Siemanko ! Mam 3 sprawy, mianowicie:
1. Czy nakładanie podkładu pędzlem, a nie palcami, wpływa na stopień krycia ?
2. Czy któraś z Was używała może podkładu Parure Extreme od Guerlain ? Jeśli tak to proszę o opinie. Wiem, że to bardzo wysoka półka i cena i prawdopodobieństwo jest małe, ale zapytać nie zaszkodzi.
3. Kupiłam w zapasie kilka błyszczyków Essence i przez to się zgapiłam, że mój ulubiony kolor został w lutym wycofany :( Był to Essence Stay With Me, kolor 05 I like cotton candy, taki jakby brudny róż ? Ciężko określić. Załączam zdjęcia z neta, jeśli znacie jakiś błyszczyk o podobnym kolorze to proszę o pomoc.
Z góry dzięki za wszelką pomoc, pozdrawiam, Dominika :*
Błyszczyk, podkład, pędzel strona 2 z 2
Ja go kocham, klei się i nie utrzymuje się jakoś mega długo, ale ten kolor, idealny :(

Mam dokładnie ten sam problem, również jestem mega blada i również potrzebuję krycia. Wśród marek selektywnych nie znalazłam NIC co by mi odpowiadało, używam Revlon Colorstay 110, czyli najjaśniejszy, a i tak jest minimalnie za ciemny, na szczęście lekko rozjaśniam go pudrem fixującym Vichy.
Jeśli chodzi o ten Givenchy to czytałam o nim wczoraj, ale recenzje nie powalają, krycie też nie jest podobno zbyt mocne więc pewnie by się nie nadawał. Ogólnie jestem załamana kolorystyką podkładów w Polsce. W ogóle mnie nie dziwi, że 3/4 Polek ma na buzi maskę, sama nieraz miałam...
nie wiem, sama mam jasną karnację i też mam straszny problem z podkładami.
pomijam fakt, że podkłady marek selektywnych mają wiele wiele odcieni, ale niestety w naszych sephorach/douglasach jest tylko znikoma ilość.
na przykładzie lancome którego używałam przez 2 lata, najjaśniejszy odcień był oczywiście za ciemny(używałam go w lato), w sephorze do wyboru było 6 odcieni. tak, 6! a ile jest? warto zobaczyć
http://www.lancome-usa.com/Photogenic-Lumessence/1000212,default,pd.html?dwvar_1000212_color=Bisque%201N&start=9&cgid=makeup-foundation
Dlatego jak tylko mogę, kupuję na bezcłówkach/każę kupować komuś, bo żenada, a marże też straszne...
Ja jakiegoś tam mega krycia nie potrzebuję, ale lepiej wygląda buzia wg mnie w kryjącym. Mój givenchy bardzo fajny, konsystencja super, długo się trzyma, krycie jak dla mnie bardzo okej. Jedyny minus - kolor. Laski w sklepie tłumaczyły mi, że właśnie jest dostępna w polsce tylko część kolorów i że mi współczują :DDD
Widziałam właśnie kiedyś już nie raz polecałyście tego revlona. Będzie nadawał się na lato? Czy nie teges?
I gdzie go mogę kupić? Bo w seforach, rossmanach nie widziałam a po innych drogeriach się nie szlajam :P
Ja używam go cały rok, bo krycie u mnie niezbędne, ale zdecydowanie jest to ciężki podkład. Jest w Douglasie, kosztuje 69 zł, ja osobiście kupuję na allegro o połowę taniej, jeszcze mi twarzy nigdy nie wypaliło więc nie przepłacam xd
No to będzie twarz - porcelana :D No nic, cena dupy nie urywa więc pewnie kupię i zobaczę czy na lato będzie dobry - w takim jasnym kolorze chyba nic lżejszego też nie znajdę tylko na sezon, poszukam jeszcze na jakichś wizażach, może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Bo Wy nic innego nie poelcacie? Z lżejszych?
ja własnie chyba ten kupiłam w rossmanie, i do dupy nim się mi malowało, później poszłam do plastycznego i kupiłam zwykły syntetyczny koci język chyba 18 i o niebo lepiej o połowe taniej.