Biuna
Biuna
  12 Iulie 2011 (pierwszy post)

Proszę o Wasza pomoc i poradę.

Co sadzicie o tym stroju kapielowym ? .
Jestem mloda osoba, bedzie dla mnie fajny ? .

http://allegro.pl/tankini-stroj-kostium-kapielowy-52-xxxxxxl-szorty-i1673370956.html .

Jestem dosc blada, a 23 lipca wyjezdzam. Pewnie solarka mnie juz nie zlapie.
Polecacie jakis balsam brazujacy ktory nie zostawia smug i ladnie pokrywa wszystko >?

razotka
razotka
  12 Iulie 2011

a musisz na allegro?
ja chociaż nie powinnam narzekać na swoją figurę krępuję się chodzić w dwuczęściowym stroju i zazwyczaj na dół zakładam spodenki albo chustą przewiązuje :-)
i wtedy tylko górę kolorystycznie dopasowuję

DasIstKrieg
DasIstKrieg
  12 Iulie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sadzicie o tym stroju kapielowym ? . Jestem mloda osoba, bedzie dla mnie fajny ? .

Fajny cąłkiem.
Powienien pasować. :)
iffy
iffy
  12 Iulie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no to bombowo. Nie jade na zadne wakacje.

ja bym ubrała normalny, jednoczęściowy strój, w tym stylu np. http://allegro.pl/1001-jednoczesciowy-stroj-kapielowy-xl-xxxl-xxl-i1710877928.html i bym się nie przejmowała.
iffy
iffy
  12 Iulie 2011
Anja
Anja: Ale jaka cena

fakt, nie zwróciłam nawet uwagi. :ninja:
Biuna
Biuna
  12 Iulie 2011
iffy
iffy: myślę, że jak dobrze poszukasz znajdziesz coś ładnego i tańszego. ;)

Przeszukałam allegro :(

Anja
Anja: Ej no, przestań! Kupuj ten strój, który pokazałaś i jedź. Miej to gdzieś, czy coś Ci odstaje i jak wyglądasz. Ważne, żebyś Ty się dobrze czuła. Jeśli Ci się podoba to czemu nie?

Jak mowicie, ze babciny to juz mi sie odechciewa jechac :and: . Boze czemu mnie tak karzesz! Nawet stroju nie moge sobie ładnego kupic :(
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  12 Iulie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja nosze rozm. ubran 46 , ale stroj zawsze musi byc wiekszy ...

Rozmiar 46 to w uk 18 :woot:
ten rozmiar dostaniesz w wiekszosci sklepow w "normalnych" dzialach, a nawet jesli idziesz do dzialu "plus size" to rozmiar 18 czy 16 jest chyba najmniejszy - wiec wg mnie miescisz sie w normach europejskich i nie ma co sie zakrywac babcinymi strojami - jesli ci sie podoba okej - ale jesli sie pytasz o nasze zdanie, to moje jest takie, jak pisalam we wczesniejszym temacie.

Moj stroj Panache wystepuje w bardzo szerokim wachlarzu rozmiarowym, bodajze od rozmiaru 6 do rozmiaru 22

jak juz koniecznie chcesz zakrywac brzuch, to masz wersje zakrywajaca - lezac mozesz podwinac i opalic brzuszek - opalony brzuszek wydaje sie byc mniejszy, apetyczniejszy :)

wiem ze seria z Next by Geri (ta ze Spice Girls) jest przeznaczona dla kobiet o wszystkich ksztaltach i tez wystepuje w szerokiej gamie rozmiarowej

stroj pod tytulem poka cyce zakryj brzuch :ziober2:

jakies kimonko czy kaftan (ja mam ten w panterke) - spacerujesz po plazy, mozesz miec to na sobie:

albo "pull up dress" ktora bez problemu wsuwasz badz sciagasz (stad jej nazwa)

ta koszula to juz nie sadze by byla wygodna na plazy, ale ladna jest :lol:

poza tym H&M tez bankowo robi plus size, do tego mozesz dobierac rozne rozmiary stanikow czy majteczek
masz cover ups

