Zadziora
Zadziora
  5 Februarie 2011 (pierwszy post)

W tym temacie rozmawiamy na temat FRYZUR i PIELĘGNACJI WŁOSÓW. Rozmawiamy o tym jak o nie dbać, jakich kosmetyków możemy używać do pielęgnacji itp.:)

Jeżeli chcesz poznać kilka wskazówek dotyczących regeneracji/nawilżania włosów,
to kliknij TU
6 punktów z którymi warto się zapoznać by Wasze włosy stały się mocne i szybko rosły :)

CO RUJNUJE WŁOSY

1. NIEPRAWIDŁOWE MYCIE:
* szkodzi im używanie na co dzień szamponów z silnymi, aktywnymi składnikami. Duże ilości detergentów zwiększają ryzyko podrażnień,
* niewskazane jest nanoszenie na głowę nierozcieńczonego wodą szamponu,
* tarcie i szarpanie włosów [ delikatnie masuj skórę głowy opuszkami palców ],
* niedokładne spłukiwanie resztek szamponu [ może wystąpić łupież, po wysuszeniu bywają matowe i trudne do ułożenia ].

2. BRUTALNE TRAKTOWANIE:
* nie rozczesuj nigdy mokrych włosów [ woda rozpulchnia je, rozchyla łuski - wnętrze łodygi włosa jest wtedy narażone na uszkodzenia],
* tani plastikowy grzebień uszkadza skórę głowy [ używaj grzebienia o grubych, rzadko rozstawionych zębach],
* lepszy jakościowo, ale zbyt gęsty grzebień niepotrzebnie szarpie,
* zapomnij też o gwałtownym wycieraniu ręcznikiem.

3. WYSOKA TEMPERATURA:
* suszenie mokrych włosów bardzo gorącym powietrzem powoduje odkładanie się w ich wnętrzu pęcherzyków powietrza przez co stają się słabsze i bardziej łamliwe,
* susz włosy w niskiej temp. ok. 20cm od głowy,
* układaj włosy gdy są lekko wilgotne,
* utrwal fryzurę i domknij rozchylone łuski chłodnym powietrzem,
* wysoka temp. wody przy myciu powoduje przetłuszczanie się włosów [ najlepsza jest letnia]

4. ZŁE NAKŁADANIE ODZYWKI:

* nakładanie odżywek na skórę głowy powoduje znacznie szybsze przetłuszczanie się włosów,
* preparaty nakładaj w odległości kilku cm od nasady i rozprowadzaj grzebieniem ku końcom.
* przesadne nakładanie preparatów nigdy nie wychodzi na dobre- włosy stają się ciężkie, a fryzura przyklepana,
* uważaj z lakierem
- z małej odległości skleja włosy
- najlepszy efekt przynosi odległość ok. 30- 40cm,
*produkty do wykańczania fryzur są tym, czym przyprawa do potrwa- używaj ich z umiarem.

5. CIASNE UPINANIE WŁOSÓW:
* np. koński ogon lub kok - sprawia, że uciśnięte cebulki są słabo dotlenione i odżywione, co w konsekwencji skutkuje ich wypadaniem.

ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.

Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.

Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011

Bylam dzisiaj w innym miescie (kupiłam śliczne buty ślubne, satynowe! :napalony:) i wlazłam do zielarskiego, kupiłam sobie ten spray jantar :-)

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011

dzisiaj mi babka powiedziala w tym zielarskim ze wszystkie herbatki na włosy ze skrzypem są do niczego bo skrzyp trzeba gotować aby się krzemionka wydzieliła, same zaparzenie nic nie da :wtf: działa tylko moczopędnie, tak samo pokrzywa.

Jasmina
Jasmina
  15 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj mi babka powiedziala w tym zielarskim ze wszystkie herbatki na włosy ze skrzypem są do niczego bo skrzyp trzeba gotować aby się krzemionka wydzieliła, same zaparzenie nic nie da działa tylko moczopędnie, tak samo pokrzywa.

Ja słyszałam od ludzi co tym się zajmują zupełnie inaczej :and:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011
Jasmina
Jasmina: Ja słyszałam od ludzi co tym się zajmują zupełnie inaczej

niby jak? ona była farmaceutko zielarką czy coś tam.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011

dziewczyny na wizazu potwierdzily i pisaly, ze skrzyp jest 'twardszym' zielem i wymaga wiecej czasu aby krzemionka sie wydzieliła bo trudno uwalnia swoje skladniki mineralne. I pisaly ze one tez gotują.

Jasmina
Jasmina
  15 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: niby jak? ona była farmaceutko zielarką czy coś tam.

