Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 125 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Wiskoza posiada doskonałe higieniczne, antyseptyczne i farbujące właściwości, dzięki którym jej desenie i barwy są niezwykle naturalne. Z wyglądu wiskoza jest podobna do jedwabiu, wełny, płótna lub bawełny, jednak postępować z nią należy o wiele bardziej delikatnie. Włókna wiskozy są zwiewne, miękkie, gładkie, bardzo przyjemne w noszeniu, o niezwykle wyrazistych kolorach.
Sukienki i tkaniny w 100% zrobione z wiskozy są idealne na upał. Są lekkie, przewiewne, nie kleją się do ciała i nie widać na nich plam potu. Niestety łatwo się gniotą mogą się elektryzować i trzeba je prać w szczególny sposób bo np. od wirowania mogą się skurczyć lub stracić pierwotna formę.
Jak prać wiskozę
Prać w temperaturze 30, maksymalnie 40 stopni. Przed pierwszym praniem zmoczyć w zimnej wodzie bo materiał się zbiega. Prać w proszku to tkanin delikatnych, bez wybielacza.
Jak suszyć wiskozę
Lekko odwirować i rozwiesić gdy jest jeszcze mokra, nie zwijać, gnieść ani wyciągać.
dzieki dziewczyny
strasznie podoba mi sie ta kiecka, idealna na lato do pracy,
nie wiem tylko czy bedzie na mnie dobrze lezec - modelki sa zazwyczaj chude, ja mam figure klepsydry, biust E, szczupla talie i szerokie biodra
jak myslicie bedzie pasowac?
http://www.laredoute.co.uk/halter-neck-viscose-dress.htm?ProductId=324231601&FiltreCouleur=3242316010001&t=6#
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Ten materiał jest bardzo przewiewny ,więc nic w tym dziwnego.
Ale jednak tak jak Ty masz problem z piersiami - tak ja z biodrami .
Akurat ta modelka aż taka przesadnie chuda nie jest (albo to efekt sukienki).
Bardziej mi się takie sukienki dopasowane podobają ja kobietach mających ,,kształty" - niż na ,,wieszakach" ,którym wszystko dosłownie wisi.
Jak masz szczupłą talię, to przecież możesz ładnie to pokreślić przy tej sukience jakimś ozdobnym paskiem.
niestety nie mam takiej wypuklej pupy

ale mam majty z gabkami, kupilam w sumie tak dla beki, bo nie wierze w zadne push up gatki,ale one faktycznie mi wypuklaja dupe :D z tymze ze od razu wygladam na 10kg wiecej

bardziej mi chodzi o to, czy jak wezme rozmiar wiekszy (bo sie nie rozciaga) zeby wcisnac w nia cycki, to czy talia nie bedzie workowato wygladac?
wlasnie ta kompozycja z paskiem mi sie podoba

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
A nie masz możliwości by iść przymierzyć sukienkę w sklepie ? :)
Ja niestety nie mogę ubrań zamawiać w internecie jeżeli wiem ,że będą one na ,,całość" - jak w przypadku sukienek czy dopasowanych tunik.
Jestem bardzo niewymiarowa - do tego niska.
Rozmiar większy to jeszcze nie tragedia i z pewnością nie będzie ona aż tak bardzo widoczna. Bardziej bym się martwiła czy piersi na pewno doskonale wejdą w rozmiar większy - ale z pewnością masz już doświadczenie w kupowaniach ubrań.
nienawidze chodzic na zakupy, nie mam czasu, nie lubie przepychanek miedzy regalami, czekania do przymierzalni, stania w kolejce do kasy...
uwielbiam zakupy internetowe :D
generalnie wiem co na mnie dobrze lezy, mam sprawdzone kroje, rozmiary itd.
ale ta kiecka to cos innego, ma "halterneck" ktorego zazwyczaj unikalam i viskoza to nie jest material ktory znajdziesz u mnie w szafie... no ale raz sie zyje :)
Ja kupuję tylko to co muszę kupić. ;]
Ale jestem dziecięca zakupoholiczką. Uwielbiam latać między regałami z dziecięcymi ubrankami.
A w internecie kupuje tylko zabawki (te droższe).
powinno grac i trąbic:)
a ja uwielbiam:) mogliby mi za to placic;) choc czasem tez mi sie nie chce mierzyc, jak widze ze rozmiar dobry to biore;) jak mierze, to spodnie;)