malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 Octombrie 2011

Co raz rzadziej tu zaglądam, a jak już zajrzę to zawsze trafię na jakąś kłótnie,jakieś spory etc. Gdzie się podział dawny klimat tego forum?
Odnoszę wrażenie,że Moda i Uroda powoli zmienia się niestety w taki mały hyde.
Co do moderatorów to powiem tak: Były sytuacje, w których w mojej opinii powinni reagować natychmiast, ucinając wszelkie dyskusje, żeby nie kończyły się to kłótnią, ale rozumiem to,że nie siedzą tu 24h na dobę.. W końcu sam kiedyś byłem moderatorem na konkurencyjnym portalu i wiem,że to tylko funkcja pomocnicza, a nie jakieś 'stanowisko'. Jedyne co mnie teraz wkurza, to to,że niektórzy użytkownicy forum mogą notorycznie łamać regulamin i jeśli ktoś nie zareaguje, to zwyczajnie nic im za to nie grozi. Rozumiem,że czasem regulamin łamie znajoma,koleżanka z forum, ale trzeba być konsekwentnym i ukarać kogoś, jeśli złamał regulamin. Reasumując: Jeśli moderatorzy zadbają tutaj o kulturę, a użytkownicy nie będą skakali sobie do gardeł i robili sensacji z niezamkniętych tematów to powinno być dobrze.

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W dodatku nie potraficie się dowiedzieć kto za niego się podszywa :-)

Jak się nie ma bladego pojęcia o tym jakie mamy możliwości i ograniczenia
to powinno się siedzieć cicho. Robisz się coraz bardziej zabawna :bye:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z resztą ostatnio mi noga/stopa 'schudła' bo założyłam buty adidasy na których jest numer 37,5 i mam luz .. i to dość spory.

Wiesz co też chyba tak mam.
Miałam dobre buty, 37, a teraz niedawno sobie o nich przypomniałam i mi spadają :and:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak się nie ma bladego pojęcia o tym jakie mamy możliwości i ograniczenia to powinno się siedzieć cicho. Robisz się coraz bardziej zabawna

Po prostu dobrze wiedzieć, że na forum można być bezkarnym :bye:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jedyne co mnie teraz wkurza, to to,że niektórzy użytkownicy forum mogą notorycznie łamać regulamin i jeśli ktoś nie zareaguje, to zwyczajnie nic im za to nie grozi.

Ja jak prosiłam o zbanowanie użytkownika CienFryzjera to przeczytalam w odpowiedzi: PO CO ZACZEPIASZ? :rotfl: zabawne ;d ktos zaklada konto i mnie obraza - ale ja zaczepiam, of kors.

Konto usunięte
Konto usunięte: Co raz rzadziej tu zaglądam, a jak już zajrzę to zawsze trafię na jakąś kłótnie,jakieś spory etc. Gdzie się podział dawny klimat tego forum? Odnoszę wrażenie,że Moda i Uroda powoli zmienia się niestety w taki mały hyde. Co do moderatorów to powiem tak: Były sytuacje, w których w mojej opinii powinni reagować natychmiast, ucinając wszelkie dyskusje, żeby nie kończyły się to kłótnią, ale rozumiem to,że nie siedzą tu 24h na dobę.. W końcu sam kiedyś byłem moderatorem na konkurencyjnym portalu i wiem,że to tylko funkcja pomocnicza, a nie jakieś 'stanowisko'. Jedyne co mnie teraz wkurza, to to,że niektórzy użytkownicy forum mogą notorycznie łamać regulamin i jeśli ktoś nie zareaguje, to zwyczajnie nic im za to nie grozi. Rozumiem,że czasem regulamin łamie znajoma,koleżanka z forum, ale trzeba być konsekwentnym i ukarać kogoś, jeśli złamał regulamin. Reasumując: Jeśli moderatorzy zadbają tutaj o kulturę, a użytkownicy nie będą skakali sobie do gardeł i robili sensacji z niezamkniętych tematów to powinno być dobrze.

dlatego juz tutaj nie siedze tak czesto, sa tu osoby z kółka wzajemnej adoracji które mogą robić wszystko i nie mają za to kary, a inni są karani z byle powodu i co by się nie działo to zawsze jest ich wina :lol:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Po prostu dobrze wiedzieć, że na forum można być bezkarnym

Już mnie irytujesz, bez kitu.
Zgłoś sprawę na policje, tam Ci pomogą i z pewnością ustalą personalia osoby, skoro nie dociera do Ciebie, że MY NIE MAMY MOŻLIWOŚCI DOJŚCIA DO TEGO, KIM JEST TA OSOBA. (napisałam drukowanymi - może w końcu to do Ciebie dotrze :and:)

Amen :]
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja jak prosiłam o zbanowanie użytkownika CienFryzjera to przeczytalam w odpowiedzi: PO CO ZACZEPIASZ? zabawne ;d ktos zaklada konto i mnie obraza - ale ja zaczepiam, of kors.

