malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Kameleon
Kameleon
  7 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ?

Ty.
Konto usunięte
Konto usunięte: boje się

Niepotrzebnie.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  7 August 2012

A mogłabym dostać zdjęcie poglądowe na pw ? chce sprawdzić jakie to podobieństwo jest ..

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 August 2012
Prinz
Prinz: za twoja absencje.

zajeta jestem, bawilam sie w ruskim parku olimpijskim :D
mam flage i balony :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ogólnie o wykorzystaniu mojego wizerunku w celach reklamowych ... ;)

podpisywalas jakas umowe? skad ta osoba/ firma ma dostep do Twojego wizerunku?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  7 August 2012
massacre
massacre: podpisywalas jakas umowe? skad ta osoba/ firma ma dostep do Twojego wizerunku?

Miała bo zrobiła mi zdjęcia w miejscu gdzie spędzałam wolny czas.
Nie nie podpisywałam żadnej umowy.
massacre
massacre
  7 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Miała bo zrobiła mi zdjęcia w miejscu gdzie spędzałam wolny czas.

Wyrazilas zgode na zrobienie tych zdjec czy byly robione z ukrycia?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kameleon
Kameleon
  7 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A mogłabym dostać zdjęcie poglądowe na pw ? chce sprawdzić jakie to podobieństwo jest ..

NIe posiadam niestety.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  7 August 2012
massacre
massacre: Wyrazilas zgode na zrobienie tych zdjec czy byly robione z ukrycia?

Z ukrycia ... bo również przypadkowo dowiedziałam się o ich wykorzystaniu ...

Dokładniej rzecz ujmując to moja morda jeżdzi na autobusie miejskim. :D
Letal
Letal
  7 August 2012

chciałem się przywitać i wychodzę :D więc dobry i myk.

massacre
massacre
  7 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dokładniej rzecz ujmując to moja morda jeżdzi na autobusie miejskim. :D

nie wiedzialas o tym wiec musisz sie do tej osoby udac lub wystosowac pisemko (na pismie wszystko lepiej), ze WYRAZNIE ZABRANIASZ wykorzystywania swojego wizerunku i ma to byc natychmiastowo usuniete. Niestety, jesli zdjecia sa robione i wyraznie nie zastrzezesz uzycia wizerunku - Twoje pozwolenie nie jest wymagane. Artykul 81 Ustawy o prawach autorskich

massacre
massacre
  7 August 2012

P.S. Mozesz tez domagac sie wynagrodzenia za pozwolenie.
To jest cos takiego, ze jak nie zabronilas jasno to znaczy, ze mozna (polskie prawo :D)
cos jeszcze?

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  7 August 2012
massacre
massacre: nie wiedzialas o tym wiec musisz sie do tej osoby udac lub wystosowac pisemko (na pismie wszystko lepiej), ze WYRAZNIE ZABRANIASZ wykorzystywania swojego wizerunku i ma to byc natychmiastowo usuniete. Niestety, jesli zdjecia sa robione i wyraznie nie zastrzezesz uzycia wizerunku - Twoje pozwolenie nie jest wymagane. Artykul 81 Ustawy o prawach autorskich

Właśnie ja w pracy od dziewczyny która skonczyła studia prawnicze powiedziała, że niestety ale na wykorzystanie mojego zdjęcia z moim wizerunkiem potrzeba byłby moja zgoda ...
Na zrobienie zdjęcia oczywiście nie musi mieć pozwolenia bo przecież nie musi go nigdzie używać...
sprawa też inaczej wychodzi gdy byłaby impreza masowa .. nie nie było imprezy masowej ..
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  7 August 2012

tylko, że prawo autorskie a wykorzystania czyjegoś wizerunku to drugie ...

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  7 August 2012

Aśka miło Cię tutaj widzieć! :zakochany:

mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
SoDontWasteTheTime
SoDontWasteTheTime
  7 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: fanka tej rasy zdecydowanie nie jestem, ale jakie ona ma swietne umaszczenie! te rude wlosy na koncu pyszczka i jeszcze ciemny srodek grzywki

Bo ona dopiero się wybarwia i dlatego, do dwóch lat osiągnie ostateczny kolor :tak: to nie jest rudy, to złoty tylko na zdjęciu tak jakoś wyszedł :D a ta 'grzywka' też mi się podoba, chciałabym żeby jej tak zostało bo fajnie to wygląda, złote brwi i takie stalowe pasemko :lol:
Konto usunięte
Konto usunięte: to pies wystawowy? bedziesz sie w to bawic?

papiery mam, ale chyba nie da rady iść na wystawe, bo na razie ma za małą wagę - 1,4 a musi mieć przynajmniej 2, mysle, ze juz wiele nie urosnie, bardziej chyba tylko 'zmężnieje'(to była najmniejsza suka w miocie). no i nigdy nie wiadomo na jaki kolor się wybarwi, powinna mieć całą złotą głowę i stalowy grzbiet, grzbiet ma już stalowy, prawidłowe złote podpalenie na łapach, brzuchu etc ale głowa na razie zaczyna się złocić. :D nie wiem czy się wyzłoci do konca
Pszystojniaczek695
Pszystojniaczek695
  7 August 2012

co ta Asia znowu wyprawia?zglaszac konto xD

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.