Paulinessa
Paulinessa
  6 Iulie 2013 (pierwszy post)

Musi być hot, bo dział nam usycha. I jest to też moja wina, bo rzuciłam się na ten hajd, który jak dotąd nie wniósł żadnej wartości do mojego życia :rotfl:

MiU :zakochany:

Sprawa jest prosta: każdy zadaje jakieś pytanie dotyczące kosmetyków, składów, makijażu, zabiegów kosmetycznych, ubrań, dodatków, biżuterii itp, np. Podoba Wam się ta sukienka?; Używałyście tego szamponu?; Lepszy tusz X czy Y? itp.
Zresztą, nie trzeba Wam tłumaczyć :mrgreen:

Ja zaczynam, następna osoba mi odpowiada i zadaje pytanie. Nie oznacza to jednak, że inne osoby nie mogą odpowiadać na wcześniejsze pytania :)

Q: Jaki kolor bluzki dobrałybyście do miętowej spódnicy?

Pozdrawiam, Paula

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  10 Iulie 2013

Sieciówka: Gap
Lakier do włosów: truskawkowy, chyba Tigi

Pytanie:
Blondyn czy brunet?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: Blondyn czy brunet?

Brunet
Wzrost u faceta - jaki jest najbardziej w waszym guście?
massacre
massacre
  10 Iulie 2013

188cm :mrgreen:

Mocniej podkreślone usta czy oczy (czy jedno i drugie? :ninja:)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: Ulubiony serial wszechczasów?

Świat według kiepskich :rock:
madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: Mocniej podkreślone usta czy oczy (czy jedno i drugie? )

zależy, ja noszę się raz tak raz tak (nigdy jednak nie łączę mocno podkreślonych oczu z mocno podkreślonymi ustami)

Pyt.: Za co najbardziej jesteście wdzięczne w byciu kobietą a za co moglibyście ukatrupić Matkę Naturę? ;)
massacre
massacre
  10 Iulie 2013

Za cellulitis ukatrupić, wdzięczność za całą resztę ;)

Córka czy syn?

Arwena27
Arwena27
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: Córka czy syn?

Syn ;D
Ulubiony kolor?
madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: Córka czy syn?

nie chcę mieć dzieci :and:
Konto usunięte
Konto usunięte: Ulubiony kolor

kika: czerń, kobalt, czerwień
madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013

zapominam o pytaniu ;ninja:

Pyt.: czy ktoś kto posiada/ał kota miał owy problem i jak jemu zaradził: mianowicie mojemu kotu nachodzi od wewnątrznego kącika biała błona :( wie ktoś coś na ten temat?

madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Pyt.: czy ktoś kto posiada/ał kota miał owy problem i jak jemu zaradził: mianowicie mojemu kotu nachodzi od wewnątrznego kącika biała błona :( wie ktoś coś na ten temat?

eee cofam pytanie, to się tutaj nie nadaje :P

Pyt.: MAJTKI WYSZCZUPLAJĄCE - faktycznie dają różnicę ? Warto zainwestować? widziałam w Esotiq'u śliczne koronkowe.
massacre
massacre
  10 Iulie 2013

chodzi Ci o oko? migotka? Moje koty nigdy tego nie mialy, ale kot brata byc moze (nie wiem na pewno, bo widzialam tylko na zdjeciu, a to maly kociak, wiec moze to nie to)