Jeśli serio tak było to na prawdę uważam,że moderatorzy się nie popisali. Konto fikcyjnie, służy tylko do obrażania, nie wiadomo kto to jest - więc skąd niby wiadomo KOGO zaczepiasz?

Konto usunięte
Konto usunięte: dlatego juz tutaj nie siedze tak czesto, sa tu osoby z kółka wzajemnej adoracji które mogą robić wszystko i nie mają za to kary, a inni są karani z byle powodu i co by się nie działo to zawsze jest ich wina

Ale żeby nie było Marta, to trochę dobrej woli potrzebne jest także z Twojej strony. Rozumiem,że zależy Ci by to forum jakoś wyglądało, a moderatorzy (jedni bardziej,drudzy mniej) na prawdę przykładają się do tego, tylko każdy z nich ma swoje życie prywatne; studia,prace, inne obowiązki. Funkcja moderatora to nie jest jakieś stanowisko z wynagrodzeniem. Osobiście chciałbym żeby przyszedł jakiś moderator z zewnątrz,bo czasem jest jeszcze problem z oceną sytuacją i rozstrzyganiem sporów. Powstało małe kółko wzajemnej adoracji(niektórzy użytkownicy) i mimo,że notorycznie łamią regulamin to zostają ukarani dopiero po czyjejś interwencji.
Patrishia
Patrishia
  27 Octombrie 2011

Zastanawiam się...
... czemu jak śpię 3 godziny, to jestem bardziej wyspana, niż jak się położę o 22 i obudzę rano sama. :and:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zgłoś sprawę na policje, tam Ci pomogą i z pewnością ustalą personalia osoby, skoro nie dociera do Ciebie, że MY NIE MAMY MOŻLIWOŚCI DOJŚCIA DO TEGO, KIM JEST TA OSOBA. (napisałam drukowanymi - może w końcu to do Ciebie dotrze )

Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Przecież cały czas piszę że nie macie możliwości dojścia do tego kim jest ta osoba :crylol: i śmieję się z tego więc po co mi to powtarzasz?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli serio tak było to na prawdę uważam,że moderatorzy się nie popisali. Konto fikcyjnie, służy tylko do obrażania, nie wiadomo kto to jest - więc skąd niby wiadomo KOGO zaczepiasz?

W ogóle dziwne jest to, że ktoś zakłada konto i wypisuje bzdury i dlaczego jest na mnie, że ja zaczepiam? Zaczepiałabym gdybym prowokowała tą osobe do kłótni, ale zawsze ona pierwsza pisze.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale żeby nie było Marta, to trochę dobrej woli potrzebne jest także z Twojej strony. Rozumiem,że zależy Ci by to forum jakoś wyglądało, a moderatorzy (jedni bardziej,drudzy mniej) na prawdę przykładają się do tego, tylko każdy z nich ma swoje życie prywatne; studia,prace, inne obowiązki. Funkcja moderatora to nie jest jakieś stanowisko z wynagrodzeniem. Osobiście chciałbym żeby przyszedł jakiś moderator z zewnątrz,bo czasem jest jeszcze problem z oceną sytuacją i rozstrzyganiem sporów. Powstało małe kółko wzajemnej adoracji(niektórzy użytkownicy) i mimo,że notorycznie łamią regulamin to zostają ukarani dopiero po czyjejś interwencji.

Wiesz co, nie rozumiecie o czym ja pisze - nie twierdze, że ktoś tu musi siedzieć cały dzien, ale WKUWIA mnie kiedy widze że Paula wypowiada sie w tematach a niezgodnych z regulaminem nie potrafi zamknąć mimo, że jest lub była na forum czy nie umie rozdać banów które się należą. o to mam pretensje, że jak moderator jest to nie robi porządku.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Patrishia
Patrishia: Zastanawiam się... ... czemu jak śpię 3 godziny, to jestem bardziej wyspana, niż jak się położę o 22 i obudzę rano sama.

Tez tak miewam ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko każdy z nich ma swoje życie prywatne; studia,prace, inne obowiązki. Funkcja moderatora to nie jest jakieś stanowisko z wynagrodzeniem.

No ale niektórzy widocznie nie potrafią tego pojąć. Poza tym wychodzą z założenia, że jak ktoś jest moderatorem tak jak my, czy Paula to absolutnie, kategorycznie nie możemy prowadzić normalnych dialogów, dyskusji, tylko musimy lustrować każdy wątek po kolei, czytać każdy pojedynczy post, bo Marta tak chce i to nasz "świński obowiązek".

