naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  7 Octombrie 2011 (pierwszy post)
Jak ubrać się zarazem modnie i ciepło, kiedy w pomieszczeniu, w którym pracujemy/uczymy się, jest na przykład 17C (czyli totalny mróz) ? A 3 warstwy bluzek, to minimum ? :mrgreen:

Nie raz w kurtce musiałam siedzieć, bo było nawet zimniej, a przynajmniej tak się zdawało :ninja:

:bye:

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  7 Octombrie 2011

Zmarźlak jesteś :D Musisz znaleźć sobie jakiegoś ciepłego miśka, do którego mogłabyś się przytulać, wtedy nie musiałabyś rezygnować z modnego ubioru :mrgreen:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 Octombrie 2011
naaats
naaats: jest na przykład 17C

17C to zimno? :szok:

kurcze, nie wiem, dla mnie 17C to calkiem cieplo, ale u mnie inny klimat :D
z reszta latem jak mam w biurze klime, to tez jakis sweter by sie przydal :D

o jakie pomieszczenie chodzi? wiadomo, w pracy czasem obowiazuje pewien dress code, gdzie trzeba sie go trzymac - np. spodnica najkrocej do kolan...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryjka
mmaryjka
  7 Octombrie 2011
naaats
naaats: Jak ubrać się zarazem modnie i ciepło, kiedy w pomieszczeniu, w którym pracujemy/uczymy się, jest na przykład 17C (czyli totalny mróz) ?

chociażby gruby sweter. teraz są ich w sklepach miliony i bardzo dużo ładnych, choć im ładniejszy tym droższy niestety;).
massacre
massacre
  7 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chociażby gruby sweter. teraz są ich w sklepach miliony i bardzo dużo ładnych, choć im ładniejszy tym droższy niestety;).

z Top Shop ostatnio wyczailam i kupilam dwa fajne swetry, grube cos na styl ponczo w przecenie £7 za jeden i do tego buy one get one free, wiec wyszlo za jeden £3.5 gdzie sa swietnej jakosci, cieplutkie i ogolnie megaaa :zakochany:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

naaats
naaats
  7 Octombrie 2011
massacre
massacre: 17C to zimno? kurcze, nie wiem, dla mnie 17C to calkiem cieplo, ale u mnie inny klimat :D z reszta latem jak mam w biurze klime, to tez jakis sweter by sie przydal :D o jakie pomieszczenie chodzi? wiadomo, w pracy czasem obowiazuje pewien dress code, gdzie trzeba sie go trzymac - np. spodnica najkrocej do kolan...

:tak: Dopuszczalna temperatura w Polsce w szkołach i miejscach pracy to 18C, wiadomo, nie jest to jakiś przepis, którego wszyscy przestrzegają..

Zwłaszcza, jeśli siedzi się od 7.10 do 15.10 na dupie i wcale nie rusza :D

massacre
massacre: o jakie pomieszczenie chodzi? wiadomo, w pracy czasem obowiazuje pewien dress code, gdzie trzeba sie go trzymac - np. spodnica najkrocej do kolan...

Nie, nie obowiązuje mnie jeszcze żaden dress code, bo jak na razie to chodzę do szkoły i się uczę..

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

naaats
naaats
  7 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zmarźlak jesteś :D Musisz znaleźć sobie jakiegoś ciepłego miśka, do którego mogłabyś się przytulać, wtedy nie musiałabyś rezygnować z modnego ubioru

Tia :D

Konto usunięte
Konto usunięte: chociażby gruby sweter. teraz są ich w sklepach miliony i bardzo dużo ładnych, choć im ładniejszy tym droższy niestety;).

massacre
massacre: z Top Shop ostatnio wyczailam i kupilam dwa fajne swetry, grube cos na styl ponczo w przecenie £7 za jeden i do tego buy one get one free, wiec wyszlo za jeden £3.5 gdzie sa swietnej jakosci, cieplutkie i ogolnie megaaa

Swetry dobry pomysł :tak: Nie mam jeszcze żadnego w szafie, trzeba kupić :tak:

luk7
luk7
  7 Octombrie 2011

Mode i ciepło można zawrzeć w kobiecych ubraniach poprzez wielofunkcyjność ubrań,które swoim krojem są w stanie współgrać z elementami skrajnymi.

Warto podczas wyboru zewnętrznego nakrycia zastanowić się czy aby na pewno spełni swoje przeznaczenie,czy nie zamknie nas w pewnym stylu który nie do końca będzie odpowiedni za kilka dni czy nawet po kilku godzinach.

Przy ostatnimi shoppingu z moimi przyjaciółkami główny nacisk obraliśmy na wyselekcjonowaniu odpowiedniej kurtki.
Oczywiście nie zdradzę tutaj wyboru,bo to zależy od wymiarów każdej kobiety,ale po krotce zdradzę jak poczuć się modnym i ciepłym.

Kwestia koloru: zalecam szarość,czerń,grafit,ew. modne połączenia zestawień subkultur które dosyć mocno są akcentowane przy kolekcjach jesieni/zima.
Świetny,wysoki kołnierz z dobrze wykonanych materiałów,kożuszków może zagwarantować kilka zestawień np. postawiony przy zimnych porach,ułożony w kołnierzyk przy cieplejszych dniach czy nawet rozpięta z dobrze współgrająca bluzką,postawiona do góry ale rozpięty wraz z fantastycznym szalem który będzie rozświetlać kobieca cerę.

Przykładowy krój owej kurki,kwestia materiału pozostawiam waszemu portfelowi.

http://www.cogdziezaile.pl/obrazki/kurtka.jpg

Pozdrawiam,
luk.

luk7
luk7
  7 Octombrie 2011

sorki za img,ponownie wrzucam.

massacre
massacre
  7 Octombrie 2011
naaats
naaats: Nie, nie obowiązuje mnie jeszcze żaden dress code, bo jak na razie to chodzę do szkoły i się uczę..

to tak jak maryjka napisala, dobry sweter i bedzie ci cieputko :)
albo golf... :D

massacre
massacre
  7 Octombrie 2011
luk7
luk7: Pozdrawiam, luk.

ja tez Cie pozdrawiam :Zakochany:

luk7
luk7
  7 Octombrie 2011
massacre
massacre: to tak jak maryjka napisala, dobry sweter i bedzie ci cieputko :) albo golf... :D

apropo swetra.

Polecam jesienny zestaw na randke u niej,czyli sam sweter + szpilki:rotfl:
massacre
massacre
  7 Octombrie 2011
luk7
luk7: sam sweter + szpilki

sie smiej, jak dla mnie to mega seksowny zestaw :D

Babsy
Babsy
  7 Octombrie 2011
massacre
massacre: 17C to zimno?

dla mnie i owszem:) przynajmniej 20-21 musi byc:)
najlepiej sie ubrac na cebulke:)
naaats
naaats
  7 Octombrie 2011
massacre
massacre: to tak jak maryjka napisala, dobry sweter i bedzie ci cieputko :)

Dobra, w takim razie tej jesieni (i zimy) postawię na swetry : )

Jakie jeszcze propozycje macie, żeby nie chodzić codziennie w sweterku ? : )

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.