BillieJean58
BillieJean58
  28 Iunie 2011 (pierwszy post)

Mam 2 pytania:
1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(

pijana
pijana
  28 Iunie 2011

Ja odsuwam na sucho :lol2: Patyczkiem albo innym paznokciem jak nie mam patyczka pod ręką. Nigdy nie wycinałam i nie będę.

Darunia511
Darunia511
  28 Iunie 2011
SkazanaNaBana
SkazanaNaBana: To jest beznadzieja i niszczy płytkę paznokcia. Profesjonalne salony używają cążek do skórek:

Jak jeździsz tym po płytce paznokcia, to sie nie dziwie, ze Ci niszczy...
Mi nic nie niszczy, bo umiem uzywać.
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  29 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.

ściętą strone patyczka przykładasz do paznokcia i delikatnie odsuwasz nim skórki :)
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(

przy samym odsuwaniu nie wyglądają ładnie (przynajmniej u mnie)
najlepiej najpierw delikatnie je odsunąć, potem nałożyć remover na kilka minut (na opakowaniach pisze, że to ma być 3 minuty, ale ja zawsze trzymam min. 5 minut), potem znów należy odsunąć skórki patyczkiem, następnie zmywa się remover alkoholem :) proste
na koniec dobrze jest posmarować je jeszcze oliwką :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  29 Iunie 2011
SkazanaNaBana
SkazanaNaBana: To jest beznadzieja i niszczy płytkę paznokcia. Profesjonalne salony używają cążek do skórek:

jeśli nie umie się używać cążek to też można sobie nimi krzywdę zrobić :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
SuczNaPotege
SuczNaPotege
  30 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. 2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(

namocz dlonie w wodzie z mydlek albo jakims olejkiem i po jakims czasie wyciagnij i osusz recznikiem, patyczniem z plaska strona spychaj je i najlepiej jeszcze uzyc jakis krem/zel do skorek aby wygladaly jeszcze lepiej;) ja osobiscie odsuwam skorki a pozniej delikatnie wycinam a na koniec daje zel na skorki i wygladaja dobrze;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.