Tak samo jak siedzi jakiś mod w temacie, dyskutuje, to nie ma w tym nic dziwnego, że w danej chwili może nie widzieć łamania regulaminu w innym wątku i wcale to nie musi znaczyć, że udaje się, że się nie widzi, tak jak sugeruje Marta. Po to jest regulamin, po to są podani tam FP / modzi, żeby zgłaszać im na PW łamanie regulaminu, jeśli akurat nie są na miejscu by zareagować.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Przecież cały czas piszę że nie macie możliwości dojścia do tego kim jest ta osoba i śmieję się z tego więc po co mi to powtarzasz?

Ty naucz się w końcu najpierw myśleć, potem dopiero pisać, mhm? Wtedy dopiero będzie szło traktować Cię poważnie.

"Nie potraficie" a "Nie macie technicznej możliwości" to nie jest to samo, jakbyś nie zauważyła. Ty ewidentnie piszesz z wielkimi pretensjami, także produkuj je dalej i baw się dobrze.
Patrishia
Patrishia
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tez tak miewam ;)

No właśnie padam już, a muszę się zacząć pakować, bo do domu na święta* : DD
Idę po kawusię, chcesz też?

*trochę pozytywnego akcentu do tego smutnego tematu, pełnego e-złości :ninja:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  27 Octombrie 2011
Patrishia
Patrishia: No właśnie padam już, a muszę się zacząć pakować, bo do domu na święta* : DD Idę po kawusię, chcesz też?

Nie pije kawy :pavarotti:
Za to mogę Cię poczęstować naleśnikiem z szynką i ogóreczkiem kwaszonym :zakochany:
Patrishia
Patrishia
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pije kawy Za to mogę Cię poczęstować naleśnikiem z szynką i ogóreczkiem kwaszonym

Nie lubisz, czy nie możesz? Ja nie powinnam, ale wyjadam jedzenie i muszę mleko zużyć, ale jak nie chcesz, to jakoś sama wypiję. :and: :D
Kurczę, chętnie bym takiego czegoś zjadła, daj proszę :ninja:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No ale niektórzy widocznie nie potrafią tego pojąć.

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  27 Octombrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W ogóle dziwne jest to, że ktoś zakłada konto i wypisuje bzdury i dlaczego jest na mnie, że ja zaczepiam? Zaczepiałabym gdybym prowokowała tą osobe do kłótni, ale zawsze ona pierwsza pisze.

Może kogoś sprowokowałaś i tyle. Ale skoro oni nie mogą ustalić kto to, to albo powinni zablokować konto, albo Ty powinnaś wziąć sprawę w swoje ręce i uświadomić temu komuś,że nie jest w internecie bezkarnym( zniesławienie).

Konto usunięte
Konto usunięte: Paula wypowiada sie w tematach a niezgodnych z regulaminem nie potrafi zamknąć mimo, że jest lub była na forum czy nie umie rozdać banów które się należą. o to mam pretensje, że jak moderator jest to nie robi porządku.

Paulina akurat mnie niczym nie zawiniła, więc nie będę się o niej wypowiadał,ale niektórym moderatorom faktycznie brakuje takiej rozwagi i sprawiedliwości, jeśli chodzi o przyznawanie banów,które ewidentnie się należą. Niektórzy na prawdę mogą wypisywać tu bzdury,obrażać innych a i tak są bezkarni. I nie muszą nawet nowego konta do tych celów zakładać. Żeby nie było, nie wszyscy tacy są, ale niektórzy nie potrafią na to reagować.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak samo jak siedzi jakiś mod w temacie, dyskutuje, to nie ma w tym nic dziwnego, że w danej chwili może nie widzieć łamania regulaminu w innym wątku i wcale to nie musi znaczyć, że udaje się, że się nie widzi, tak jak sugeruje Marta. Po to jest regulamin, po to są podani tam FP / modzi, żeby zgłaszać im na PW łamanie regulaminu, jeśli akurat nie są na miejscu by zareagować.

Ja na prawdę nie mam do nikogo pretensji, jeśli chodzi o niezamykanie tematów czy takie bzdety. Mnie najbardziej razi to,że niektórzy użytkownicy mogą bezkarnie obrażać, poniżać, wyzywać innych i są praktycznie bezkarni. Niektórzy są jakby 'pod ochroną', będąc znajomymi modów, ale tak jak mówię, nie każdy zachowuje się w ten sposób. Ty chyba podchodzisz do tego najracjonalniej, często się wypowiadasz i poważnie traktujesz to co robisz, inni mogą brać z Ciebie przykład.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.