Szukam nowego podkładu, może nawet też bazy..
Cera raczej sucha, nie ma jednolitej barwy, w niektórych miejscach nawet bardzo przesuszona.. z nałożeniem podkładu schodzi mi się dobre 10 minut, ponieważ w okół nosa muszę mocno się natrudzić by za chwilę nie było widać suchej skóry. Pod stosuje zazwyczaj krem odżywczy z AA albo mocno nawilżający z nivea. Oba nic nie dają :D
jaki podkład byłby najlepszy? kryjący, ale bez efektów maski a zarazem trochę odżywczy, nawilżający? może jakaś baza coś by pomogła i oczywiście w jakiejś rozsądnej cenie.. .
lista tematów
Podkład strona 1 z 2
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
W drogerii powiedzieli mi, że w zimie nie można stosować kremów mocno nawilżających, tłustych bo skóra robi się jeszcze gorsza, więc polecili mi odżywczy który również nic mi nie dał :) czasami w domu eksperymentuje, posmarowanie okolić mojego nosa maścią witaminową i na to podkład-żadnych suchych miejsc, tylko że puder sypki u mnie nie utrzymuje się długo i później widać, że jest tam coś tłustego :)
Na wizazie nie ma zbyt dobrych recenzji, raczej średni, Tobie odpowiada? Zresztą pewnie masz zupełnie inną cerę niż ja
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Sylvinka: W drogerii powiedzieli mi, że w zimie nie można stosować kremów mocno nawilżających, tłustych bo skóra robi się jeszcze gorsza, więc polecili mi odżywczy który również nic mi nie dał :) czasami w domu eksperymentuje, posmarowanie okolić mojego nosa maścią witaminową i na to podkład-żadnych suchych miejsc, tylko że puder sypki u mnie nie utrzymuje się długo i później widać, że jest tam coś tłustego :)
O ile dobrze wiem, to krem nie może zawierać zbyt dużo wody, bo wtedy działanie est odwrotne. Poza tym, po wklepaniu kremu trzeba odczekać zanim się wyjdzie na dwór ;)
Sylvinka: Na wizazie nie ma zbyt dobrych recenzji, raczej średni, Tobie odpowiada? Zresztą pewnie masz zupełnie inną cerę niż ja
Kiedyś miałam Lirene City Matt i Rimmel jest dużo lepszy od tamtego ;)
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=40921
Fajnie z Wizażu się dowiedzieć, że jest do suchej skóry, a mam mieszaną
Jeśli nie jesteś mega blada, szukasz krycia i masz suchą skórę to ten możę być dobry. Tylko ciemnieje, ale to jak każdy podkład long cover.
Fajnie z Wizażu się dowiedzieć, że jest do suchej skóry, a mam mieszaną

Spróbuj najpierw zrobić peeling (w zależności od tego czy masz cerę naczynkową, wrażliwą - peeling enzymatyczny, albo mechaniczny), żeby usunąć obumarły naskórek i te sterczące, suche skórki.
A do nawilżania polecam Cetaphil.
Z podkładów nawilżających to kojarzę tylko Bourjois Healthy Mix
Sylvinka: jaki podkład byłby najlepszy? kryjący, ale bez efektów maski a zarazem trochę odżywczy, nawilżający? może jakaś baza coś by pomogła i
nie oczekiwałabym od podkładu tego, by nawilżał czy odżywiał skórę, zadaniem podkładu jest "upiększyć" cerę :)
na problem z suchą skórą poleciłabym raczej zmianę kremu, który stosujesz, może coś z aptecznych pozycji ci pomoże :) dobre są też maseczki z ziaji: kozie mleko i różana
co do podkładu to polecam manhattan perfect adapt make up - dość dobrze kryje, daje matowe wykończenie, dobrze się trzyma, nie podkreśla suchych skórek zbyt mocno i nie przesusza skóry :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert