witam, ostatnio mam problemy z zasypianiem, kładę się spać ale nie mogę zasnąć przez kilka godzin... znacie jakieś dobre ale tanie tabletki na taki problem? pozdrawiam
lista tematów
bezsenność strona 3 z 3
Konto usunięte: a kto przebiegnie 5km, spoci się jak świnia i od razu walnie się spać? później ciepły prysznic, kubeczek melisy i śpi się jak dziecko. mi pomaga, a lekarz dał mi zgodę. (mam problemy z sercem)
moze na mnie inaczej dzialalo, bo ja biegalam 4km z rana, potem niekoniecznie CIEPLY prysznic

w domu wszyscy zdrowi? kto cie tak wkuwil?
Melisa nie wyleczy człowieka z bezsenności (jeżeli mówimy o poważnej bezsenności), bo takie sprawy mają podłoże psychologiczne i tu jest potrzebna diagnoza, wtedy leki które leczą, terapia etc, a może to np. brak magnezu? Nie wiem jaki problem ma założycielka tematu, może nie potrafi spać przez pogodę, stres krótkotrwały to oczywiście, obejdzie się bez psychiatry, wystarczy melisa+magnez+B6
jeśli chcesz coś na sen bez recepty to valerin sen polecam najmocniejszy z tych dostępnych ziołowych
może lepiej na początek spróbujesz domowych sposobów?
polecam:
1. przed położeniem się do łóżka wypija szklankę ciepłego mleka
2. wypij jedno piwo i kładź się spać
3. połóż się, i zacznij czytać jakąś beznadziejnie nudna książkę
4. pooglądaj jakiś zamulający film
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
dokladnie, jesli autorka zalozyla temat tu, to mniemam ze nie jest jeszcze sprawa na tyle powazna by ja do psychiatry zabierac

i jak wyzej NA POCZATEK dobrze jest wyprobowac sposobow domowych, jesli te nie zadzialaja, wtedy udalabym sie do lekarza
wątpię bo z poważną bezsennością nie da się żyć.
Konto usunięte: Nie wiem jaki problem ma założycielka tematu, może nie potrafi spać przez pogodę, stres krótkotrwały to oczywiście, obejdzie się bez psychiatry
pewnie śpi w dzień/późno wstaje/zła dieta czy coś tego typu.
czyli melisa i wyciszenie/sport - zależy kto co woli i sen zagwarantowany