malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak pisałam na forum moego miasta Ostrowa .. to wszyscy pisza 'IDZ DO BYLE KTOREGO KAZDY SIE ZNA' a ja nie chce iść do bylektórego XDDDD

taaa, prawo jest glebokie i szerokie, nie znam takiego, ktory bylby dobry w kazdej specjalizacji... Ale w Polsce kij wie, moze tak byc, ze tam sie wszyscy na wszystkim znaja :)
Prawa autorskie, wlasnosc intelektualna czy podatki to nie moja dziala. Jak ktos jest od wszystkiego, to wg mnie jest do dupy. Zajebisty prawnik ma max dwie specjalizacje ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012
massacre
massacre: Zajebisty prawnik ma max dwie specjalizacje ;)

Chyba za samo wejście do biura prawniczego się nie płaci :ninja:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012

bo tak to mogę wejść i się zapytać czy znajde tutaj osobe z takimi i takimi kompetencjami,

massacre
massacre
  8 August 2012

Ja na Twoim miejscu poszukalabym jakiegos studenta podyplomowego w prawie autorskim, wydawniczym i prasowym - taki to bedzie mial wiedze najswiezsza i moze bedzie mial zapal, zeby juz pracowac nad rozwojem swojej kariery :) Daleko masz do Krakowa? :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  8 August 2012
styka51
styka51: Hhahhahaa:D Ale jem pyszną pomidorówkę W ogóle dzien dobry wszystkim!

ja mam caly gar jarzynowej od tesciowej, cobym sie nie przemeczala :mrgreen:
Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli nie tylko ja tak mam człowiek, za przeproszeniem, wysrać sie nie może.

no dokladnie, dobrze ze go zlapalam, bo nie chcialoby mi sie dymac na poczte z awizo :)
massacre
massacre
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba za samo wejście do biura prawniczego się nie płaci

U mnie nie :D w Polsce nie wiem... chyba nie, ale porada moze juz kosztowac, wiec dobrze, ze robisz rozpoznanie w sprawie. No i wazne bys stanowczo pytala czego mozesz oczekiwac, prawnicy to wiesz, sa typu "zaplac, to zobaczymy" :D Druga sprawa, ze lepiej takie sprawy zaczac od mediacji, zamiast szlajac sie kij wie ile po sadach. Musisz wiedziec czego od nich chcesz. Na moje, moga Ci dac wynagrodzenie, moga usunac zdjecia, na odszkodowanie z kolei bym nie liczyla... najwyzej na pare groszy, ale musialabys w uj udowadniac.

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012
massacre
massacre: Ja na Twoim miejscu poszukalabym jakiegos studenta podyplomowego w prawie autorskim, wydawniczym i prasowym - taki to bedzie mial wiedze najswiezsza i moze bedzie mial zapal, zeby juz pracowac nad rozwojem swojej kariery :) Daleko masz do Krakowa? :D

350 km ... Daleko masz do Krakowa?

massacre
massacre: Na moje, moga Ci dac wynagrodzenie, moga usunac zdjecia, na odszkodowanie z kolei bym nie liczyla... najwyzej na pare groszy, ale musialabys w uj udowadniac.

Wydaje mi się, że nie musze udowadniać autobus ten oklejony jeżdzi tym czyms już kilka lat... Za wykorzystanie mnie w celach 'reklamowych' liczy się inaczej...
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012
massacre
massacre: U mnie nie :D w Polsce nie wiem... chyba nie, ale porada moze juz kosztowac, wiec dobrze, ze robisz rozpoznanie w sprawie. No i wazne bys stanowczo pytala czego mozesz oczekiwac, prawnicy to wiesz, sa typu "zaplac, to zobaczymy" :D Druga sprawa, ze lepiej takie sprawy zaczac od mediacji, zamiast szlajac sie kij wie ile po sadach. Musisz wiedziec czego od nich chcesz. Na moje, moga Ci dac wynagrodzenie, moga usunac zdjecia, na odszkodowanie z kolei bym nie liczyla... najwyzej na pare groszy, ale musialabys w uj udowadniac.

za poradę raz mogę zapłacić .. - a teoretycznie ja będę chciała zap za SUKCES łacić za SUKCES a nie za tylko prowadzenie mojej sprawy.
styka51
styka51
  8 August 2012
massacre
massacre: hej ho, co tam? :)

Ogarniam trochę dom. Jeszcze musze poodkurzać i szklanki przetrzeć :ninja:
Ale koleżanka z narzeczonym ma przyjechać, soł rozerwię się trochę:D
@BlondSzatynka:
Kiedyś w "Kawie czy herbacie" mówili, że porada prawna nie powinna przekraczać 100zł.
asexualna
asexualna
  8 August 2012
Babsy
Babsy: no dokladnie, dobrze ze go zlapalam, bo nie chcialoby mi sie dymac na poczte z awizo :)

No trzeba biec na łeb na szyje :ziober2:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012
styka51
styka51: Kiedyś w "Kawie czy herbacie" mówili, że porada prawna nie powinna przekraczać 100zł.

Czasami nawet 50 zł za samo trześnięcie drzwiami.
:D
styka51
styka51
  8 August 2012
Babsy
Babsy: ja mam caly gar jarzynowej od tesciowej, cobym sie nie przemeczala

Ja z dwa tygodnie temu nagotowałam taki garnek, że cała moja familia zjadła, Maniek się najadł, babcia najadła, a jeszcze zostało :ninja:
massacre
massacre
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: kilka lat...

o_O i dopiero teraz zauwazylas?
btw. czesto zmieniaja reklamy widze xD

Konto usunięte
Konto usunięte: a teoretycznie ja będę chciała zap za SUKCES łacić za SUKCES a nie za tylko prowadzenie mojej sprawy.

to szukaj takich prawnikow, nie wiem czy w Polsce sa, u nas to sie nazywa No win, no fee - ale to zazwyczaj te sepy w odszkodowaniach powypadkowych czy zlodziejstwie bankowym :)

styka51
styka51
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Czasami nawet 50 zł za samo trześnięcie drzwiami. :D

Chyba ich poebało:DJakim prawem się pytam, jakim prawem?
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  8 August 2012
massacre
massacre: to szukaj takich prawnikow, nie wiem czy w Polsce sa, u nas to sie nazywa No win, no fee - ale to zazwyczaj te sepy w odszkodowaniach powypadkowych czy zlodziejstwie bankowym :)

W Kaliszu znalazłam 'SUCCESS FEE' http://www.radca.kalisz.pl/zasady-rozliczen ....
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.