malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryja
mmaryja
  18 Mai 2012

PIJE KTOŚ DROŻDŻE? jak to działa i w ogóle może mi ktoś opisać?

Paulinessa
Paulinessa
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: PIJE KTOŚ DROŻDŻE? jak to działa i w ogóle może mi ktoś opisać?

Próbowałam. Osobiście tylko ze względu na włosy, może przyśpieszać porost, wzmacniać, pobudzać. Oczyszcza też organizm, może pojawić się wysyp na ryjku, ale potem cera się polepsza - w przypadku cer problematycznych. Tyle wiem :)
mmaryja
mmaryja
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Osobiście tylko ze względu na włosy, może przyśpieszać porost, wzmacniać, pobudzać. Oczyszcza też organizm, może pojawić się wysyp na ryjku, ale potem cera się polepsza - w przypadku cer problematycznych.

no to też wiem, ale mnie zastanawia czy to faktycznie działa?
absolutnie nie będę piła, dzisiaj piekłam ciasto i zostało mi trochę drożdży i spróbowałam - uczucie porzygu miałam przez ponad godzinę:and:
i wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że pije się pół kostki czy nawet kostkę?:wtf:
Paulinessa
Paulinessa
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no to też wiem, ale mnie zastanawia czy to faktycznie działa?

Wiele osób chwali.

Konto usunięte
Konto usunięte: i wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że pije się pół kostki czy nawet kostkę?

Wystarczy 1/3 a nawet mniej.

Cóż, ja też nie mogę, a piłam i same, i z mlekiem, i z kostką rosołową, FU!
SailorMoon
SailorMoon
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Próbowałam. Osobiście tylko ze względu na włosy, może przyśpieszać porost, wzmacniać, pobudzać. Oczyszcza też organizm, może pojawić się wysyp na ryjku, ale potem cera się polepsza - w przypadku cer problematycznych. Tyle wiem :)

ja kiedyś jak byłam mała to zawsze podjadałam drożdże z opakowania jak mama ciasto piekła. Smakowało mi, wiem dziwna jestem :ninja:
mmaryja
mmaryja
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Cóż, ja też nie mogę, a piłam i same, i z mlekiem, i z kostką rosołową, FU!

na szczęście nie łysieję i dość szybko mi rosną włosy, więc raczej też nie będę piła
Paulinessa
Paulinessa
  18 Mai 2012
SailorMoon
SailorMoon: ja kiedyś jak byłam mała to zawsze podjadałam drożdże z opakowania jak mama ciasto piekła. Smakowało mi, wiem dziwna jestem

Ej, nie można tak jeśc drożdzy :rotfl:
mmaryja
mmaryja
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ej, nie można tak jeśc drożdzy

dzieci są głupie. mojej koleżanki syn żarł surowy makaron;)
Paulinessa
Paulinessa
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dzieci są głupie. mojej koleżanki syn żarł surowy makaron;)

ja surowe ciasto lubiłam :lol2:
mmaryja
mmaryja
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja surowe ciasto lubiłam

ja podobno jak miałam 2 lata i pojechałam na jakąś wieś, to wzięłam do ręki pęto kiełbasy i chodziłam i żarłam i nie dałam sobie odebrać;)
SailorMoon
SailorMoon
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ej, nie można tak jeśc drożdzy

Ale ja zawszę tylko troszeczkę brałam bo mama krzyczała na mnie, że jej zabraknie do ciasta. I jakoś jeszcze żyję :rotfl: ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: ja podobno jak miałam 2 lata i pojechałam na jakąś wieś, to wzięłam do ręki pęto kiełbasy i chodziłam i żarłam i nie dałam sobie odebrać;)

Wyobraziłam to sobie :crylol:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  18 Mai 2012
SailorMoon
SailorMoon: fajnie masz :D

wiem, jedz tez!

Konto usunięte
Konto usunięte: PIJE KTOŚ DROŻDŻE? jak to działa i w ogóle może mi ktoś opisać?

ja pije na porost, pol kostki. zalewam wrzatkiem by je zabic, mieszam i daje pod przykrycie na 15 min. mi smakuje. jak ktos nie lubi to robi szejka z bananem, mozna dodac kakao, czy tam kostki rosolowej tez.

uwaga, na poczatku picia drozdzy moze Cie wysypac.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

kedi
kedi
  18 Mai 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie ja raczej nie szukam, dobrze mi jest tak jak jest, a co będzie dalej... zobaczymy

ja też nie szukam, ale nie mogę powiedzieć, że zawsze będzie tak jak teraz .
kedi
kedi
  18 Mai 2012
Prinz
Prinz: ja pije na porost, pol kostki. zalewam wrzatkiem by je zabic, mieszam i daje pod przykrycie na 15 min. mi smakuje. jak ktos nie lubi to robi szejka z bananem, mozna dodac kakao, czy tam kostki rosolowej tez.

ja też piłam ale bardzo dawno temu, nie widziałam efektów i dałam sobie spokój, pamiętam jak wcisnęłam mojej siostrze na siłę i się porzygała :rotfl:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  18 Mai 2012
kedi
kedi: ja też piłam ale bardzo dawno temu, nie widziałam efektów i dałam sobie spokój, pamiętam jak wcisnęłam mojej siostrze na siłę i się porzygała

bo to trzeba lubic takie rzeczy :D jak slimaki!

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.