PieroCorleone
PieroCorleone
  4 Decembrie 2012 (pierwszy post)

prosze o wypowiedzi glownie kobiet, zastanawiam sie nad perfumem i nie wiem co wybrac?
chanel platinum egoiste edt
dior homme intense edp
gucci guilty edt
diesel only the brave

pewnie dior dla wielu bedzie nieznanym zapachem, ale doradzajcie i dawajcie tez swoje inne sugestie;)

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  4 Decembrie 2012

Po tych tematach z perfumami widać że święta idą :)

Z tych, co podałeś Dior Homme Intense - przez top note, którą jest lawenda trzeba dać im drugą szanse, bo pierwszy raz mnie odrzuciło od nich. Pózniej jednak... Idealne perfumy na wieczór, pachną gorącym, ognistym seksem, takim dzikim z wbijaniem paznokci w plecy ;D

Najmniej atrakcyjny z powyższych jest Diesel - ich perfumy kojarzą mi sie z taniością, tandetą i facetami, którzy kupują perfumy na szybko, byleby czym pachnieć.

Od siebie zaproponuje zapach na dzień - Prada Luna Rossa i YSL L'Homme

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 Decembrie 2012

diesel only the brave

sol6
sol6
  5 Decembrie 2012

Christian Dior Fahrenheit :rock:

styka51
styka51
  5 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nad perfumem

Nad perfumami jak już.
Nie posiada liczby pojedynczej (podobnie jak drzwi czy skrzypce).

Odmiana:
M - te perfumy,
D - tych perfum,
C - tym perfumom,
B - te perfumy,
N - tymi perfumami
M - o tych perfumach,
W - PERFUMY!!!
massacre
massacre
  5 Decembrie 2012

W wołaczu piszemy cały wyraz z dużych liter?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  5 Decembrie 2012
massacre
massacre: W wołaczu piszemy cały wyraz z dużych liter?

Jak już, to wielkich, nie duzych;p
A jeśli chodzi o perfumy w wołaczu to mam wątpliwości czy w ogóle da się odmienić, bo to rzeczownik nieżywotny ;p
GroznyPrawiczek
GroznyPrawiczek
  5 Decembrie 2012

playboy malibu

massacre
massacre
  5 Decembrie 2012

@Styka
To ja już wiem do kogo bede z pytaniami latać, bo moj polski to coraz większa bieda jest :and::ziober2:

kasey00
kasey00
  5 Decembrie 2012
styka51
styka51: Odmiana: M - te perfumy, D - tych perfum, C - tym perfumom, B - te perfumy, N - tymi perfumami M - o tych perfumach, W - PERFUMY!!!

otóż to!
czemu wszyscy wciąż piszą ,,(ten) perfum'' :zly:
praksyda
praksyda
  5 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: prosze o wypowiedzi glownie kobiet, zastanawiam sie nad perfumem i nie wiem co wybrac? chanel platinum egoiste edt dior homme intense edp gucci guilty edt diesel only the brave

nic z tych.
KENZO 201- i męski tylko ten2755
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.