Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
lista tematów
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 525 z 1977
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
MUSIAŁAM Popołudniowa drzemka.
Aż mi łezki z wzruszenia poleciały.
Z dedykacją dla wszystkich, co nie rozumieją jak można mieć pociechę z papużek.
I wzajemne czyszczenie piórek, Abi to chyba facet. :-) A Poli jak cichutko sobie ćwierkała
Nie koniecznie

Moja ciocia mówi, że ona nie rozumie jak komuś mogą się papugi podobać

a ja wlasnie nigdy nie mialam papug, i jestem ciekawa: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest?
nie mialam nigdy stycznosci, stad glupie pytania
Konto usunięte: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest?
Każda papuga jest inna.
Ja bym powiedziała, że im bardziej egzotyczny gatunek tym trudniej wychować by przyszedł do Ciebie i nie wiem jadł z Toba 'zupe' pomidorówke.
Ze mną Nimfa jadła pomidorówkę a Rozella mimo, że widziała że tamtemu się nic nie dzieje za cholere nie chciała przyjść.
To samo chodziło o łapanie - Nimfa bez problemu a tamta żarla palce - ale po miesiącu na komende 'DO KLATKI' nie musiała być łapana XDDD
Papugi są kochane i czasami przychodzą po buzi :P

Konto usunięte: ale ja widziałam na poprzednich zdjęciach.
Samiec jest bardziej kolorowy a samica jest jakby bardziej szara w kolorach.

One nie są z jednego gniazda to zupełnie inna mutacja

Konto usunięte: W jednej klatce miałam Rozelle i Nimfe oba samce - Rozella miała specyficzny sposób jedzenia. A tamta zobaczyła i tak samo jadła XDDD
O nawet nie wiem jak one jedzą?
Konto usunięte: jak one sie zachowuja w stosunku do czlowieka? przylatuja 'na pieszczoty' czy bardziej ignoruja? jest mozliwosc 'bawienia sie' z nimi, czy to bardziej w obserwowaniu ich miedzy soba jest?
Zalezy jak są oswojone, mój tata miał papużkę która chodziła za nim jak piesek, dawała całuski, lubiła się głaskać i nawet mógł ją w dłoniach trzymać. Jak kupisz starą papugę to ciężko oswoić, ja nawet po tych widzę: jedna ma 6 tyg a druga ok 9 a różnica jest ogromna, młoda siada na rękę bez problemu, daje się głaskać po łebku i w ogóle nie boi się ręki a starsza, mimo że właściwie też jest młoda jest bardzo nieufna i siada na rękę tylko jak ją zwabię jedzeniem a dzisiaj nie usiadła ani razu.
A jak masz parkę papug to cmokają się, śpią razem, czyszczą piórka, samiec karmi samicę itp ale też się przywiązują do człowieka.
styka51: Ja za to ciąglę kryje się z tym, że mam wille z basenem, moje kieszonkowe wynosi 500 zł na dzień, a te wszystkie Prady i LV są dla mnie biedaczkowe...Cięzko jest, nie powiem

a powaznie, to musze troche zluzowac swoje uzaleznienie od Internetu, jakies 2 tygodnie temu o malo nie zostalam przejechana na ulicy, bo bylam w trakcie placenia za rachunek i tak zajeta telefonem o malo nie wpadlam pod samochod

widze nerwowy smiech... tak, Twoje foteczki tez mam, w specjalnym segregatorze obitym skora szopa. Lezy przy mojej pryczy.
kuna i wyszlo szydlo z worka... ach w sumie to mi kot go zjadl :D
Nie schlebiaj sobie, o tym Czaku pisalam:

chcialabys, ach chcialabys... bym o tobie pisala wciaz

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Konto usunięte: Od jednego rodzice byli latino (żółte) i perłowe (szara z żółtym) a od drugiej perłowa i perłowa (srebrne z żółtym) dlatego mają zupełnie inne ubarwienie
Jak hodowca nie umie poznać co jest samiec a co samica to nie powinien mieć hodowli.
Nimfa to jest Nimfa - ubarwienie może mieć różne nawet gdy jest z tego samego gniazda :P
Po polikach się poznaje która jest samica. Z resztą dodatkowo samica jest zawsze lekko niższa i wydaje się grubsza.