BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 Ianuarie 2011 (pierwszy post)

Witam wszystkich ;-)

Co sądzicie o zabijaniu zwierząt (często obdzieraniu żywych zwierząt ze skóry aby nie pobrudzić futra krwią i nie zsiniało na wskutek zatrzymania krążenia!) na potrzeby produkcji futer i innej odzieży?

Dla mnie jest to odrażające. Jak można żywe zwierze obedrzeć ze skóry? Na produkcję krótkiego futra trzeba zabić ok 500 szynszyli!!!
I zastanawiam się, co o tym myślą inni? Czy ktoś z Was nosi lub ubrałby takie futro?

Wypowiedź polskiego projektanta mody Piotra Krajewskiego:
'Ja też osobiście jestem obrońcą zwierząt, sprzeciwiam się mordowaniu na potrzeby... nie wiem, jakie. Mnie nie wzrusza coś takiego. Ja szyję futra z szynszyli. One są specjalnie hodowane, żeby je później wykorzystać do, że tak powiem, szycia. W tym nic złego nie widzę.'

Nie dość, że okrutny, to jeszcze sam sobie zaprzecza :woot:

Pozdrawiam i czekam na opinie.

Darunia511
Darunia511
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dobra - wyjasnijmy sobie jedno - twoje pytanie zrozumialam jako ogolne zapytanie czy zjadlabym kota czy psa - nie mojego. chyba logiczne ze jakbym kiedykolwiek miala jakies zwierze to jest cos takiego jak przywiazanie itp to nie zjadlabym go/jej od tak sobie

Dla mnie logiczne sa inne rzeczy niż dla Ciebie co juz dawno zauwazyłam. Dla mnie np. nie ma różnicy czy zwierze jest moje czy bezpańskie, czy jest to pies, czy krowa, zwierze to zwierzę, każde ma układ nerwowy i czuje - dla mnie to logiczne.
Nie jem zwierząt jakoś od 4-5 lat, jakoś wraz z pierwszym rokiem minęła mi misja ratowania świata od okrucieństwa, nie bronię nikomu jeść zwierząt, bo wierzę że ma swój rozum aczkolwiek dla mnie jest to NIENORMALNE. Róbta co chceta, byle nie mydlić samemu sobie oczu czy żyć w niedziedzy.
agoosiaaa
agoosiaaa
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pisalam ^(*)*&^*&^%# ze bez jedzenia a nie ze bez miesa, 1:0 ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie rozumiesz co mam na myśli. Jem kurczaka, bo muszę.

Konto usunięte
Konto usunięte: CZŁOWIEK MUSI JEŚĆ MIĘSO bo dostarcza mu niezbędnych substancji i mikroelementów czegoś tam jeszcze

jak chcesz to ci wiecej twoich durnych cytatow wyszukam.
L3Xa
L3Xa
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem tancerką i praca i szefostwo ode mnie tego wymaga. Na codzien się tak nie ubieram, jestem fryzjerką :-)

fajna masz prace:rotfl:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak chcesz to ci wiecej twoich durnych cytatow wyszukam.

W kolejnych postach pisałam, że jeśli nie je mięsa musi je czymś zastąpić. Czyli jednak substancje z mięsa są niezbędne skoro trzeba je zastąpić. ;-)
agoosiaaa
agoosiaaa
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tepota zawialo troche :D

i to jak bardzo :)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 Ianuarie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: fajna masz prace

Bardzo fajną, lubię tańczyć, dobrze płacą więc czemu nie :-)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.