Siema :D
Kiedys moja kolezanka stwierdzila, ze kobiety nie maluja i nie ubieraja sie dla mezczyzn, a dla innych kobiet. Zastanowilam sie nad tym, bo szczerze mowiac to ja ubierajac sie i malujac nie mysle chyba o nikim innym jak o sobie No okej, o innych, by nie stwierdzili, ze jestem dziwakiem :D
W kazdym badz razie zylam w przekonaniu, ze makijaz i ubior ma mi pasowac i mi sie podobac.
Trafilam na artykul, ktory jakoby potwierdzalby slowa kolezanki, ze jednak bardziej zalezy nam na tym by podobac sie innym kobietom/ kolezankom niz mezczyznom.
A teraz 10 trendow, ktore popularne sa wsrod kobiet a ponoc odrzucaja mezczyzn:
1. Zbyt mocno pomalowane oczy - smokey eyes sa sexy, jednak zbyt mocno pomalowane kojarza sie mezczyznom z szopem praczem...
2. Pstrokaty kolor eyelinera - kojarzy sie mezczyznom z makijazem wykonanym kredkami swiecowymi
3. Grube warkocze wokol glowy - od ucha do ucha - ponoc kojarza sie mezczyznom z krowimi dojarkami
4. Dziwne wzory na paznokciach
5. Hair thongs - nie wiem jak to przetlumaczyc - stringi wlosowe? Wg pytanych mezczyzn stringi powinny pozostac tam, gdzie wygladaja najseksowniej - czyli na pupie
6. Zbyt duzo brwi - mezczyzni twierdza, ze jest kilka miejsc na ciele kobiety, gdzie nie lubia nadmiaru wlosow min. brwi. Wg nich powinny wygladac naturalnie, nie jak nitki, ale tez nie jak u Barta z ulicy Sezamkowej.
7. Nadmiar sztucznej opalenizny - mezczyzni twierdza, ze opalenizna wyglada pieknie i jest seksowna, ale tylko wtedy gdy kobieta nie wyglada tak, jakby co dopiero wyszla z piekarnika.
8. Ciemna szminka - Szal na Vampire Diaries, Twilight i True Blood spowodowal mode na gothic look - wg badanych mezczyzn nie warto jednak przesadzac, usta maja wygladac soczyscie i seksownie, nie tak jakby mialy wyssac im krew...
9. Koki na czubku glowy - jeszcze raz mezczyzni pokazuja, ze nie bardzo znaja sie na modzie i preferuja natoralne rozpuszczone wlosy... nie chca sie zastanawiac na randce, co robi gniazdo na Twojej glowie
10. Zbyt dlugie kreski eyelinerem - czarne delikatne kreski dodaja ponoc nieco sexappealu do wygladu, jednak lepiej by eyelinerem nie wyjezdzac zbyt daleko poza kaciki oczu
Pytania:
1. Pomijajac to, ze wygladasz tak jak Ty chcesz wygladac i wybierasz to co Ci pasuje, przy wybiorze makijazu i stroju bardziej zalezy Ci na tym by podobac sie kobietom czy mezczyznom? Odpowiedz uzasadnij.
2. Czy uwazasz, ze moda jest tworzona przez kobiety i gejow dla kobiet i gejow? W koncu, gdybysmy chcialy sie podobac tylko mezczyznom, wystarczylaby nam mala czarna i szpilki ;)
3. Czy na podstawie pokazu trendow przedstawionych w ostatnich tematach Agoosi (takie nawiazanie, zeby nie bylo, ze tytul tematu jest z dupy wziety ) jestes w stanie zgodzic sie z mezczyznami, ze moda jest niepraktyczna i na pewno nie po to by sie kobiety podobaly mezczyznom?
4. Co na to mezczyzni? Zgadzaja sie z wyzej wymienionymi przykladami? Stawiacie na seksowny minimalizm czy trend wiodacy prym na obecnych pokazach mody?
Pozdrawiam
Vera Wang (987652 zdjec) strona 5 z 6
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
ja mam teraz za krotkie wlosy, ale ponoc tez dobrze wygladam, jak je mam zwiazane czy na czubku czy gdziekolwiek - w sensie mam ponoc ladna buzie, ktorej wlosami nie warto zakrywac - tak slyszalam :D
napisalam, ze ja znam, nie posiadam jej zdjec.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
spoko, ale jestem tylko doslownie na sekunde

