Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 379 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
O widzisz, to coś w tym musi być. Jak już widze je to mnie trzęsie z obrzydzenia :/ a komary to swoją drogą. :-(
Wlasnie u mnie tez i wydaje mi sie ze gdzies gniazdo musi byc

nie ma u mnie szerszeni ale ponoc jakies tajfuny na anglie ida
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Do domu żadnej jeszcze nie wleciał, ale czają się wokół. Kiedyś zrobiły sobie gniazdo na lipie, obok mojego domku i tyyyyle ich latało, zadzwoniliśmy po panów strażaków i spalili gady.
Ale byłam w zeszłym tyg. w mojego i z jego mamą walczyliśmy z jednym, bo wleciał do kuchni, okazało się, że zwykła łapka na muchy jest za słaba i musieliśmy gazetą dziada dobić

Szerszenie nie są tak agresywne jak pozostałe z tej grupy. Jad jest sporo słabszy niż jad pszczoły / osy. Są obrzydliwe i wielkie, fakt.
Podobno są rzadko spotykane i grozi im wyginięcie - ściema jakaś
jak myslicie, stabilne to lozko?
mi sie wydaje, ze nie wytrzyma jednego pozadnego ruchania
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Ja i Piotr jak widzimy szerszenia to oboje panikujemy, tak samo na osy, pająki i inne robale, ale on chyba bardziej, do tej pory wszystkie szerszenie ja musialam wybic

A za to moja szwagierka sie nie pier... pacła jednego klapkiem i wpadł do doniczki, nie dało rady go zgniesc bo klapek nie dochodzil tak mocno do ziemi to mowi Paweł daj kombinerki

Może ma wytrzymała rame, dobrze spawaną itp

Mi sie strasznie taka sypialnia podoba: we fiolecie, z tym ze ja bym chciala miec czarne lub biale meble.

ladna, my mamy sypialnie w fiolecie - ale jasniejszych odcieniach - odeszlismy od ciemnych intensywnych kolorow w sumie dosc niedawno - starzejemy sie

moze, mi sie to lozko nie podoba i to nie dla mnie ma byc - zastanawialam sie z szefem i informatykiem czy je wrzucic na nasza strone - oni we dwojke sie sprzeczali, jeden ze ladne, drugi ze brzydkie - w koncu zapytali mnie, na co odpowiedzialam: no, na tym to sie raczej nie pobzykacie