malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  1 Noiembrie 2011

MUSIAŁAM :zakochany: Popołudniowa drzemka.
Aż mi łezki z wzruszenia poleciały.

Z dedykacją dla wszystkich, co nie rozumieją jak można mieć pociechę z papużek.

I wzajemne czyszczenie piórek, Abi to chyba facet. :-) A Poli jak cichutko sobie ćwierkała :zakochany:

Paulinessa
Paulinessa
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio lasting performance

O! Przekonałaś się do niego? :)
justCax
justCax
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: O! Przekonałaś się do niego? :)

tak, moja cera ewoluowała i teraz go uwielbiam :)
Paulinessa
Paulinessa
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak, moja cera ewoluowała i teraz go uwielbiam :)

No mówiłam, że jest świetny! :D
Niestety, kolor mi jednak nie pasuje :nie:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  1 Noiembrie 2011
massacre
massacre: gej na pewno jest swiadomy co jest podrobka a co nie

no pewnie :D

ja dzis mialem ubaw na cmentarzu, babka okulary chanel, torebka louis vuitton w dloni, chcialem zapytac czy sie zmiescila w 60€ w tych zakupach

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Adidasowa
Adidasowa
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba nie jeedna laska , mogłaby pozazdrościć ci urody. ;>

co ty opowiadasz :lol:
SoDope
SoDope
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: I wzajemne czyszczenie piórek, Abi to chyba facet. :-) A Poli jak cichutko sobie ćwierkała

Masz parę - samca i samice :P

ja tam miałam jakieś papugi i wiem co to za radość :P
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Masz parę - samca i samice :P

Nie koniecznie :woot: dwie samice mogą zachowywać się jak para i dwa samce też, tylko że dwie samice - jedna zniesie jajko i tylko my będziemy zastanawiać się czemu puste :lol: u samców jajka nie będzie. Ale to bardzo prawdopodobne, że mogą mieć tą samą płeć a i tak się lubią.

Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam miałam jakieś papugi i wiem co to za radość :P

Moja ciocia mówi, że ona nie rozumie jak komuś mogą się papugi podobać :woot: bo nie da się ich przytulić itp.
SoDope
SoDope
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie koniecznie

ale ja widziałam na poprzednich zdjęciach.

Samiec jest bardziej kolorowy a samica jest jakby bardziej szara w kolorach.

Po polikach można jasno poznać.

wiem co mówie bo miałam papugi w domu ponad 10 lat.

XD
SoDope
SoDope
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Ja na przestrzeni tych lat co miałam papugi i powiem, że ciekawie jest jak jest para papug i każda jest innego gatunku XDDDD.

W jednej klatce miałam Rozelle i Nimfe oba samce - Rozella miała specyficzny sposób jedzenia. A tamta zobaczyła i tak samo jadła XDDD
sylwik
sylwik
  1 Noiembrie 2011

a ja wlasnie nigdy nie mialam papug, i jestem ciekawa: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest? :Woot:

nie mialam nigdy stycznosci, stad glupie pytania:rotfl:

SoDope
SoDope
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest?

Każda papuga jest inna.

Ja bym powiedziała, że im bardziej egzotyczny gatunek tym trudniej wychować by przyszedł do Ciebie i nie wiem jadł z Toba 'zupe' pomidorówke.

Ze mną Nimfa jadła pomidorówkę a Rozella mimo, że widziała że tamtemu się nic nie dzieje za cholere nie chciała przyjść.

To samo chodziło o łapanie - Nimfa bez problemu a tamta żarla palce - ale po miesiącu na komende 'DO KLATKI' nie musiała być łapana XDDD

Papugi są kochane i czasami przychodzą po buzi :P
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale ja widziałam na poprzednich zdjęciach. Samiec jest bardziej kolorowy a samica jest jakby bardziej szara w kolorach.

:crylol:
One nie są z jednego gniazda to zupełnie inna mutacja :crylol: Od jednego rodzice byli latino (żółte) i perłowe (szara z żółtym) a od drugiej perłowa i perłowa (srebrne z żółtym) dlatego mają zupełnie inne ubarwienie :crylol: ha, teraz mnie ubawiłaś, no tak skąd mogłaś wiedzieć że to inna rasa, że tak to nazwę. Nie wiadomo co to jest, nawet hodowca nie wie okaże się dopiero jak któryś zacznie gwizdać, albo oba albo wcale, narazie nikt nie może tego stwierdzić chociaż ja sobie tak gdybam.

Konto usunięte
Konto usunięte: W jednej klatce miałam Rozelle i Nimfe oba samce - Rozella miała specyficzny sposób jedzenia. A tamta zobaczyła i tak samo jadła XDDD

O nawet nie wiem jak one jedzą?

Konto usunięte
Konto usunięte: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest?

Zalezy jak są oswojone, mój tata miał papużkę która chodziła za nim jak piesek, dawała całuski, lubiła się głaskać i nawet mógł ją w dłoniach trzymać. Jak kupisz starą papugę to ciężko oswoić, ja nawet po tych widzę: jedna ma 6 tyg a druga ok 9 a różnica jest ogromna, młoda siada na rękę bez problemu, daje się głaskać po łebku i w ogóle nie boi się ręki a starsza, mimo że właściwie też jest młoda jest bardzo nieufna i siada na rękę tylko jak ją zwabię jedzeniem a dzisiaj nie usiadła ani razu.
A jak masz parkę papug to cmokają się, śpią razem, czyszczą piórka, samiec karmi samicę itp ale też się przywiązują do człowieka.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  1 Noiembrie 2011
styka51
styka51: Ja za to ciąglę kryje się z tym, że mam wille z basenem, moje kieszonkowe wynosi 500 zł na dzień, a te wszystkie Prady i LV są dla mnie biedaczkowe...Cięzko jest, nie powiem

:rotfl:
a powaznie, to musze troche zluzowac swoje uzaleznienie od Internetu, jakies 2 tygodnie temu o malo nie zostalam przejechana na ulicy, bo bylam w trakcie placenia za rachunek i tak zajeta telefonem o malo nie wpadlam pod samochod :And:

Konto usunięte
Konto usunięte:

widze nerwowy smiech... tak, Twoje foteczki tez mam, w specjalnym segregatorze obitym skora szopa. Lezy przy mojej pryczy.
Konto usunięte
Konto usunięte: poka tego szczura poka

kuna i wyszlo szydlo z worka... ach w sumie to mi kot go zjadl :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Po co mnie prowokujesz? Po co o mnie piszesz?

Nie schlebiaj sobie, o tym Czaku pisalam:

chcialabys, ach chcialabys... bym o tobie pisala wciaz :nutki:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SoDope
SoDope
  1 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Od jednego rodzice byli latino (żółte) i perłowe (szara z żółtym) a od drugiej perłowa i perłowa (srebrne z żółtym) dlatego mają zupełnie inne ubarwienie

Jak hodowca nie umie poznać co jest samiec a co samica to nie powinien mieć hodowli.

Nimfa to jest Nimfa - ubarwienie może mieć różne nawet gdy jest z tego samego gniazda :P

Po polikach się poznaje która jest samica. Z resztą dodatkowo samica jest zawsze lekko niższa i wydaje się grubsza.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.