malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Denaris
Denaris
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: ale jest z viscozy, co to za material? rozciagliwy czy nie?

To jest materiał bardzo podobny do jedwabiu .
Bardzo delikatny ,więc raczej nie będzie tak rozciągliwy jakbyś tego oczekiwała.
PapsiP
PapsiP
  22 Iunie 2011

Wiskoza posiada doskonałe higieniczne, antyseptyczne i farbujące właściwości, dzięki którym jej desenie i barwy są niezwykle naturalne. Z wyglądu wiskoza jest podobna do jedwabiu, wełny, płótna lub bawełny, jednak postępować z nią należy o wiele bardziej delikatnie. Włókna wiskozy są zwiewne, miękkie, gładkie, bardzo przyjemne w noszeniu, o niezwykle wyrazistych kolorach.

Sukienki i tkaniny w 100% zrobione z wiskozy są idealne na upał. Są lekkie, przewiewne, nie kleją się do ciała i nie widać na nich plam potu. Niestety łatwo się gniotą mogą się elektryzować i trzeba je prać w szczególny sposób bo np. od wirowania mogą się skurczyć lub stracić pierwotna formę.

Jak prać wiskozę
Prać w temperaturze 30, maksymalnie 40 stopni. Przed pierwszym praniem zmoczyć w zimnej wodzie bo materiał się zbiega. Prać w proszku to tkanin delikatnych, bez wybielacza.

Jak suszyć wiskozę
Lekko odwirować i rozwiesić gdy jest jeszcze mokra, nie zwijać, gnieść ani wyciągać.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  22 Iunie 2011

dzieki dziewczyny
strasznie podoba mi sie ta kiecka, idealna na lato do pracy,
nie wiem tylko czy bedzie na mnie dobrze lezec - modelki sa zazwyczaj chude, ja mam figure klepsydry, biust E, szczupla talie i szerokie biodra
jak myslicie bedzie pasowac?
http://www.laredoute.co.uk/halter-neck-viscose-dress.htm?ProductId=324231601&FiltreCouleur=3242316010001&t=6#

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

PapsiP
PapsiP
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: http://www.laredoute.co.uk/halter-neck-viscose-dress.htm?ProductId=324231601&FiltreCouleur=3242316010001&t=6#

będzie pasować do takiej figury;)
bedziesz wygladać jak Kim Kardashian :mrgreen::zakochany:
Denaris
Denaris
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: strasznie podoba mi sie ta kiecka, idealna na lato do pracy,

Ten materiał jest bardzo przewiewny ,więc nic w tym dziwnego.
Ale jednak tak jak Ty masz problem z piersiami - tak ja z biodrami .

massacre
massacre: nie wiem tylko czy bedzie na mnie dobrze lezec - modelki sa zazwyczaj chude

Akurat ta modelka aż taka przesadnie chuda nie jest (albo to efekt sukienki).

massacre
massacre: jak myslicie bedzie pasowac?

Bardziej mi się takie sukienki dopasowane podobają ja kobietach mających ,,kształty" - niż na ,,wieszakach" ,którym wszystko dosłownie wisi.
Jak masz szczupłą talię, to przecież możesz ładnie to pokreślić przy tej sukience jakimś ozdobnym paskiem.
massacre
massacre
  22 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bedziesz wygladać jak Kim Kardashian

niestety nie mam takiej wypuklej pupy :and:
ale mam majty z gabkami, kupilam w sumie tak dla beki, bo nie wierze w zadne push up gatki,ale one faktycznie mi wypuklaja dupe :D z tymze ze od razu wygladam na 10kg wiecej :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak masz szczupłą talię, to przecież możesz ładnie to pokreślić przy tej sukience jakimś ozdobnym paskiem.Jeszcze nasycam się powietrzem. '

bardziej mi chodzi o to, czy jak wezme rozmiar wiekszy (bo sie nie rozciaga) zeby wcisnac w nia cycki, to czy talia nie bedzie workowato wygladac?
wlasnie ta kompozycja z paskiem mi sie podoba :tak:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

PapsiP
PapsiP
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: niestety nie mam takiej wypuklej pupy

bez (takiej) pupy tez będzie sexy ;'d
Denaris
Denaris
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: bardziej mi chodzi o to, czy jak wezme rozmiar wiekszy (bo sie nie rozciaga) zeby wcisnac w nia cycki, to czy talia nie bedzie workowato wygladac?

