Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  26 August 2011 (pierwszy post)

Miesięcznik Pani postanowił ocenić wygląd polskich gwiazd i ich wyczucie stylu.

Najlepiej ubranymi Polkami według Pani są: Doda, Anja Rubik i Monika Brodka.

W rankingach znalazły się również: Małgorzata Kożuchowska, Aneta Kręglicka i Hanna Lis. Tytuł "Mocne wejście" należał się zaś podobno w tym roku Mai Ostaszewskiej, Małgorzacie Szumowskiej i Małgorzacie Sosze.

Nie rozumiem dlaczego Socha nie znalazła się w trójce najlepiej ubranych, bo od jakiegoś czasu bardzo ładnie się prezentuje i widać, że wie co na siebie włożyć. I o dziwo zgadzam się z werdyktem co do Dody, bo strój w którym prezentuje się na zdjęciu jest bardzo elegancki a zarazem gustowny, dobrze dobrany do okazji, no i te buty o których było tak głośno. Anja jest za chuda jak dla mnie i wszystko wisi na niej jak na wieszaku. A u Brodki gdzie ten wygląd? Bo mnie chyba wzrok zawodzi.

# Jak Wam się podobają nasze gwiazdy?
# Jak ocenianie ich "wygląd"?
# Słuszny wybór redakcji miesięcznika Pani?

Temat zaczerpnięty z Pudelka.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  28 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja jak wyskocze szybko do sklepu w dresie po blahostke to niektorzy patrza na mnie takim wzrokiem jakby z innej planety przybyla przeciez nie bede sie specjalnie na 5- max 10 min przebierala

dokladnie. widze, ze rozumiesz co mam do przekazania.
rozumiem, ze kobieta lubi wygladac pieknie, ale czasami ubranie dresu nie odbierze nam w zaden sposob atrakcyjnosci, kobiecosci czy klasy - bo to wszystko jest w nas.
a jak jakas jest brzydka, to i 10h przed lustrem nie pomoze :rotfl:

Wyobraz sobie, idziesz na zakupy - rozumiem presje w Polsce, bo od razu cie obcinaja jak piedolnieci - ale wyobraz sobie ze nie masz tej presji na sobie.
Idziesz na zakupy po ciuchy. Latwiej ci sciagac dresy czy obcisle rurki? Patrzac na zaoszczedzony czas, mozna obleciec 2x wiecej sklepow i przymiezyc 2x wiecej ciuchow :lol:
A tutaj potwierdzenie tego, ze strojenie sie z zakupami nie ma nic wspolnego - zakupy to w koncu nie jest zadne wielkie czy nawet duze wyjscie :woot:

Paris ma wiecej klasy w dresie niz niejedna Polka "nie-w-dresie" :rotfl:

A tak juz poza tym, jakis juz czas temu ogladalam angielski program o biurach turystycznych - ludzie pracujacy jacy przewodnicy doslownie lali z polskich turystek - bo te nawet na safari wyskakiwaly w szpilkach :Crylol: Wszyscy "normalni" jakies szorty, czapeczki z daszkiem, a te pelne odpiedzielone fryzury, pelen mejkap i szpilki :Crylol: :Crylol: :crylol: No po co to? Bo nie kumam :woot:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Fieska
Fieska
  28 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie w ten sposób poznaje sie dziewczyny z prowincji - wymuskane, wypacykowane i po co? Zeby sie pobujac w supermarkecie miedzy regalami po cukier i proszek? Czy paradujac w galerii? Robiąc zakupy często robi sie ładne kilometry, dobrze jest miec wygodne buty... A co najwazniejsze wygodne ciuchy by w przebieralni je łatwo ściągać i szybko zakładać z powrotem. Dla mnie takie strojnisie to w gruncie rzeczy wiesniary ktore na sile w KAZDYM jednym miejscu chcą pokazać klasę której tak naprawdę nie posiadają. Co wiecej najwyraźniej maja ubogie zycie towarzyskie i zapewne nie wychodzą do restauracji, na wystawy, musicale czy nawet do kina - zakupy to taka przyziemna czynność. Tylko w Polsce panny sie stroja na shopping. Twoje zdanie jest wiec oparte na bardzo ograniczonych horyzontach myślowych i mylnej interpretacji znaczenia słów "kobieta z klasa". BYC moze ty nie, ale ja mam klasę nawet w dresie

