Hej! Postanowiłam zrobić serię tematów, szczegółowo opisujących (przez Was ) dany aspekt Waszej pielęgnacji.
Zaczynamy od...
KĄPIEL / PRYSZNIC
1. Co preferujecie?
2. Jak dużo czasu na to poświęcacie?
3. Czego używacie do mycia ciała, peelingu, higieny intymnej podczas mycia itp? (mile widziane konkretne nazwy kosmetyków, zdjęcia - owych kosmetyków, zdjęć z wanny nie wymagam, na razie )
4. Używacie jakichś "umilaczy" podczas kąpieli (płyny zapachowe, sole, olejki, kule itp)?
Pozdrawiam!
Part 1: kąpiel / prysznic :)
tak, właśnie z tego, możesz sobie nazbierać fusy z kilku dni i je potem zużyć, chociaż ja preferuję suchą zmieloną kawę z oliwą z oliwek
No, w koncu na MiU, a nie na hajdzie :D
Rano biore szybki prysznic, wieczorem kapiel w wannie. Co preferuje? Nie wiem, chyba zalezy od mojego widzimisie. Latem uwielbiam wchodzic pod prysznic, dla odswiezenia sie. W chlodne dni z kolei lubie sie wygrzac w wannie.
Prysznic 10 min, kapiel 20-40 minut, zalezy co robie w wannie. Jesli tylko mam sie pomoczyc to 20 minut to max, jesli czytam magazyn/ ksiazke to dluzej. Tak samo, jesli mam dzien peelingu tak samo mocze sie nieco dluzej.
Moja lazienka to mini spa, mam tyle produktow, ze wybieram je w zaleznosci od nastroju :D
Do peelingu uzywam rekawiczki z Body Shop

Lubie Ziaja Spa, Korres, Body Shop serie Earth Lovers i duzo innych. Do twarzy obecnie uzywam Elemis, Estee Lauder i Yes To Cucumber, plus plyn do Mikrodermabrazji z Body Shop (z witamina C).
na razie ;)
Ostatnio kupilam sobie olejki Alverde, przyszly do mnie z Niemiec, bo Alterra jest u mnie niedostepna. Wyczytalam gdzies, ze sa od Alterry o wiele lepsze, nie mam jednak zadnego porownania. Sa okej i bardzo wydajne :)

Tak, moja kapiel trwa godzine, a nawet dluzej jak sms-uje w wannie z Prinzem

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
akurat wrzucilam pierwsze lepsze, ja mam Vanille Chai.

W Anglii nie sa dostepne, zamawiam wiec z Amazona z Niemiec, przesylka sporo kosztuje i za mala buteleczke wychodzi mnie ok £7, wiec sporo jak za maly olejek.
bo to wstyd wspominac o tym, ze sie o malo nie utopilo iPhone

Ty chyba znowu chcesz, zebym przestala sie do Ciebie odzywac

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
A! Do higieny intymnej raz mialam Ziaja, brzoskwiniowa chyba - nienawidze tego zapachu, kojarzy mi sie z chlopem wyperfumowanym tania kolonska...
Najczesciej wiec uzywam zwyklego u nas drogeryjnego Femfresh - rozowego. Jego zapach tak bardzo mi sie podoba, ze czasem cala sie nim myje
i SebaMed - jest przezajebisty (ten z PH 3.8, bo jest jeszcze z PH wyzszym niz 6 dla kobiet z menopauza )
zapomnialem Ci powiedziec, aparat mi dziala! jak yeblem sie na lodzie to stluklem tyl, ale dziala aparat xD
no co, wykapac sie razem, za marzenia nie karaja, nie? :D
ranisz me serduszko:(
ja uzywam przegladarki, aparatu, imessage (do Ciebie xD) konwertera walut, maila, gaydar, grindr, gayromeo, fellow i oczywko gps.
moge juz chowac glowe w piasek? xd
Ty przecież nie masz serca. P.S. Korzystasz wiec z basic.