W lipcu wybieram sie na chrzciny córki siostry ciotecznej mojego Chłopaka. Nie mam pojecia co dac/ kupic. Jeśli prezent - to co ? Jeśli pieniądze - to ile?
Też mam problem w co sie ubrac. Myslalam o leginsach i tunice,ew. sukience bo mam dosc masywne uda, wiec musi byc cos dluzszego.
Co proponujecie ?
Chrzciny strona 13 z 14
o kurczaczek- jakby mi 30 walnieli, to bym tylko zonknela;/ u mnie tez byla na poczatku mowa, ze jedno pytanie z pracy, jedno z calego materialu na studiach, a o recenzencie bylo wiadomo, ze pewnie bedzie pytal z metodologii;)
to też zależy od studiów. mój znajomy studiuje inżynierię środowiska i po 3 semestrze wybiera się specjalizację, ale na pierwszym roku wszyscy mają np. filozofię i różne niby specjalistyczne przedmioty, ale praktycznie nie potrzebne, teoretycznie zresztą też nie.
Co nie zmienia faktu ,że patrzenie na ogół nie odzwierciedla szczegółu.
Mój syn jutro skończy 2latka i trudno mi powiedzieć w jakim stopniu jego mowa będzie idealna. O ile będzie. Mówi bardzo niewyraźnie i w większości tylko ja go rozumiem (bo spędzam z nim cały dzień) - ale ten jeden wyraz mówi aż za wyraźnie jak na jego wiek.
Dopiero niedawno zaczął mówić ,,po naszemu".
Których unikałam jak ognia. ;)
Tabele znam - ale moje dziecko jest typowo przeciętne. ;)
wez do mnie nie mow kodem, nie bylo mnie chwile na forum i nie kojarze za bardzo kto sobie stylizuje wirtualnie zycie

na pewno ja - mimo, ze jestem ruda, dalej czuje sie sucza blondynka

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
no wymyślają teraz różne rzeczy dziwne. koleżanka mi mówiła, że u niej na uczelni są na aulach urządzenia wykrywające sygnał wifi, więc jak na egzaminie ktoś próbuje użyć internetu to przerywają egzamin wszystkim;d
tez mi sie wydawalo, ze filozofia nie byla mi potrzebna na moim kierunku (choc mialam tylko rok) ... mylilam sie :D
wydaje mi sie, ze jednak nie przypadkowo wybieraja tematyke przedmiotow, ktore mamy opanowac na danych kierunkach
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
w przedszkolu teraz nie mozna nauczac czytania i pisania, aby w pierwszej klasie dzieci byly na tym samym poziomie;/ no ale tam gdzie ja bylam na praktykach, nauczycielka uczyla literek, no i wiadomo, ze wiele dzieci ucza rodzice, czy dziadkowie- a w pierwszej klasie wszyscy od poczatku jada z literkami.
hehe poczulam sie yntelygenta;P
od studiow jest minister szkolnictwa wyzszego;)
na politechnikach często im się nie trafia. tak samo ja miałam na pierwszym roku informatykę i to do tego wykłady. przyszedł pan, dał nam wydrukowaną klawiaturę, okienka z worda i tyle.
mojego nie ucze literek, nie ucze czytac - z prostego wzgledu - gdy zacznie sie tego uczyc w szkole bedzie znudzony - znudzenie nauka moze go zniechecic do zdobywania wiedzy i co za tym idzie przyniesc rezultat odwrotny do pozadanego :)
w ogole mam wylane, jezeli chodzi o wklepywanie mu jakiejkolwiek wiedzy - duzo mu czytam i duzo z nim rozmawiam, nie sadzam go i nie ryzuje mu zadnych diagramow.
skonczylam college tutaj juz - childcare and education - uprawnia do nauki dzieci do lat 11. (czyli tzw nauczanie poczatkowe chyba w Polsce...???) podejrzewam, ze zupelnie inaczej nas tu ucza niz Was w Polsce.. z moja kuzynka, ktora jest po psychologii wiele razy dyskutowalysmy, roznic jest mnostwo :)