Panie i Panowie. Chciałabym abyście napisali co sądzicie o ubieraniu pełnych majtek do legginsów różnego rodzaju ( bawełna, al'a skóra itp ) ?
Ja osobiście uważam, że nie wygląda to dobrze.
Nie oceniamy PUPY tej pani tylko ubiór.
Taka moda? strona 5 z 5
tak dla scislosci to jedno i to samo.
getry to slowo polskie, leginsy zapozyczone z angielskiego leggins oznaczaja jednak to samo. mozna traktowac oba slowa wymiennie, bo angielskie leggins przyjelo sie w jezyku polskim, przynajmniej tym potocznym.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
p.s. w latach 90-tych przynajmniej, gdy chodzilam do polskich sklepow odziezowych - na wspolczesne leginsy mowilo sie getry. stad pewnie nieporozumienie. nie jestem znawca jezykowym, wiem ze nie jestem jedyna w tym przekonaniu.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Ale nie żyjemy w latach 90tych.
Getry – dawniej cholewki z płótna, filcu lub sukna, wkładane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed chłodem.
Leginsy kiedyś nazywane były pantalonami.
dawno temu nosilo sie leginsy, nie bylo stringow tylko pelne gacie i nikomu to nie przeszkadzalo, a wrecz przeciwnie bo mozna bylo zobaczyc zarys bielizny i to facetow krecilo.
teraz sa leginsy, stringi, brak bielzny i bielizna bezgumkowa itp...czasy sa takie, a nie inne i "niesmakiem, nietaktem, niedbalstwem i brakiem gustu" jest zalozenie pelnych majtek do obciskajacych spodni, leginsow, jasnych spodni,cienkich jeansow itp...
Zyjemy w czasach gdzie sexualnosc i to jak ja pokazujemy jest cholernie wazna, wiec im mniej widac tym lepiej
a bardzo szkoda bo mozna miec pelne gacie i leginsy i wcale to nie musi wygladac "niesmacznie"
ja też wolę termin getry :) słowo "legginsy" kojarzy mi się z latawicami