Nie pisze o stroju eleganckim na wyjscie na zakupy, ale mozna ubrac sie modnie i wygodnie na wyjscie na miasto. Takie jest moje zdanie. Amen.
np. tak.
asiulcia1
asiulcia1
  29 August 2011
massacre
massacre: dokladnie. widze, ze rozumiesz co mam do przekazania. rozumiem, ze kobieta lubi wygladac pieknie, ale czasami ubranie dresu nie odbierze nam w zaden sposob atrakcyjnosci, kobiecosci czy klasy - bo to wszystko jest w nas. a jak jakas jest brzydka, to i 10h przed lustrem nie pomoze

dokładnie :tak:

massacre
massacre: Idziesz na zakupy po ciuchy. Latwiej ci sciagac dresy czy obcisle rurki? Patrzac na zaoszczedzony czas, mozna obleciec 2x wiecej

jasne, że dresy :D do tego jeszcze kobiety nie dosc, ze sie stroja na zakupy to nakladaja tone tapety, wiele razy spotkalam sie w sklepie z bluzkami, które miały plamy po pudrach :nie:

massacre
massacre: A tak juz poza tym, jakis juz czas temu ogladalam angielski program o biurach turystycznych - ludzie pracujacy jacy przewodnicy doslownie lali z polskich turystek - bo te nawet na safari wyskakiwaly w szpilkach Wszyscy "normalni" jakies szorty, czapeczki z daszkiem, a te pelne odpiedzielone fryzury, pelen mejkap i szpilki No po co to? Bo nie kumam

brak słów :nie: i po co sie tak meczyc na wakacjach :woot:
PolKa potrafi :crylol:
massacre
massacre
  29 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale mozna ubrac sie modnie i wygodnie na wyjscie na miasto.

oczywiscie, mozesz sie ubierac jak chcesz. i nie odbieraj tego przywileju innym kobietom, ktore wybieraja modne i wygodne dresy :zonk:
zaakceptuj to, ze nie kazdy musi byc taki jak ty i nie kazdy musi ci przytakiwac. a tekst umniejszajacy kobietom w dresach na zakupach byl malo tolerancyjny i totalnie nie na miejscu :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Fieska
Fieska
  29 August 2011
massacre
massacre: oczywiscie, mozesz sie ubierac jak chcesz. i nie odbieraj tego przywileju innym kobietom, ktore wybieraja modne i wygodne dresy zaakceptuj to, ze nie kazdy musi byc taki jak ty i nie kazdy musi ci przytakiwac. a tekst umniejszajacy kobietom w dresach na zakupach byl malo tolerancyjny i totalnie nie na miejscu :)

Mam prawo komentować to co mi się podoba i pisać moją opinię na temat tego co mi się nie podoba. A, że nie potrafię zrozumieć kobiet, które chodzą w dresie jak lumpiary na zakupy, to nie ma nic z tym wspólnego, że narzucam komuś moje zdanie. Jeżeli nie podoba mi się kogoś ubiór czy styl, to mam prawo to skomentować i tego nie tolerować.
boniwinter
boniwinter
  29 August 2011
Sylvinka
Sylvinka: Doda, Anja Rubik i Monika Brodka.

absolutnie sie z tym nie zgadzam

Sylvinka
Sylvinka: # Jak ocenianie ich "wygląd"?

bardzo kiepsko...polskie, kiepskie "gwiazdeczki"
massacre
massacre
  29 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie potrafię zrozumieć kobiet

Konto usunięte
Konto usunięte: mam prawo(..) tego nie tolerować

gadasz jak jakis burak mieszkajacy cale zycie w oborze
nie najlepiej swiadcza o twojej empatii (jesli jakakolwiek posiadasz) i inteligencji (i znowu jesli jakakolwiek posiadasz) tego typu teksty - plakac sie chce

