Zadziora
Zadziora
  5 Februarie 2011 (pierwszy post)

W tym temacie rozmawiamy na temat FRYZUR i PIELĘGNACJI WŁOSÓW. Rozmawiamy o tym jak o nie dbać, jakich kosmetyków możemy używać do pielęgnacji itp.:)

Jeżeli chcesz poznać kilka wskazówek dotyczących regeneracji/nawilżania włosów,
to kliknij TU
6 punktów z którymi warto się zapoznać by Wasze włosy stały się mocne i szybko rosły :)

CO RUJNUJE WŁOSY

1. NIEPRAWIDŁOWE MYCIE:
* szkodzi im używanie na co dzień szamponów z silnymi, aktywnymi składnikami. Duże ilości detergentów zwiększają ryzyko podrażnień,
* niewskazane jest nanoszenie na głowę nierozcieńczonego wodą szamponu,
* tarcie i szarpanie włosów [ delikatnie masuj skórę głowy opuszkami palców ],
* niedokładne spłukiwanie resztek szamponu [ może wystąpić łupież, po wysuszeniu bywają matowe i trudne do ułożenia ].

2. BRUTALNE TRAKTOWANIE:
* nie rozczesuj nigdy mokrych włosów [ woda rozpulchnia je, rozchyla łuski - wnętrze łodygi włosa jest wtedy narażone na uszkodzenia],
* tani plastikowy grzebień uszkadza skórę głowy [ używaj grzebienia o grubych, rzadko rozstawionych zębach],
* lepszy jakościowo, ale zbyt gęsty grzebień niepotrzebnie szarpie,
* zapomnij też o gwałtownym wycieraniu ręcznikiem.

3. WYSOKA TEMPERATURA:
* suszenie mokrych włosów bardzo gorącym powietrzem powoduje odkładanie się w ich wnętrzu pęcherzyków powietrza przez co stają się słabsze i bardziej łamliwe,
* susz włosy w niskiej temp. ok. 20cm od głowy,
* układaj włosy gdy są lekko wilgotne,
* utrwal fryzurę i domknij rozchylone łuski chłodnym powietrzem,
* wysoka temp. wody przy myciu powoduje przetłuszczanie się włosów [ najlepsza jest letnia]

4. ZŁE NAKŁADANIE ODZYWKI:

* nakładanie odżywek na skórę głowy powoduje znacznie szybsze przetłuszczanie się włosów,
* preparaty nakładaj w odległości kilku cm od nasady i rozprowadzaj grzebieniem ku końcom.
* przesadne nakładanie preparatów nigdy nie wychodzi na dobre- włosy stają się ciężkie, a fryzura przyklepana,
* uważaj z lakierem
- z małej odległości skleja włosy
- najlepszy efekt przynosi odległość ok. 30- 40cm,
*produkty do wykańczania fryzur są tym, czym przyprawa do potrwa- używaj ich z umiarem.

5. CIASNE UPINANIE WŁOSÓW:
* np. koński ogon lub kok - sprawia, że uciśnięte cebulki są słabo dotlenione i odżywione, co w konsekwencji skutkuje ich wypadaniem.

ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.

Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.

Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to zupelnie tak jak ja tzn u mnie troche styl ubierania sie zmienił. ;d

przychodzi taki wiek, co juz sie nie chce... :rotfl:
boje sie jednak, ze jak odstawie samoopalacz, i pojde w bardziej naturalny desen to znowu ludzie beda mi dawac 15 lat :zonk:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  16 Iunie 2011
massacre
massacre: przychodzi taki wiek, co juz sie nie chce... boje sie jednak, ze jak odstawie samoopalacz, i pojde w bardziej naturalny desen to znowu ludzie beda mi dawac 15 lat

eee nie, ładną masz buzie mysle, ze teraz masz troche za duzo tej opalenizny :-) ja tez sie tego obawialam a jednak szybko sie przyzwyczailam...
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ze teraz masz troche za duzo tej opalenizny :-)

dwa razy sie posmarowalam samoopalaczem :szok: PRZYSIEGAM, ZE TYLKO DWA RAZY
plus w ciagu ostatnich dwoch miesiecy bylam z kilka razy na plazy, ale wiesz angielskie slonce to Ci uja da...

