BreakMyFall18
BreakMyFall18
  3 Martie 2011 (pierwszy post)
:calusek:

Ostatnio postanowiłam wydepilować nogi - plastrami.
Kupiłam dzisiaj plastry z Isany (rossmanowskie) i z Sorayi.

Te z Isany poleciła mi ekspedientka ale szczerze to dużo włosów zostawiają :and:
Te z Soray lepiej ale na nogach mało wyrywają, zrobiłam próbe na rękach (potem musiałam obie ręce wydepilować) i wyrwały wszystkie włosy. :woot: Może dlatego, że te na rękach były dłuższe?

Jak prawidłowo przeprowadzić depilację plastrami?
Jak Wy to robicie?

Pozdrawiam :calusek:
I dzięki z góry za odpowiedzi. :-)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  3 Martie 2011

[quote=folkemon]o włosach piszemy w temacie podwieszonym, :

agoosiaaa
agoosiaaa
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o włosach piszemy w temacie podwieszonym

ale nie o tych na nogach :<

Konto usunięte
Konto usunięte: zagubiłam w akcji. nie wiem czy reperować/kupować bo teraz chodzę na wosk/pastę do kosmetyczki, a i tak depiluję tylko nogi więc nie wiem.

hmmm... to moze jak ci na razie nie potrzeba to poczekaj, jak kiedys bedziesz w potrzebie to zawsze mozesz kupic/naprawic :woot:
agoosiaaa
agoosiaaa
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: [quote=folkemon]o włosach piszemy w temacie podwieszonym, :

popsulo Ci sie cytowanie :<
MotylekRapi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
MotylekRapi
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja robię sama. na początku nie chciała mi wyjść, ale jak już wyszła to geniusz! mniej boli i łapie więcej włosów niż wosk. ogólnie to teraz nie chce mi się z tym pieprzyć i chodzę tylko do kosmetyczki, ale ta domowa też jest dobra.

ooo...a możesz napisać jak ją robisz? i na co trzeba uważać, żeby wyszła dobrze. byłabym ci bardzo wdzięczna :)

If you don't wanna be my best friend then why am i still in your bed?

folkemon
folkemon
  3 Martie 2011

[quote=agoosiaaa] ale nie o tych na nogach :

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  3 Martie 2011

[quote=agoosiaaa]
popsulo Ci sie cytowanie :

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  3 Martie 2011

chyba nie tylko mi :and:

folkemon
folkemon
  3 Martie 2011

kurcze, coś nie działa ... : <

Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie o tych na nogach :<

a to przepraszam
mmaryjka
mmaryjka
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ile placisz u kosmetyczki za obie nogi?

depiluję łydki i płacę 60zł za wosk, a za pastę 90zł. uda przy wosku drugie tyle, a pastą 100zł, ale nie mam włosów więc nie stosuję na udach.
Darunia511
Darunia511
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak prawidłowo przeprowadzić depilację plastrami? Jak Wy to robicie?

Nie lubie ich, albo nie umiem ich uzywać, dużo zostaje wlosków, poza tym jak mam się zapuszczać i czekać aż odrosną... dziękuję.
agoosiaaa
agoosiaaa
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: kurcze, coś nie działa

no wlasnie widze :
mmaryjka
mmaryjka
  3 Martie 2011
MotylekRapi
MotylekRapi: .a możesz napisać jak ją robisz?

szczerze mówiąc robię na oko. cukier, woda i sok z cytryny. musisz ciągle mieszać bo łatwo się przypala. musi mieć kolor karmelu i jak wyłączysz, to powinna być jak plastelina. wiem, że na wizażu jest temat, ale ja robiłam metodą prób i błędów.
MotylekRapi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
MotylekRapi
  3 Martie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: szczerze mówiąc robię na oko. cukier, woda i sok z cytryny. musisz ciągle mieszać bo łatwo się przypala. musi mieć kolor karmelu i jak wyłączysz, to powinna być jak plastelina. wiem, że na wizażu jest temat, ale ja robiłam metodą prób i błędów.

Ok! Dzięki wielkie za wskazówki :) Resztę już sobie doczytam :)

If you don't wanna be my best friend then why am i still in your bed?

LadyGriffin
LadyGriffin
  3 Martie 2011

ja tez ostatnio myslalam nad kupnem depilatora, ale kompeltnie sie nie znam ktory jest warty uwagi,a ktory nie ... ;P

pijana
pijana
  3 Martie 2011

Używam plastrów Veet na ręce i w sumie są ok, mało włosków zostaje. Rozgrzewam je suszarką.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.