Fieska
Fieska
  29 August 2011
massacre
massacre: gadasz jak jakis burak mieszkajacy cale zycie w oborze nie najlepiej swiadcza o twojej empatii (jesli jakakolwiek posiadasz) i inteligencji (i znowu jesli jakakolwiek posiadasz) tego typu teksty - plakac sie chce

Według mnie możesz nawet napisać o tym do gazety i płakać ile chcesz, ale nie musisz zaraz pisać z obrazą. Mam prawo do swojego zdania jeżeli mi się coś nie podoba i amen.
Nie każdy będzie ci tutaj na forum lizał tyłka i nie każdemu podoba się to samo co tobie. Zanim zaczniesz pisać o tolerancji i akceptacji pomyśl nad swoją osobą.
mmaryjka
mmaryjka
  29 August 2011

piedolić zakupy w mini i szpilach! byłam w weekend w górach. na szlaku widziałam jakieś 10 dziewczyn/kobitek W :
- trampkach
- tunikach
- sandałkach
- z torbą na ramię/do ręki
- w ultra krótkich, obcisłych szorcikach

to dopiero jest masakra. ja tam pie'dole, jak idę na zakupy do warzywniaka czy po papier toaletowy to zakładam jeansy, bluzkę i air maxy i je'ie mnie co kto sobie myśli. i UWAGA BO MOŻE KTOŚ TEGO NIE PRZEŻYĆ, często też się do tego zestawu NIE maluję. hy hy.

massacre
massacre
  30 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to dopiero jest masakra. ja tam pie'dole, jak idę na zakupy do warzywniaka czy po papier toaletowy to zakładam jeansy, bluzkę i air maxy i je'ie mnie co kto sobie myśli. i UWAGA BO MOŻE KTOŚ TEGO NIE PRZEŻYĆ, często też się do tego zestawu NIE maluję. hy hy.

AMEN
czujesz sie wtedy bez klasy? :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie musisz zaraz pisać z obrazą

ze cie zacytuje: MAM PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA. nie dociera do ciebie? ty masz swoje zdanie i za kazdym razem podkreslasz swoje prawo do niego... a co z moim zdaniem? tez mam do niego prawo, a wg mnie jestes burakiem :rotfl:
przyjmij to na klate i juz. asio :bye:

mmaryjka
mmaryjka
  30 August 2011
massacre
massacre: czujesz sie wtedy bez klasy?

to zobaczę jutro, jak w ten sposób pójdę rano po mleko(ryżowe oczywiście, bo zapewne forumowi detektywi czuwają).
na pewno czuję się jak dorosła kobieta, która nie czuje przymusu wyglądania idealnie w tak prozaicznych momentach, bo jestem doceniona, spełniona, kochana i dzięki temu czuje się piękna:mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bo zapewne forumowi detektywi czuwają).

ahahahahahaha :rotfl:
mmaryjka
mmaryjka
  30 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ahahahahahaha

wolę dmuchać na zimne;)
swoją drogą pokładałam wielkie nadzieje w forum 'kulinaria', a jak tam wchodzę i widzę te gejowskie dialogi to mam ochotę puścić pawia:and:
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wolę dmuchać na zimne;) swoją drogą pokładałam wielkie nadzieje w forum 'kulinaria', a jak tam wchodzę i widzę te gejowskie dialogi to mam ochotę puścić pawia

no jak zobaczylam przepis na ''szybki deser'' to mi cycki opadly (a to sukces, przy tak malych cyckach).
+ rzadzi tam sebuch czy jak mu tam, to juz w ogole masakra :nie: a szkoda, bo fajnie sie zapowiadalo... :/
mmaryjka
mmaryjka
  30 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: rzadzi tam sebuch czy jak mu tam, to juz w ogole masakra

nie komentuję;)
w plotkach i nabijaniu wolę sobie napisać, niż tam. jeszcze kurde usunęli odnośnik do innych działów to już w ogóle
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.