massacre: Chyba mylimy pojecia...
Od 3 roku zycia dziecko idzie do przedszkola, nie szkoly i wtedy owszem 15h tygodniowo jest placone przez panstwo - dla kazdego, bez wzgledu na wysokosc zarobkow. Mundurki wtedy nie sa obowiazkowe, nie wszedzie. Moj mundurku nie nosil, ale wiem, ze niektore przedszkola wymagaja. Wychodziloby na to, ze Twoj zaczal przedszkole, a nie szkole?
Od 4 roku zycia dziecko zaczyna szkole juz obowiazkowo w standardowych godzinach, codziennie od 8:55 do 15:25 - Moj dzisiaj mial rozpoczecie roku szkolnego, w szkole nie przedszkolu :)
Tak zapytalam, bo sie zastanawialam wlasnie, czy Twoj bedzie rocznikowo tak samo przydzielony jak moj, ale jednak rok nizej. Jeszcze sie do tego przyzwyczajam, bo moj bedzie jednym z najmlodszych, bo z lata :D Idzie z kumplem, ktory jest z wrzesnia 2007 i jest o glowe od niego wyzszy O.O
wiesz co, mozliwe ze mi sie myli dl;atego ze u mojego mlodego w szkole jest przedszkole i on chodzi na poludnie, ale wlasnie klasy poludniowe sa laczone z tym wyzszym rocznikiem chyba. no i u mnie mundurki sa obowiazkowe :)
czyli Twoj mlody teraz zaczal reception, tak?
no wlasnie rocznikowo jest nizej :) ja jak szlam tu na sixth form to bylam tez jedna z najmlodszych osob na roku, bo z lipca jestem :D moj mlody tez jest w ogole chyba najwyzszy w klasie, jak przyszlam z nim pierwszego dnia to sprawdzali, czy czasem nie ma isc juz do szkoly na caly dzien :D
Konto usunięte: używałaś już? jak z odcieniami?
uzywalam, ma chyba tylko 3 odcienie, najjasniejszy jest troche za ciemny dla mnie, ale ze mam szyje opalona a twarz blada to mi wyrownuje odcien twarzy do koloru szyji :) nie kryje, uzywam po nim pudru matujacego bo sie po nim troche swiece (no ale ja mam miejscowo skore tlusta, wiec sadze ze dla Ciebie nie powinno byc to problemem), ale ogolnie jest calkiem fajny, chociaz watpie zeby mial jakies magiczne wlasciwosci jak te azjatyckie :)