A nie masz możliwości by iść przymierzyć sukienkę w sklepie ? :)
Ja niestety nie mogę ubrań zamawiać w internecie jeżeli wiem ,że będą one na ,,całość" - jak w przypadku sukienek czy dopasowanych tunik.
Jestem bardzo niewymiarowa - do tego niska.

Rozmiar większy to jeszcze nie tragedia i z pewnością nie będzie ona aż tak bardzo widoczna. Bardziej bym się martwiła czy piersi na pewno doskonale wejdą w rozmiar większy - ale z pewnością masz już doświadczenie w kupowaniach ubrań.
massacre
massacre
  22 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A nie masz możliwości by iść przymierzyć sukienkę w sklepie ? :)

laredoute to sklep internetowy, stad ceny nizsze :w00t:
zawsze moge zwrocic pozniej :ziober2: juz wrzucilam kiecke do koszyka :D

Denaris
Denaris
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: laredoute to sklep internetowy, stad ceny nizsze

Nie wiem ,nie znam tej ,,firmy" - dlatego pytam.

massacre
massacre: juz wrzucilam kiecke do koszyka :D

To daj potem znać czy w nią weszłaś.
:pavarotti:

A tak pytanie z innej beczki :
Ile kosmetyczki biorą za oczyszczanie twarzy ? :woot:
massacre
massacre
  22 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale z pewnością masz już doświadczenie w kupowaniach ubrań.Jeszcze nasycam się powietrzem. '

nienawidze chodzic na zakupy, nie mam czasu, nie lubie przepychanek miedzy regalami, czekania do przymierzalni, stania w kolejce do kasy...
uwielbiam zakupy internetowe :D
generalnie wiem co na mnie dobrze lezy, mam sprawdzone kroje, rozmiary itd.
ale ta kiecka to cos innego, ma "halterneck" ktorego zazwyczaj unikalam i viskoza to nie jest material ktory znajdziesz u mnie w szafie... no ale raz sie zyje :)

Denaris
Denaris
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: nienawidze chodzic na zakupy, nie mam czasu, nie lubie przepychanek miedzy regalami, czekania do przymierzalni, stania w kolejce do kasy... uwielbiam zakupy internetowe :D

Ja kupuję tylko to co muszę kupić. ;]
Ale jestem dziecięca zakupoholiczką. Uwielbiam latać między regałami z dziecięcymi ubrankami.
A w internecie kupuje tylko zabawki (te droższe).
massacre
massacre
  22 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja kupuję tylko to co muszę kupić. ;]

u mnie jest problem w tym, ze ja to wszystko potrzebuje :swir: i pewnie dlatego pranie mi dluzej schodzi :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale jestem dziecięca zakupoholiczką.

to chyba slabosc kazdej matki

BeataAnnax
BeataAnnax
  22 Iunie 2011
massacre
massacre: bardziej mi chodzi o to, czy jak wezme rozmiar wiekszy (bo sie nie rozciaga) zeby wcisnac w nia cycki, to czy talia nie bedzie workowato wygladac? wlasnie ta kompozycja z paskiem mi sie podoba

powinno grac i trąbic:)

massacre
massacre: nienawidze chodzic na zakupy, nie mam czasu, nie lubie przepychanek miedzy regalami, czekania do przymierzalni, stania w kolejce do kasy... uwielbiam zakupy internetowe :D

a ja uwielbiam:) mogliby mi za to placic;) choc czasem tez mi sie nie chce mierzyc, jak widze ze rozmiar dobry to biore;) jak mierze, to spodnie;)
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  22 Iunie 2011

hallo aus deutschland ;d

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.