agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam to samo, ale ja mam lekkie zaczerwienienia. jednak prawie każdy podkład podkreśla mi suche miejsca, jakby wszystkie były tworzone z myślą o młodziutkich dziewczynach z tłustą cerą, a żaden o kobietach z suchą skórą i zmarszczkami

Nie wiem. Mam sucha skore, zmarszczek jeszcze nie, ale nie mam problemow z podkladem. Nawet takie zwykle marki jak Revlon robia podklady do cery suchej. Nie wiem jak bardzo sucha jest Twoja cera, ale Revlon Color Stay do cery suchej mi styka i nie przesusza.

Z kolei Chanel Vitalumiere ten satin jest tak aksamitny w dotyku, ze spokojnie bym mogla nakladac go bez zadnego kremu nawilzajacego jako bazy.

Konto usunięte
Konto usunięte: jednak prawie każdy podkład podkreśla mi suche miejsca

To masz lipe. Lubie Maybelline podklady, np Matte mousse i Superstay, ale tych zbyt dlugo nie moge stosowac, bo wlasnie wysuszaja mi skore, zwlaszcza na nosie, w jego kacikach, miedzy brwiami...

Konto usunięte
Konto usunięte: też kiedyś go kupiłam, ale w połowie miałam dosyć tego zapachu. wolę kupować te 200ml, bo szybciej zmieniam. a ich zapachu mandarynki, tak jak truskawki nienawidzę. jak czuję, to zbiera mi się na wymioty. dla mnie za bardzo chemiczny.

Mandarynke mam pierwszy raz, z tych duzych plynow slaby byl wybor i wydal mi sie najlepszy.
Mi na wymioty sie zbiera przy cytrynowych produktach - kojarza mi sie z Cifem, albo cytrynowym Ludwikiem :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pachnie ładnie, słodko, ale bardziej mi się podoba marakuja. nie wiem dlaczego wzięłam papaje, a nie wiśnie. masło na razie tylko otworzyłam i powąchałam bo mam otwarte mango i grejfruta, imbirowe i shea.

jest na nie jakas promocja? bo bede w wawie dopiero po nowym roku and: iprzydaloby mi sie kupic zapas zelu kokosowego :zakochany: i odzywki bananowej.

maslo mam od wakacji i watpie czy zuzyje je do nastepnego roku ....

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Silencio30
Silencio30
  28 Decembrie 2011

Butki takie jak kiedyś, tyle że całe czarne

mmaryjka
mmaryjka
  28 Decembrie 2011
massacre
massacre: Revlon Color Stay do cery suchej mi styka i nie przesusza.

to dopiero była masakra! mogłabym go sobie odkuwać od twarzy;)
właśnie te chanel są najdelikatniejsze, podejrzewam, że to przez sylikon co mnie trochę martwi, ale kupię go i będę używała na zmianę z clinique, więc liczę, że nie zaszkodzi.

massacre
massacre: Mi na wymioty sie zbiera przy cytrynowych produktach - kojarza mi sie z Cifem, albo cytrynowym Ludwikiem

mam dokładnie to samo. i ten zapach moringa - czy jakoś tak. o chryste, straszny jest:and:

Prinz
Prinz: jest na nie jakas promocja?

200ml za 9zł, 400ml za 19zł, 750ml za 29zł, peelingi 200ml wiśnia i shea(chyyyba) za 29zł, i 300ml za 55zł, masła 200ml jagodowe, papaja, marakuja, wiśnia, migdał za 33zł, a 400ml za 65zł, na pewno było przecenione mango. jeszcze -50% kolekcji świątecznej i jakieś rabaty na zestawy.
mmaryjka
mmaryjka
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 200ml

leżą mi przed nosem, a i tak się pomyliłam. 250ml;)
Adidasowa
Adidasowa
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Butki takie jak kiedyś, tyle że całe czarne

Świetne :zakochany: mam podobne.
mirra20
mirra20
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

czy te o ktorych wspominala Redka?
massacre
massacre
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to dopiero była masakra! mogłabym go sobie odkuwać od twarzy;)

Mysle, ze znaczna wiekszosc kryjacych podkladow jest ciezka. Dlatego rzadko je uzywam, nie chce, zeby mi sie cera spidolila. Max Factor Miracle Touch jest delikatny, tez wodnisty, nadaje ladna teksture, ale jak dla mnie w ogole nie trwaly. Tak jakbym po godzinie w ogole go nie miala.
A uzywalas Diorskin Forever albo Airflash (czy cos w tym stylu)? Tez sa zajebiste jak na moja sucha skore patrzec :) i wydaja sie byc trwalsze niz Chanel.

Konto usunięte
Konto usunięte: mam dokładnie to samo. i ten zapach moringa - czy jakoś tak. o chryste, straszny jest

wyglupie sie, ale ja nawet nie wiem co to jest ta moringa :crylol:

Tez mi nie pasuje FUJ. Ale w przeciwienstwie do Ciebie mandarynka i truskawka sa w kit :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  28 Decembrie 2011
massacre
massacre: le w przeciwienstwie do Ciebie mandarynka i truskawka sa w kit :D

* w przeciwienstwie do Ciebie mi mandarynka i truskawka pasuje - w tym sensie.

Nie, ze Ty jestes gorsza od mandarynki i truskawki :rotfl:

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  28 Decembrie 2011

2 bluzki (jasna -40%, druga jest długa, tylko takie zdjęcie :D)

leginsy, mierzyłam mnóstwo ale co z tego jak wszystkie za duże :C, no i za jedne chcieli 170zł to podziękowałam.

bluza na ciuchu za jedyne 16 zł, praktycznie w ogóle nie używana

kilka par rajstop, kolejny zestaw skarpetek przyszedł mi z holandii, ze dwie pary majtek i biustonosz-bez konieczności zdjęć :D

mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
massacre
massacre
  28 Decembrie 2011
Sylvinka
Sylvinka: leginsy, mierzyłam mnóstwo ale co z tego jak wszystkie za duże :C, no i za jedne chcieli 170zł to podziękowałam.

I co zadowolona? Nie sa takie jak u tej Mariny, ale wygladaja spoko.

Sylvinka
Sylvinka
  28 Decembrie 2011
massacre
massacre: I co zadowolona? Nie sa takie jak u tej Mariny, ale wygladaja spoko.

z tego wszystkiego co było wybrałam chyba najlepsze-inne mnie strasznie pogrubiały, nie mam pojęcia dlaczego. zadowolona tak sobie ale na raz będą jak znalazł :)
sylwik
sylwik
  28 Decembrie 2011

a ja nabylam czerwona koszule za cale 30zl:rotfl:

voiceontheradio
voiceontheradio
  28 Decembrie 2011

sweter z łatami na łokciach
od razu trafił ofc do krawca i przeróbka będzie mnie kosztować połowe ceny swetra :zonk:

Sylvinka
Sylvinka:

gdzie kupiłaś legginsy?
Sylvinka
Sylvinka
  28 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: gdzie kupiłaś legginsy?

zwykły sklepik u mnie w mieście