta0859
marta0859
  16 Aprilie 2013
razotka
razotka: a tipsy są praktyczne? :)

tego nie powiedziałam :)

chociaż jakby się zastanowić- na pewno bardziej praktyczne niż takie paznokcie..
Andzia2711
Andzia2711
  16 Aprilie 2013

[

razotka
razotka: Próbowałyście w ten sposób ozdabiać paznokcie? Co sądzicie o tej metodzie?

Nie próbowałam,ale jestem ciekawa. Zastanawiam się jak zareagują z wodą, kremem do rąk, podczas typowych czynności życiowych, jak wygląda odprysk, czy jest trwały i czy przy dotykaniu nie odkształci się. Za tę cenę chyba można spróbować :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.