Konto usunięte: Kosztuje jakos 70 funtow, moze mniej? Wady - no nie pachnie jak ksiazka xD Zalety - jest leciutki i mozna go zabrac ze soba wszedzie, laduje go raz na miesiac (bateria starcza na tak dlugo), ma fajny ekran,z ktorego bez problemu mozna odczytac tekst nawet jak slonce swieci. Mam ten zwykly i jedyny jego minus to to,ze nie ma podswietlanego ekranu (ale tez jest wersja z podswietlanym). Mozna w nim zmiescic z tysiac ksiazek chyba. + pamieta na ktorej stronie zakonczylas czytanie, wiec jesli np. Zaczniesz czytac jedna ksiazke a pozniej druga, to dalej pamieta w ktorym miejscu przerwalas ta pierwsza. Ostatnio czytana ksiazka jest zawsze pierwsza na liscie. Ogolnie mysle,ze to dobra inwestycja :)
Licząc funta po 5zł, to nie jest tak dużo - spodziewałam się, że to wydatek rzędu 500-700zł. Zapach to wada dość poważna, ale do przełknięcia - zazwyczaj czytam książki z bibliotek, a te śmierdzą starością i bibliotecznymi półkami.

Bateria rzeczywiście "długowieczna", ale przy jakiej częstotliwości używania? Czytanie codziennie po 1-2h, mniej albo więcej? Co do podświetlenia ktoś mi mówił, że jedyne jakie ma Kindle, to dodatkowa doczepiana lampka.

Z zapamiętywaniem stron ogromny plus, podoba mi się to. :) Rzeczywiście warto zainwestować. Lista zachcianek urosła o kolejną pozycję!