TeQuilaax3
TeQuilaax3
  25 Februarie 2013 (pierwszy post)

Panie i Panowie. Chciałabym abyście napisali co sądzicie o ubieraniu pełnych majtek do legginsów różnego rodzaju ( bawełna, al'a skóra itp ) ?
Ja osobiście uważam, że nie wygląda to dobrze.

Nie oceniamy PUPY tej pani tylko ubiór.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  1 Martie 2013
adi783
adi783: Getry a leginsy to zupełnie co innego :) Tak dla ścisłości.

tak dla scislosci to jedno i to samo.
getry to slowo polskie, leginsy zapozyczone z angielskiego leggins oznaczaja jednak to samo. mozna traktowac oba slowa wymiennie, bo angielskie leggins przyjelo sie w jezyku polskim, przynajmniej tym potocznym.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  1 Martie 2013

p.s. w latach 90-tych przynajmniej, gdy chodzilam do polskich sklepow odziezowych - na wspolczesne leginsy mowilo sie getry. stad pewnie nieporozumienie. nie jestem znawca jezykowym, wiem ze nie jestem jedyna w tym przekonaniu.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

TeQuilaax3
TeQuilaax3
  1 Martie 2013

Ale nie żyjemy w latach 90tych.
Getry – dawniej cholewki z płótna, filcu lub sukna, wkładane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed chłodem.

Leginsy kiedyś nazywane były pantalonami.

boniwinter
boniwinter
  1 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Panie i Panowie. Chciałabym abyście napisali co sądzicie o ubieraniu pełnych majtek do legginsów różnego rodzaju ( bawełna, al'a skóra itp ) ? Ja osobiście uważam, że nie wygląda to dobrze. Nie oceniamy PUPY tej pani tylko ubiór.

dawno temu nosilo sie leginsy, nie bylo stringow tylko pelne gacie i nikomu to nie przeszkadzalo, a wrecz przeciwnie bo mozna bylo zobaczyc zarys bielizny i to facetow krecilo.
teraz sa leginsy, stringi, brak bielzny i bielizna bezgumkowa itp...czasy sa takie, a nie inne i "niesmakiem, nietaktem, niedbalstwem i brakiem gustu" jest zalozenie pelnych majtek do obciskajacych spodni, leginsow, jasnych spodni,cienkich jeansow itp...
Zyjemy w czasach gdzie sexualnosc i to jak ja pokazujemy jest cholernie wazna, wiec im mniej widac tym lepiej
a bardzo szkoda bo mozna miec pelne gacie i leginsy i wcale to nie musi wygladac "niesmacznie"
massacre
massacre
  2 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale nie żyjemy w latach 90tych.

chcialam tylko zaznaczyc, ze ktos kto nie ma nascie lat i nie robil w pieluche w latach 90-tych przywykl do tego typu nazewnictwa.
juz nie masz sie czego czepiac?

Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  2 Martie 2013

ja też wolę termin getry :) słowo "legginsy" kojarzy mi się z latawicami d83dde0a

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Bianka
Bianka
  2 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: co sądzicie o ubieraniu pełnych majtek do legginsów

Kurde, wygoda się liczy XD
modnisia01
modnisia01
  6 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: TeQuilaax3: co sądzicie o ubieraniu pełnych majtek do legginsów

moim zdaniem to wygląda źle... mamy takie czasy, że każda znajdzie coś dla siebie pod legginsy. jest cos takiego jak bielizna bezszwowa... nic sie nie odznacza. osobiście wole stringi gładkie - bez koronki.
SzaryChIopaczek
SzaryChIopaczek
  6 Martie 2013
www.karachan.org/b/
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.