"Trzecia powieka u kota Budowa kociego narządu wzroku jest dość charakterystyczna, gdyż oko wyposażone jest w dodatkową powiekę. Jest to tzw. migotka, czyli biała nieprzezroczysta błona, której u zdrowego kota przez większość czasu w ogóle nie widać, gdyż jest schowana. Zbudowana jest z tkanki chrzęstnej pokrytej błoną śluzową. Migotka umiejscowiona jest między dolną powieką a wewnętrznym kącikiem oka. Rolą trzeciej powieki jest nawilżenie gałki ocznej, jej ochrona przed uszkodzeniami oraz usunięcie z niej zanieczyszczeń w postaci kurzu czy pyłu. Podczas snu błona ta nasuwa się na oko zasłaniając je, a po przebudzeniu się zwierzęcia natychmiast się chowa. Przyczyny wysunięcia się trzeciej powieki Trzecia powieka jest niezwykle wrażliwa i podatna na różnego rodzaju zakażenia, a także podrażnienia spowodowane obecnością drobin kurzu, pyłków, cząstek brudu. W czasie aktywności migotka nie powinna być widoczna, jednak czasami możemy zaobserwować nachodzącą na powierzchnię rogówki białą błonkę (może ona zasłaniać znaczną część oka). Wysunięta trzecia powieka może świadczyć o tym, że ze zwierzęciem dzieje się coś niedobrego. Przyczyn może być kilka – oto niektóre z nich: - choroby ogólnoustrojowe, zwłaszcza wirusowe (np. koci katar) - uraz rogówki – trzecia powieka nasuwa się na gałkę oczną, gdyż organizm w ten sposób usiłuje „usunąć” przyczynę podrażnienia oka - inwazja pasożytów wewnętrznych (nicienie, tasiemiec itp.) - silne osłabienie organizmu - ciało obce w oku - infekcje - zaburzenia nerwowe - odwodnienie organizmu - spadek ciężaru ciała - zapadnięcie się gałki ocznej (wskutek niektórych chorób) Jeśli zauważymy u naszego kota nasuniętą na oko trzecią powiekę, koniecznie udajmy się do lekarza weterynarii – tylko on po szczegółowym zbadaniu kota może postawić właściwą diagnozę i zastosować odpowiednie leczenie w zależności od przyczyny wysunięcia się trzeciej powieki. Nie próbujmy nigdy stosować żadnych środków bez konsultacji z lekarzem weterynarii, gdyż możemy poważnie zaszkodzić naszemu pupilowi. Przykładem jest chociażby przemywanie oczu kota naparem z rumianku – rumianek rozpulchnia błony śluzowe, a w przypadku niektórych chorób, np. herpeswirozy, rozpulchniona tkanka sprzyja wnikaniu bakterii do oka, co powoduje powikłania. U kotów o krótkich pyszczkach, np. u kotów perskich, u których oczy są mocno wypukłe utrudnione jest ich zamknięcie. Wtedy trzecia powieka może być widoczna podczas snu zwierzęcia. W tym wypadku nie jest to objaw chorobowy, więc nie ma powodów do niepokoju."

massacre
massacre
  10 Iulie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: MAJTKI WYSZCZUPLAJĄCE - faktycznie dają różnicę ?

nie wiem, mam jedna pare ale powiekszajacych-uwypuklajacych tylek - sa zajebiste :Rotfl:

a co do bielizny wyszczuplajacej to dobrej jakosci dziala, po porodzie nosilam specjalne gorsety i zabieraly sporo centy,etrow

massacre
massacre
  10 Iulie 2013
lepszy mod MiU Jasmina czy Paulinessa? :rotfl:

madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2013
massacre
massacre: a co do bielizny wyszczuplajacej to dobrej jakosci dziala, po porodzie nosilam specjalne gorsety i zabieraly sporo centy,etrow

mam po prostu sukienkę na wesele dosyć wąską, aczkolwiek nie tak bardzo, jednak myślę nad kupnem takiej bielizny, po pierwsze PODOBA mi się, te koronkowe majtki o których wspomniałam na prawdę były ładne, po drugie - nie chciałabym by po zjedzeniu obiadu moje basisko się uwypukliło tak, że będę wyglądać jak w ciąży ;P

Co do kota - wizyta u weterynarza konieczna jak widzę, myślałam że to może przez pogodę :woot:

PYTANIE (dosyć osobiste): myślę nad radykalną zmianą fryzury, myślicie że w krótkich włosach bym wyglądała korzystnie?
massacre
massacre: lepszy mod MiU Jasmina czy Paulinessa?

Widzę historia Jasminy ciągle na topie ;P
massacre
massacre
  10 Iulie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Widzę historia Jasminy ciągle na topie ;P

zadne ciekawe pytania nie przychodza mi do glowy ^^

ja bym wlosow nie obcinala.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.