malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  19 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: myślałam o czymś takim

to ta z apartu? całkiem fajna. ja mam lilou z wygrawerowaną grupą krwi, ale jakość tych bransoletek jest do dupy więc nie polecam zupełnie.

swoją drogą w razie jakiegoś wypadku i tak nie patrzą na bransoletkę;).
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to ta z apartu? całkiem fajna. ja mam lilou z wygrawerowaną grupą krwi, ale jakość tych bransoletek jest do dupy więc nie polecam zupełnie.

Nie, z allegro.
T ze srebra, ale chyba 45 zł.
Te z apartu ładnie sobie cenią jak za kawałek sznurka :)

Babsy
Babsy: w razie czego (tfu, tfu) moze sie przydac... warto tez nr osoby w komorce do ktorej w razie czego trzeba by bylo dzwonic oznaczyc ICE na poczatku :)

Słyszałam o tym :)
styka51
styka51
  19 Ianuarie 2012

Dziewczyny!
Gdzie znajdę IDENTYCZNĄ torebkę, jaka jest widoczna w tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=L5Uqoo9TVng&feature=related

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 Ianuarie 2012
styka51
styka51: Dziewczyny! Gdzie znajdę IDENTYCZNĄ torebkę, jaka jest widoczna w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=L5Uqoo9TVng&feature=related

Stareeeee! Chociaż przyjemne dla oka :mrgreen:

Co do torebki szukaj u LV :ninja:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 Ianuarie 2012
styka51
styka51: Dziewczyny! Gdzie znajdę IDENTYCZNĄ torebkę, jaka jest widoczna w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=L5Uqoo9TVng&feature=related

Stareeeee! Chociaż przyjemne dla oka :mrgreen:

Co do torebki szukaj u LV :ninja:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  20 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: w razie czego (tfu, tfu) moze sie przydac... warto tez nr osoby w komorce do ktorej w razie czego trzeba by bylo dzwonic oznaczyc ICE na poczatku :)

ja mam karte w portfelu, z grupa krwi i zezwoleniem na oddanie organow w razie co.
Ma numerek w sumie tylko, skanuja cie i wszystko wiedza.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  20 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: swoją drogą w razie jakiegoś wypadku i tak nie patrzą na bransoletkę;).

Dokladnie. Niech ktos zalozy sobie bransoletke chlopaka, mamy, siostry... i dupa.
Byloby to strasznie nieprofesjonalne ze strony lekarzy kierowac sie czyms takim.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryjka
mmaryjka
  20 Ianuarie 2012

zakochałam się!:zakochany:

mmaryjka
mmaryjka
  20 Ianuarie 2012
massacre
massacre: ja mam karte w portfelu, z grupa krwi i zezwoleniem na oddanie organow w razie co.

nie wiem dokładnie jak jest w uk, ale w polsce istnieje tylko baza danych ludzi którzy NIE wyrażają zgody na oddanie narządów. owszem, są karty, można drukować podania i wkładać do portfela i inne bzdury, ale nikt tego nie bierze pod uwagę ponieważ nie ma to żadnej mocy prawnej.
nawet jeśli ktoś już przeszuka portfel takiej osoby(a lekarz raczej nie ma takich praw) to szuka dowodu tożsamości, a nie kart dawców i tak dalej.
jak jest u was? ma to moc prawną? jest zapisane? ciekawi mnie to.
w stanach jest podobnie do polski, u nich jedyne co to liczy się DNR
SoDope
SoDope
  20 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale w polsce istnieje tylko baza danych ludzi którzy NIE wyrażają zgody na oddanie narządów.

Dokładnie.
druga sprawa jak w szpitalu będą chcieli cokolwiek wyciąć to i tak nikogo nie muszą o tym informać a wątpie która rodzina by oglądała nagie ciało młodego zmarłego, żeby przez przypadek poszukać ciąć 'nielegalnego' pobrania organów.

nie wiem - może za dużo filmów się na oglądałam ..
mmaryjka
mmaryjka
  20 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: druga sprawa jak w szpitalu będą chcieli cokolwiek wyciąć to i tak nikogo nie muszą o tym informać

praktycznie zawsze informują, a właściwie to nie informują, a pytają o pozwolenie rodziny. nawet jeśli pacjent ma w portfelu owe oświadczenie, lekarz postępuje z wolą rodziny.
massacre
massacre
  21 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w polsce istnieje tylko baza danych ludzi którzy NIE wyrażają zgody na oddanie narządów.

w UK z kolei jest baza danych ludzi, ktorzy zezwalaja na oddanie narzadow. Jezeli nie wypelnilo sie u lekarza odpowiednich papierow to jest to automatyczne z nie wyrazeniem zgody.
Konto usunięte
Konto usunięte: owszem, są karty, można drukować podania i wkładać do portfela i inne bzdury, ale nikt tego nie bierze pod uwagę ponieważ nie ma to żadnej mocy prawnej.

Na mojej karcie jest kod kreskowy i numer, podejrzewam, ze skanuja i wszystko o Tobie wiedza. Wiec wyglada to nieco inaczej. Oczywiscie najpierw sprawdza sie tozsamosc, ale nie kazdy nosi ze soba paszport i nie kazdy ma prawo jazdy - a jak wiadomo w UK nie ma czegos takiego jak dowod osobisty. Tutaj wszystko idzie droga elektroniczna. Podejrzewam, ze pierwsza identyfiacja w przypadku osoby nie posiadajacej prawka i paszportu przy sobie polega na ustaleniu tozsamosci z karty debetowej.

styka51
styka51
  21 Ianuarie 2012

Dziewczyny/chłopcy mam problem :ninja:

Dziś o 16 jadę na coś w rodzaju bakietu/przyjęcia, który otwiera salę bankietowo - konferencyjną.
Idę z moim facetem. Wiadomo, on założy koszulę i garnitur i będzie git. Ale ja ZUPEŁNIE nie mam pomysłu. Chciałabym wyglądać elegancko, ale bez jakichś ekstrawagancji. Najgorsze, że w sumie nie wiem jaki charakter będzie miało to przyjęcie czy co tam to jest...
Pomożecie?

Babsy
Babsy
  21 Ianuarie 2012

zaloz mala czarna i szpilki, oszczednie z dodatkami, jak nie czarna to inna kiecka w stonowanym kolorze:)

styka51
styka51
  21 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: zaloz mala czarna i szpilki, oszczednie z dodatkami, jak nie czarna to inna kiecka w stonowanym kolorze:)

Mam tylko coś takiego:

Bida :and:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.