Mam 2 pytania:
1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(
lista tematów
skórki wokół paznokci. strona 2 z 2
Ja odsuwam na sucho Patyczkiem albo innym paznokciem jak nie mam patyczka pod ręką. Nigdy nie wycinałam i nie będę.
Konto usunięte: 1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
ściętą strone patyczka przykładasz do paznokcia i delikatnie odsuwasz nim skórki :)
Konto usunięte: 2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(
przy samym odsuwaniu nie wyglądają ładnie (przynajmniej u mnie)
najlepiej najpierw delikatnie je odsunąć, potem nałożyć remover na kilka minut (na opakowaniach pisze, że to ma być 3 minuty, ale ja zawsze trzymam min. 5 minut), potem znów należy odsunąć skórki patyczkiem, następnie zmywa się remover alkoholem :) proste
na koniec dobrze jest posmarować je jeszcze oliwką :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: 1. Jak odsuwa się skórki wokół paznokci patyczkiem.? Od zawsze wycinałam cążkami i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
2. Czy jak się odsuwa patyczkiem, to czy skórki wyglądają estetycznie.? po cążkach to jakiś koszmar :(
namocz dlonie w wodzie z mydlek albo jakims olejkiem i po jakims czasie wyciagnij i osusz recznikiem, patyczniem z plaska strona spychaj je i najlepiej jeszcze uzyc jakis krem/zel do skorek aby wygladaly jeszcze lepiej;) ja osobiscie odsuwam skorki a pozniej delikatnie wycinam a na koniec daje zel na skorki i wygladaja dobrze;)