Że same zaparzanie nic nie daje, ja słyszałam inaczej, też od zielarzy :woot: Już sama nie wiem co jest prawdą :and:
Jasmina
Jasmina
  15 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: I pisaly ze one tez gotują.

To ja się zapytam znajomego zielarza czy to prawda, bo mnie to zainteresowało :woot:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011
:zonk:

Konto usunięte
Konto usunięte: ze wszystkie herbatki na włosy ze skrzypem są do niczego bo skrzyp trzeba gotować aby się krzemionka wydzieliła, same zaparzenie nic nie da

Jasmina
Jasmina: Ja słyszałam od ludzi co tym się zajmują zupełnie inaczej

Konto usunięte
Konto usunięte: niby jak?

Jasmina
Jasmina: Że same zaparzanie nic nie daje,
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011

ja napisałam, że zaparzenie nic nie daje Ty napisałaś, że słyszałaś zupełnie inaczej 'że zaparzenie nic nie daje' więc chyba slyszalas to samo? :wtf:

Jasmina
Jasmina
  15 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Źle się wyraziłam. Nie słyszałam nic o tym gotowaniu. Myślałam, ze zaparzanie wystarczy.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  15 Iunie 2011
Jasmina
Jasmina: Źle się wyraziłam. Nie słyszałam nic o tym gotowaniu. Myślałam, ze zaparzanie wystarczy.

Haha bo wlasnie rozkminiałam i nie wychodziło mi o co Ci chodzi ;d podobno nie, nie wiem dziewczyny tez gotuja wiec moze cos w tym jest :woot:
Jasmina
Jasmina
  15 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Haha bo wlasnie rozkminiałam i nie wychodziło mi o co Ci chodzi ;d podobno nie, nie wiem dziewczyny tez gotuja wiec moze cos w tym jest

Musze go zagadać to się upewnię czy tak jest na 100% :)
sylwik
sylwik
  16 Iunie 2011

ciekawy groupon wyskoczyl dla mojego miasta:)
za 39zl:woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: regeneracja włosów systemem firmy Chenice Beverly Hills, strzyżenie, modelowanie oraz 50% zniżki na koloryzację przy kolejnej wizycie. Regeneracja włosów systemem firmy Chenice Beverly Hills to innowacja w pielęgnacji włosów. Wykorzystanie aktywatora ultradźwiękowego, emitującego ultradźwięki i podczerwień, jest idealnym rozwiązaniem do uzyskania korzyści z aplikacji kosmetyków pielęgnujących włosy. Narzędzie to wygląda jak tradycyjna prostownica do włosów, która jednak nie rozgrzewa się, lecz emituje delikatne ciepło. Zalecana do każdego rodzaju włosów. LUB regeneracja ampułką odbudowująca strukturę włosa, strzyżenie, modelowanie oraz 50% zniżki na koloryzację włosów farbą Matrix SoColor Beauty. Ampułka Cera – Repair bazuje na ceramidach, głęboko wnikających we włókno włosa, dzięki którym włosy będą w pełni odbudowane, lśniące, bajecznie gładkie. Koloryzacja opatentowaną technologią ColorGrip wnika głęboko we włosy, dając długotrwały efekt ochrony koloru. Precyzyjny, przewidywalny efekt dzięki uniwersalnej palecie odcieni gwarantuje pewność koloru!

pewnie warto, ale ktora opcja jest lepsza? :woot:
miala ktoras stycznosc z tym pierwszym zabiegiem?
agoosiaaa
agoosiaaa
  16 Iunie 2011
Przeanalizuje mi ktos sklad??
Aqua, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Cetyl Esters, Glycerin, Schinziophyton Rautanenii Kernel Oil, Benzoic Acid, Caprylyl Glycol, Salicylic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Mel, Pentaclethra Macroloba Seed Oil, Sodium Benzoate, Tocopherol.
say0something
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
say0something
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Przez zapachem i konserwantem mamy 2 emolienty, w tym oliwę z oliwek, która jest najwartościowszym składnikiem tego masła, ponieważ przenika do wnętrza włosa, wzmacniając go. Oprócz tego antystatyk, czyli składnik ułatwiający rozczesanie włosów oraz zapobiegający elektryzowaniu. Na podstawie tych składników masło powinno natłuścić i wygładzić włosy. Wszystko, co po zapachu i konserwancie, mało istotne. Daleko w tyle, w minimalnej ilości znajdują się składniki, którymi na opakowaniu chwali się producent: miód oraz egzotyczne oleje

z wizażu wzięte :]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.