Musi być hot, bo dział nam usycha. I jest to też moja wina, bo rzuciłam się na ten hajd, który jak dotąd nie wniósł żadnej wartości do mojego życia
MiU
Sprawa jest prosta: każdy zadaje jakieś pytanie dotyczące kosmetyków, składów, makijażu, zabiegów kosmetycznych, ubrań, dodatków, biżuterii itp, np. Podoba Wam się ta sukienka?; Używałyście tego szamponu?; Lepszy tusz X czy Y? itp.
Zresztą, nie trzeba Wam tłumaczyć
Ja zaczynam, następna osoba mi odpowiada i zadaje pytanie. Nie oznacza to jednak, że inne osoby nie mogą odpowiadać na wcześniejsze pytania :)
Q: Jaki kolor bluzki dobrałybyście do miętowej spódnicy?
Pozdrawiam, Paula
HOT TEMAT! strona 9 z 23
Sieciówka: Gap
Lakier do włosów: truskawkowy, chyba Tigi
Pytanie:
Blondyn czy brunet?
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
188cm
Mocniej podkreślone usta czy oczy (czy jedno i drugie? )
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Za cellulitis ukatrupić, wdzięczność za całą resztę ;)
Córka czy syn?
zapominam o pytaniu ;ninja:
Pyt.: czy ktoś kto posiada/ał kota miał owy problem i jak jemu zaradził: mianowicie mojemu kotu nachodzi od wewnątrznego kącika biała błona :( wie ktoś coś na ten temat?
eee cofam pytanie, to się tutaj nie nadaje :P
Pyt.: MAJTKI WYSZCZUPLAJĄCE - faktycznie dają różnicę ? Warto zainwestować? widziałam w Esotiq'u śliczne koronkowe.
chodzi Ci o oko? migotka? Moje koty nigdy tego nie mialy, ale kot brata byc moze (nie wiem na pewno, bo widzialam tylko na zdjeciu, a to maly kociak, wiec moze to nie to)
"Trzecia powieka u kota Budowa kociego narządu wzroku jest dość charakterystyczna, gdyż oko wyposażone jest w dodatkową powiekę. Jest to tzw. migotka, czyli biała nieprzezroczysta błona, której u zdrowego kota przez większość czasu w ogóle nie widać, gdyż jest schowana. Zbudowana jest z tkanki chrzęstnej pokrytej błoną śluzową. Migotka umiejscowiona jest między dolną powieką a wewnętrznym kącikiem oka. Rolą trzeciej powieki jest nawilżenie gałki ocznej, jej ochrona przed uszkodzeniami oraz usunięcie z niej zanieczyszczeń w postaci kurzu czy pyłu. Podczas snu błona ta nasuwa się na oko zasłaniając je, a po przebudzeniu się zwierzęcia natychmiast się chowa. Przyczyny wysunięcia się trzeciej powieki Trzecia powieka jest niezwykle wrażliwa i podatna na różnego rodzaju zakażenia, a także podrażnienia spowodowane obecnością drobin kurzu, pyłków, cząstek brudu. W czasie aktywności migotka nie powinna być widoczna, jednak czasami możemy zaobserwować nachodzącą na powierzchnię rogówki białą błonkę (może ona zasłaniać znaczną część oka). Wysunięta trzecia powieka może świadczyć o tym, że ze zwierzęciem dzieje się coś niedobrego. Przyczyn może być kilka – oto niektóre z nich: - choroby ogólnoustrojowe, zwłaszcza wirusowe (np. koci katar) - uraz rogówki – trzecia powieka nasuwa się na gałkę oczną, gdyż organizm w ten sposób usiłuje „usunąć” przyczynę podrażnienia oka - inwazja pasożytów wewnętrznych (nicienie, tasiemiec itp.) - silne osłabienie organizmu - ciało obce w oku - infekcje - zaburzenia nerwowe - odwodnienie organizmu - spadek ciężaru ciała - zapadnięcie się gałki ocznej (wskutek niektórych chorób) Jeśli zauważymy u naszego kota nasuniętą na oko trzecią powiekę, koniecznie udajmy się do lekarza weterynarii – tylko on po szczegółowym zbadaniu kota może postawić właściwą diagnozę i zastosować odpowiednie leczenie w zależności od przyczyny wysunięcia się trzeciej powieki. Nie próbujmy nigdy stosować żadnych środków bez konsultacji z lekarzem weterynarii, gdyż możemy poważnie zaszkodzić naszemu pupilowi. Przykładem jest chociażby przemywanie oczu kota naparem z rumianku – rumianek rozpulchnia błony śluzowe, a w przypadku niektórych chorób, np. herpeswirozy, rozpulchniona tkanka sprzyja wnikaniu bakterii do oka, co powoduje powikłania. U kotów o krótkich pyszczkach, np. u kotów perskich, u których oczy są mocno wypukłe utrudnione jest ich zamknięcie. Wtedy trzecia powieka może być widoczna podczas snu zwierzęcia. W tym wypadku nie jest to objaw chorobowy, więc nie ma powodów do niepokoju."

mam po prostu sukienkę na wesele dosyć wąską, aczkolwiek nie tak bardzo, jednak myślę nad kupnem takiej bielizny, po pierwsze PODOBA mi się, te koronkowe majtki o których wspomniałam na prawdę były ładne, po drugie - nie chciałabym by po zjedzeniu obiadu moje basisko się uwypukliło tak, że będę wyglądać jak w ciąży ;P
Co do kota - wizyta u weterynarza konieczna jak widzę, myślałam że to może przez pogodę

PYTANIE (dosyć osobiste): myślę nad radykalną zmianą fryzury, myślicie że w krótkich włosach bym wyglądała korzystnie?
Widzę historia Jasminy ciągle na topie ;P