a ja lubie

chociaz ostatnio chodze raczej w naturalnych tonach :D
tez mi sie to niebardzo podoba. i bardzo malo komu pasuje

tez mi sie tak kojarza

zalezy. manicure musi wspoligrac z caloscia.
ahahaha
pytani mezczyzni trafili w samo sedno.
zgadzam sie.
z tym ze bart mial monobrew, wiec komentarz lekko nie na temat.
wiem, bo ogladam codziennie ulice sezamkowa.
okropienstwo. i w wieku 40stu lat wyglad zmarszczonej pomaranczy, podziekuje.
hmm. zalezy co komu pasuje. sama takich ciemnych odcieni nie preferuje

zawszze jak mam w glowie ''o zrobie sobie koka dzisiaj'' i juz sie zabieram, patrze jak wyglada i... nigdy nie chodze w koku, wyglada dziwnie.
a to chyba wszyscy wiedza ze uwielbiam takie kreski wlasnie

z jedynym negatywnym komentarzem na ten temat sie spotkalam tylko od laski, co miala narysowane usta pol centymetra poza ustami i ktorej to wypomnialam, wiec chyba nie jest zle

1. ubieram i maluje sie tak, by mi odpowiadalo, podobalo sie facetom i wzbudzalo zazdrosc w kobietach, co bede klamac.
2. zgadzam sie. moda jest dla kobiet - a dla mezczyzn sa inne rzecz\y. oczywiscie to nie regula, ale sprawdza sie w wiekszosci przypadkow.
3. niektore rzeczy sa niepraktyczne - ale jest taka sama ilosc rzeczy praktycznych...
poza tym nie oszukujmy sie - kazda z nas dobrze wie, ze szpilki to najniepraktyczniejsza (nowe slowo) czesc kobiecej garderoby, a wiekszosc kobiet je posiada :)
nie piedol

jak juz pisalam smokey eyes to moj ulubiony makijaz oczu, ale bez przesadyzmu, nie jak u misia pandy

nie widzialam jakis dlugasnych kresek na zdjeciach wiec nie wiem ^^
sobie, ewentualnie mojemu partnerowi. jeśli chodzi o kobiety to mogę wyglądać lepiej, ale nie mam na to jakiegoś parcia.
yy NIE. nic dziwnego, że większość facetów nie wie o co chodzi, skoro większość kobiet nie wie o co chodzi w pokazach mody. można to zauważyć chociażby na forum.
też tego nienawidzę, a mam wrażenie, że wielu kobietom się to podoba.
nie zaprzeczę, że czasem ubieram się 'dla' mojego partnera. a w pozostałych przypadkach to w ogóle się nad tym nie zastanawiam.
mój dokłądnie tak twierdzi, ale on nie ogląda pokazów mody oraz
TAK! nienawidzę tych koków. u mnie w szkole laski chodzą tak CODZIENNIE. jak ich nie boli skóra głowy?

Też mi się to nie podoba, chociaż kiedyś sama się tak malowałam, ale przeszło mi

Mi się całkiem podoba :)
Fajne to jest

I to mi się podoba

To jest okropne

Ekstra, ekstra, ekstra- CHOLERNIE mi się to podoba

Obrzydliwość

Nawet fana sprawa- ma klimat

Kurde, podoba mi się pod warunkiem, że taki kok nie jest większy od głowy

Podoba mi się, ale jak nie jest to przesadzone