czesc.
Jaki podkład polecacie? żeby krył dobrze , wytrzymał cały dzień bez poprawek, bardzo jasny kolor, cena do 30zł.
lista tematów
standardowo - podkład strona 1 z 2
Konto usunięte: Jaki podkład polecacie? żeby krył dobrze , wytrzymał cały dzień bez poprawek, bardzo jasny kolor, cena do 30zł.
Od Twojego rodzaju cery zależy, ile podkład wytrzyma, bo jeżeli masz tłustą/mieszaną to nawet najdroższy nie pomoże, wiem po sobie, a z kolei jeżeli masz skórę normalną, to nawet te "bylejakie" powinny się długo utrzymać.
Poleciłabym Max Factor Lasting Performance, ale on nie jest bardzo jasny ani cały dzień nie trzyma, poza tym jest droższy...
Jeżeli zależy Ci na odcieniu to ten jet mega jasny

oczywiście ten najjaśniejszy odcień. Ale znowu mało go widać po nałożeniu, więc podejrzewam, że nie kryje.
Tu masz jasny i taki, który mieści się w Twoim przedziale cenowym

Trzyma się dość długo na tłustej skórze, a czy mocno przykrywa to nie wiem, zależy co chcesz zakryć. Ogólnie polecam, za tą cenę rewelacja.
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Dołóż dyszkę i kup na Allegro Revlon Colorstay do cery tłustej/mieszanej. Mam bardzo jasną cerę i najjaśniejszy kolor jest idealny.
Konto usunięte: Dołóż dyszkę i kup na Allegro Revlon Colorstay do cery tłustej/mieszanej. Mam bardzo jasną cerę i najjaśniejszy kolor jest idealny.
Ja go jakieś 2 miesiące temu może kupiłam w Rossmanie i... zapłaciłam w sumie 29.99 za podkład i Mountain Dew adrenaline w puszce, nawet mówiłam kasjerce, że chyba pomyłka, bo na półce widziałam inną cenę, a ona, że nie, bo taka cena jej wyskakuje, więc już się dalej nie kłóciłam.

jak taki wybrałaś to taki masz.

no chyba logiczne, że podkład zmywa się kosmetykiem do demakijażu, czy to z twarzy czy z ręki.
więc nie wiem po co Ci tak mocny podkład.
Polecam Maybelline Super Stay 24h, trochę droższy jest, ok 50 zł, ale często można trafić na promocję.
zawsze biorę najjaśniejsze
Konto usunięte: no chyba logiczne, że podkład zmywa się kosmetykiem do demakijażu, czy to z twarzy czy z ręki.
pierwsze słyszę, żeby z ręki zmywać podkład mleczkiem do demakijażu.

ja zawsze zmywam mydłem w płynie albo żelem i o dziwo prawie wszystkie zmywają się bez problemu, a ten musiałam dodatkowo ścierać chusteczkami.
nie wiem co masz na myśli pisząc mocny, ale to zwykły szajs, nie wydaje mi się, żeby jakoś mocno krył, chociaż tak napisane jest na słoiku, jedynie zdążyłam zauważyć, że śmierdzi niczym zmywacz do paznokci.
LoL91ofc: nie wiem co masz na myśli pisząc mocny, ale to zwykły szajs, nie wydaje mi się, żeby jakoś mocno krył, chociaż tak napisane jest na słoiku, jedynie zdążyłam zauważyć, że śmierdzi niczym zmywacz do paznokci.
Może trafiłaś na przeterminowany, podróbkę, nie wiem, mi nic nie śmierdzi. Są dwie wersje, pewnie nie masz do cery tłustej bo to istna maska.
Dla mnie jest logicznym że kosmetyki zmywa się środkami do demakijażu.
Konto usunięte: Dołóż dyszkę i kup na Allegro Revlon Colorstay do cery tłustej/mieszanej. Mam bardzo jasną cerę i najjaśniejszy kolor jest idealny.
Podbijam. Ja teraz używam tylko i wyłącznie ColorStay, jest to podkład idealny przy tłustej skórze - dobrze kryje i długo trzyma.
Tu mam zdjęcie ze ślubu z tym podkładem, ślub miałam o 12, makijaż robiłam ok godziny 10, zdjęcie jest z 18:22, przysięgam, że w dniu ślubu jak na złość miałam okres

yy nie wiem
a ja scieram zwyklym mydlem, przynajmniej z dloni
czasem oliwka dla niemowlat
fakt, jezeli chodzi o Revlon, ma swietna game kolorow, ja uzywam nieco ciemniejszy "sand beige" bodajze i jest idealny... natomiast jesli chodzi o Revlon jako podklad to caly czas uzywam na zmiane Revlon Colorstay i Maybelline Superstay - ida leb w leb, mam te same odcienie (znaczy sie nazwy, odcienie minimalnie sie roznia - oba Sand Beige) ale ciezko mi zadecydowac. Revlon mam do cery suchej/ normalnej wiec jest o wiele bardziej tlusty niz Maybelline... wg mnie oba sa bardzo dobre :D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail