malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Patrishia
Patrishia: Nie lubisz, czy nie możesz? Ja nie powinnam, ale wyjadam jedzenie i muszę mleko zużyć, ale jak nie chcesz, to jakoś sama wypiję. :D Kurczę, chętnie bym takiego czegoś zjadła, daj proszę

:daje naleśnika:
Nie lubię. O dziwo lody kawowe, czekoladowe kawową i inne tego typu produkty bardzo lubię, a kawę niekoniecznie :)
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Może kogoś sprowokowałaś i tyle. Ale skoro oni nie mogą ustalić kto to, to albo powinni zablokować konto, albo Ty powinnaś wziąć sprawę w swoje ręce i uświadomić temu komuś,że nie jest w internecie bezkarnym( zniesławienie).

zastanawiam się nad tym, ale nie dlatego, że jakoś mnie to rusza tylko chce upier* w koncu tą osobę i dowiedziec sie kto to jest :] moze bysmy sie zdziwili

Konto usunięte
Konto usunięte: Paulina akurat mnie niczym nie zawiniła, więc nie będę się o niej wypowiadał,ale niektórym moderatorom faktycznie brakuje takiej rozwagi i sprawiedliwości, jeśli chodzi o przyznawanie banów,które ewidentnie się należą. Niektórzy na prawdę mogą wypisywać tu bzdury,obrażać innych a i tak są bezkarni. I nie muszą nawet nowego konta do tych celów zakładać. Żeby nie było, nie wszyscy tacy są, ale niektórzy nie potrafią na to reagować.

normalka
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja na prawdę nie mam do nikogo pretensji, jeśli chodzi o niezamykanie tematów czy takie bzdety. Mnie najbardziej razi to,że niektórzy użytkownicy mogą bezkarnie obrażać, poniżać, wyzywać innych i są praktycznie bezkarni. Niektórzy są jakby 'pod ochroną', będąc znajomymi modów, ale tak jak mówię, nie każdy zachowuje się w ten sposób. Ty chyba podchodzisz do tego najracjonalniej, często się wypowiadasz i poważnie traktujesz to co robisz, inni mogą brać z Ciebie przykład.

Mnie tylko irytuje zachowanie niektórych osób. Najczęściej najwięcej do powiedzenia i narzekania mają o dziwo osoby, wokół których zawsze było największe zamieszanie i które jednak na sumieniu mają również sporo. To funkcjonuje na takiej zasadzie, na jakiej złodziej by twierdził, że nie wolno kraść.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: zastanawiam się nad tym, ale nie dlatego, że jakoś mnie to rusza tylko chce upier* w koncu tą osobę i dowiedziec sie kto to jest :] moze bysmy sie zdziwili

Niektórzy myślą,że są bezkarni w internecie,a tak nie jest.
Trzeba z takimi ludźmi walczyć bo naprawdę wprowadzają tu niepotrzebny chaos, który kończy się jak widać kłótniami i sporami.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie tylko irytuje zachowanie niektórych osób. Najczęściej najwięcej do powiedzenia i narzekania mają o dziwo osoby, wokół których zawsze było największe zamieszanie i które jednak na sumieniu mają również sporo. To funkcjonuje na takiej zasadzie, na jakiej złodziej by twierdził, że nie wolno kraść.

Miałbym ochotę napisać Ci coś o tym na pw :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Miałbym ochotę napisać Ci coś o tym na pw :)

No to pisz.
Gothiclady
Gothiclady
  27 Octombrie 2011

ale śmiechłam.

Aga - współczuję :)

Paulinessa
Paulinessa
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Reasumując: Jeśli moderatorzy zadbają tutaj o kulturę, a użytkownicy nie będą skakali sobie do gardeł i robili sensacji z niezamkniętych tematów to powinno być dobrze.

Jak widzisz, to bardzo trudne. Sam wiesz dlaczego.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  27 Octombrie 2011

a ja bylem kupe :superkupa:

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: I miałaś prawo to napisać, ale nie obrażałaś jej przy okazji, to zmienia sytuację o 180 stopni :)

Zauwazylam, ze ludzie maja czesto problemy z odbiorem i przekazem opinii. Ci, ktorzy odbieraja negatywne opinie, zapominaja, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania... Z kolei ci, ktorzy negatywne opinie daja, zapominaja sie i pograzaja pozniej w obrazaniu...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pisanie, że ktoś ma mały mózg i inne tego typu insynuacje

Z tym sie zgadzam. Tak jak napisalam wyzej ludzie czesto maja problem z odroznieniem krytyki slow/postow/ zachowania od obrazania osoby.

Konto usunięte
Konto usunięte: 'Świńskim' obowiązkiem jest trzymanie języka za zębami przez użytkowników, zamiast obrażania innych i wszczynania do kłótni ;)

Ale kiedy tego nie robia, to mody i FP powinni zareagowac ;)
Oczywiscie zgadzam sie w 100% w kwestii, ze nie musicie byc online 24/h. Drazni mnie tylko jeden indywidualny przypadek uzytkownika o loginie panterka, ktory/ktora wrzuca zdjecia redtea i innych, obrazajac juz naprawde powaznie. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie zostal zablokowany. Wiem, ze Redtea jest caly czas obecna na forum, bo po ostatnim temacie panterki znalazla mnie na fejsbuku i zbombardowala mi skrzynke odbiorcza. Nie wiem czy to ona, jesli tak, to konto powinno byc zablokowane, bo wiem od Gotki ze ona po tym co robila nie ma prawa w ogole byc na fotce, pod jakimkolwiek loginem i chodzila po pw informacja, ze jak sie pojawi to od razu informowac o tym FP.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: sa tu osoby z kółka wzajemnej adoracji które mogą robić wszystko i nie mają za to kary, a inni są karani z byle powodu i co by się nie działo to zawsze jest ich wina

Marta, tak patrzac z boku, to ja nie dostrzegam zadnego kolka wzajemnej adoracji.
Faktycznie Paulinessa i Avante stoja w obronie Agoosi nie pierwszy i podejrzewam nie ostatni raz. Jakkolwiek wydaje mi sie, ze nie chodzi o to, ze wypominaja Ci, ze przesdtawilas swoj punkt widzenia, bo do tego masz prawo i nikt Ci go nie zabierze. Mysle, ze kwestia bardziej dotyczyla tych obrazliwych slow na temat mozgu czy cos w tym stylu. Tego typu teksty nie powinny sie w ogole tu pojawiac.

;)

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
massacre
massacre: Z tym sie zgadzam. Tak jak napisalam wyzej ludzie czesto maja problem z odroznieniem krytyki slow/postow/ zachowania od obrazania osoby.

No więc właśnie :)

massacre
massacre: Drazni mnie tylko jeden indywidualny przypadek uzytkownika o loginie panterka, ktory/ktora wrzuca zdjecia redtea i innych, obrazajac juz naprawde powaznie. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie zostal zablokowany. Wiem, ze Redtea jest caly czas obecna na forum, bo po ostatnim temacie panterki znalazla mnie na fejsbuku i zbombardowala mi skrzynke odbiorcza. Nie wiem czy to ona, jesli tak, to konto powinno byc zablokowane, bo wiem od Gotki ze ona po tym co robila nie ma prawa w ogole byc na fotce, pod jakimkolwiek loginem i chodzila po pw informacja, ze jak sie pojawi to od razu informowac o tym FP.

Widzisz, problem polega na tym, że właśnie nie zawsze jest ktoś na forum. Jestem pewna, że jakby ktoś w odpowiednim czasie zauważył temat panterki, to zareagowałby i nie miałby on tych czterech stron. Mnie akurat nie było. Poza tym odnośnie tych anonimowych osób, próbowałam swojego czasu dowiedzieć się, kogo rajcują takie zabawy, serio - no ale moje możliwości są bardzo ograniczone i nic niestety nie wynikło. Podobnie nie każdy z FP ma możliwość blokowania kont. Ma to raptem kilka osób, pewnie na palcach jednej ręki można wyliczyć i mają tych kont do blokowania mnóstwo, stąd wydłużający się czas podejrzewam.
mmaryjka
mmaryjka
  27 Octombrie 2011
Patrishia
Patrishia: czemu jak śpię 3 godziny, to jestem bardziej wyspana, niż jak się położę o 22 i obudzę rano sama.

powinno się spać wieloktorność 1,5h. bo 'przesypianie' jest zaburzeniem zegara organizmu i ten się buntuje.
mmaryjka
mmaryjka
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Niektórzy myślą,że są bezkarni w internecie,a tak nie jest.

oczywiście, że nie.
ostatnio jakaś bloggerka zgłosiła na policję jakiegoś typa który ją wyzywał, ale tam doszły do tego groźby(chyba) i policja typka usadziła.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.