Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1217 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
nie wiedzialas o tym wiec musisz sie do tej osoby udac lub wystosowac pisemko (na pismie wszystko lepiej), ze WYRAZNIE ZABRANIASZ wykorzystywania swojego wizerunku i ma to byc natychmiastowo usuniete. Niestety, jesli zdjecia sa robione i wyraznie nie zastrzezesz uzycia wizerunku - Twoje pozwolenie nie jest wymagane. Artykul 81 Ustawy o prawach autorskich
P.S. Mozesz tez domagac sie wynagrodzenia za pozwolenie.
To jest cos takiego, ze jak nie zabronilas jasno to znaczy, ze mozna (polskie prawo :D)
cos jeszcze?
Właśnie ja w pracy od dziewczyny która skonczyła studia prawnicze powiedziała, że niestety ale na wykorzystanie mojego zdjęcia z moim wizerunkiem potrzeba byłby moja zgoda ...
Na zrobienie zdjęcia oczywiście nie musi mieć pozwolenia bo przecież nie musi go nigdzie używać...
sprawa też inaczej wychodzi gdy byłaby impreza masowa .. nie nie było imprezy masowej ..
Bo ona dopiero się wybarwia i dlatego, do dwóch lat osiągnie ostateczny kolor

papiery mam, ale chyba nie da rady iść na wystawe, bo na razie ma za małą wagę - 1,4 a musi mieć przynajmniej 2, mysle, ze juz wiele nie urosnie, bardziej chyba tylko 'zmężnieje'(to była najmniejsza suka w miocie). no i nigdy nie wiadomo na jaki kolor się wybarwi, powinna mieć całą złotą głowę i stalowy grzbiet, grzbiet ma już stalowy, prawidłowe złote podpalenie na łapach, brzuchu etc ale głowa na razie zaczyna się złocić. :D nie wiem czy się wyzłoci do konca