Jeszcze raz przypomne, lezec na plazy mozesz spokojnie w stroju dwuczesciowym, odkrytym, rozwiazanym - nie wydaje mi sie by ludzie mieli sie zebrac akurat nad toba i patrzec jak piedolnieci ;)

JESTEM PRZECIWNA CIEMNYM GRANATOM U LASEK PONIZEJ 30-TEGO ROKU ZYCIA :lol:
akceptowalne sa tylko marynarskie paseczki :lol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Anja
Reputacja: -38 | BluzgometrTM: 11
Anja
  12 Iulie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak mowicie, ze babciny to juz mi sie odechciewa jechac

Nie mów, że się tym przejmujesz :mrgreen:
Biuna
Biuna
  12 Iulie 2011
razotka
razotka: a musisz na allegro?

a gdzie? W normalnych sieciowkach sa rozmiary malutkie.
Anja
Reputacja: -38 | BluzgometrTM: 11
Anja
  12 Iulie 2011
massacre
massacre: Moj stroj Panache wystepuje w bardzo szerokim wachlarzu rozmiarowym, bodajze od rozmiaru 6 do rozmiaru 22

Ten jest naprawdę fajny :tak:
massacre
massacre
  12 Iulie 2011
iffy
iffy: ja bym ubrała normalny, jednoczęściowy strój, w tym stylu np. http://allegro.pl/1001-jednoczesciowy-stroj-kapielowy-xl-xxxl-xxl-i1710877928.html i bym się nie przejmowała.

fajny :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: a gdzie? W normalnych sieciowkach sa rozmiary malutkie.

wlasnie ! w Tesco sa duze lumpy ! i ladne z serii F&F i niedrogie !
Ha! Jestem genialna :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SoDope
SoDope
  12 Iulie 2011

Masz TESCO w swoim mieście ?
tak jak jedna dziewczyna wspomina tam są bardzo fajne stroje kapielowe i to już zauważyłam w tamtym roku.

massacre
massacre
  12 Iulie 2011

TESCO TESCO TESCO !

tesco

tesco - nr piec - poka cyce, odwroc uwage od brzuszka - ten kroj to moj faworyt dla ciebie

tesco

tesco

tesco

Biuna
Biuna
  12 Iulie 2011
massacre
massacre: Rozmiar 46 to w uk 18 ten rozmiar dostaniesz w wiekszosci sklepow w "normalnych" dzialach, a nawet jesli idziesz do dzialu "plus size" to rozmiar 18 czy 16 jest chyba najmniejszy - wiec wg mnie miescisz sie w normach europejskich i nie ma co sie zakrywac babcinymi strojami - jesli ci sie podoba okej - ale jesli sie pytasz o nasze zdanie, to moje jest takie, jak pisalam we wczesniejszym temacie. Moj stroj Panache wystepuje w bardzo szerokim wachlarzu rozmiarowym, bodajze od rozmiaru 6 do rozmiaru 22

18 to moj rozmiar ubran. Stroje kapielowe zawsze kupowalam wiecej. Teraz jak patrzylam na allegro, i patrzylam na swoje rozmiary w cm, to tak 50 -52 rozmiar :( .

Dwuczesciowego NA PEWNO nie zalozze ! Powod ? Obwisly brzuch i pelno rozstepow czerwonych na brzuchu , boczkach , etc.
SoDope
SoDope
  12 Iulie 2011

jaka szkoda, że w tym roku nie kupuje stroju kapielowego :(

Biuna
Biuna
  12 Iulie 2011

Gdybym kogos nie widziala , tez bym dawala propozycje takich pieknych strojow.

Ale naprawde, takie jakie pokazujecie, nie sa na mnie.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.