Konto usunięte
Konto usunięte: ładną masz buzie mysle

no wlasnie, chodzi o to, ze buzie mam ok, bez makijazu strasznie taka dziewczeca -

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  16 Iunie 2011
massacre
massacre: dwa razy sie posmarowalam samoopalaczem PRZYSIEGAM, ZE TYLKO DWA RAZY plus w ciagu ostatnich dwoch miesiecy bylam z kilka razy na plazy, ale wiesz angielskie slonce to Ci uja da...

haha, moze za duzo pudru lub różu?

massacre
massacre: no wlasnie, chodzi o to, ze buzie mam ok, bez makijazu strasznie taka dziewczeca -

ja bez makijazu wygladam jakbym byla chora;/
Babsy
Babsy
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bez makijazu wygladam jakbym byla chora;/

no a ja? koszmar na jawie:rotfl: ze tez mi facet z lozka nie ucieka rano, jak razem spimy:lol2:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  16 Iunie 2011
Babsy
Babsy: no a ja? koszmar na jawie ze tez mi facet z lozka nie ucieka rano, jak razem spimy

a moj facet lubi jak jestem nie pomlowana ;d
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  16 Iunie 2011

A w ogóle :lol: moje włosy już są zupełnie brązowe, tak 20 cm od konca troche bardziej ciemne (ale brązowe) i lekko przechodza w bordo (to zostalo co sie wypłukało po tym ciemnym brązie) a góra jest piękna brązowa.
Tak więc plan jest następujący:
1. Dalej farbuję odrosty na jasny brąz.
2. Przez wakacje dalej dbam i pielęgnuję włosy.
3. Zapuszczam.
4. Na koniec sierpnia ide na próbną.
5. 4 dni przed weselem kupuję sobie szampon na 24 mycia z palette i nakładam na calą głowe w celu wyrównania koloru na całej głowie i aby był bardziej brązowy niż czerwonawy na koncach.

Troche mi szkoda czesac te włosy, tapirowac, suszyc itp, no ale musze :and:

Babsy
Babsy
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a moj facet lubi jak jestem nie pomlowana

moj tez nie lubie, jak bardzo mocno sobie oko wymaluje;)al eja bez makijazu czasem nie moge na siebie patrzec.

Konto usunięte
Konto usunięte: Troche mi szkoda czesac te włosy, tapirowac, suszyc itp, no ale musze

pewnie inaczej nie bedzie Ci sie trzymac... ale to tylko raz, przezyjesz:) chyba ze na poprawiny czeszesz sie od nowa:)
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  16 Iunie 2011
massacre
massacre: wlasnie chyba za suczo... ile mozna gwizdow sluchac... chcialam wlasnie zlagodzic troche urode :C wiesz, starzeje sie... jak mam za duzy dekolt to zapinam sweterek

powinnas sie cieszyc, gwizdanie to oznaka ze jestes hot!

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Martitta
Martitta
  16 Iunie 2011
Jasmina
Jasmina: Tak są dobre, maska jest świetna :)

Użyłam jej już. Super włoski. A tą w sprayu wzięłam bo czasem nie chce mi się, albo nie mam czasu nałożyć maski, to tak na zmianę będę stosować :)

Prinz
Prinz: powinnas sie cieszyc, gwizdanie to oznaka ze jestes hot!

A ja mam branie u małolatów :rotfl: masakra, aż mi głupio :rotfl:
pijana
pijana
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: BreakMyFall18

Jeśli chcę szampon do suchych włosów to jaki kupić ? Alterrę z pszenicą ?
Jasmina
Jasmina
  16 Iunie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a moj facet lubi jak jestem nie pomlowana ;d

Mój tak samo, albo jak mam delikatny makijaż, a ja i tak wole ostry :mrgreen:

Martitta
Martitta: A ja mam branie u małolatów masakra, aż mi głupio

A ja u starych facetów, po 40-stce :wtf: :crylol:
Martitta
Martitta
  16 Iunie 2011
Jasmina
Jasmina: Mój tak samo, albo jak mam delikatny makijaż, a ja i tak wole ostry

A mojemu wszystko jedno :)

Jasmina
Jasmina: A ja u starych facetów, po 40-stce

Ciekawe od czego to zależy :rotfl: W końcu mój mąż też jest ode mnie młodszy więc coś w tym musi być :ssh::rotfl:
Jasmina
Jasmina
  16 Iunie 2011
Martitta
Martitta: Ciekawe od czego to zależy

Nie mam pojęcia :mrgreen: Może od tego, że Ty wyglądasz młodo jak na swój wiek, a ja staro jak na swój :mrgreen:

Martitta
Martitta: A mojemu wszystko jedno :)

To w sumie dobrze :)

Martitta
Martitta: W końcu mój mąż też jest ode mnie młodszy więc coś w tym musi być

Tak, o ile? :D
Martitta
Martitta
  16 Iunie 2011
Jasmina
Jasmina: Nie mam pojęcia Może od tego, że Ty wyglądasz młodo jak na swój wiek, a ja staro jak na swój

A na to nie wpadłam :woot: :mrgreen: Mocno się malujesz zazwyczaj a to zawsze trochę dodaje lat. Ale jak dałaś takie w lekkim to wyglądałaś na swoje 20 :)

Jasmina
Jasmina: Tak, o ile? :D

Rocznikami to rok ale on ze stycznia a ja z lipca czyli 6 msc :mrgreen: No ale jednak młodszy :mrgreen: Chyba mam jakąś słabość... :ninja:

Przez te PW tylko mi się bluzgometr nabija :nie:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.