malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: kiedy będzie wiosna:/

no wlasnie...

Konto usunięte
Konto usunięte: obczajam plan na nowy semestr i mam genialny, naprawdę. zaczynam dwoma tygodniami w prosektorium i kończę miesiącem ginekologii

ciekawie;P w sumie pochodzilabym jako wolny obserwator na medycyne, studiowac bym chyba nie dala rady;) ale np. jestem ciekawa, jak bym zniosla chociazby owo prosektorium
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: jak bym zniosla chociazby owo prosektorium

obawiam się, że pierwsze 2 dni były by .. koszmarne ale potem to już byś się jakoś przyzwyczaiła do takiego widoku.
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: jak bym zniosla chociazby owo prosektorium

no nie jest to zbyt ciekawe, szczególnie jak się pisze kolokwium i 20cm dalej mam głowę denata. da się przeżyć, niektórzy w ogóle się nie brzydzą, niektórzy potrzebowali około miesiąca i więcej żeby się przyzwyczaić. jakby nie patrzeć ci uniwersyteccy są ładni bo to są ludzie którzy zmarli z jakiś tam przyczyn naturalnych więc żadnych poszarpanych zwłok nie ma. teraz nie będę w prosektorium prosektorium, a w zakładzie medycyny sądowej więc będą przyjeżdżali tacy do autopsji, a z tymi wiadomo - bywa różnie.
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

ciekawi mnie ... jak Uniwersytet sobie załatwia takie 'zwłoki' do oględzin dla studentów ...
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: obawiam się, że pierwsze 2 dni były by .. koszmarne ale potem to już byś się jakoś przyzwyczaiła do takiego widoku.

mozliwe:)

Konto usunięte
Konto usunięte: no nie jest to zbyt ciekawe, szczególnie jak się pisze kolokwium i 20cm dalej mam głowę denata. da się przeżyć, niektórzy w ogóle się nie brzydzą, niektórzy potrzebowali około miesiąca i więcej żeby się przyzwyczaić. jakby nie patrzeć ci uniwersyteccy są ładni bo to są ludzie którzy zmarli z jakiś tam przyczyn naturalnych więc żadnych poszarpanych zwłok nie ma. teraz nie będę w prosektorium prosektorium, a w zakładzie medycyny sądowej więc będą przyjeżdżali tacy do autopsji, a z tymi wiadomo - bywa różnie.

nigdy nie widzialam zmarlego na zywo(hah), co jedynie w telewizji, internecie, czy na jakims pokazie multimedialnym zwlok po wypadkach samochodowych w szkole- to akurat o apetyt mnie nie przyprawialo, ale i jakos ogromnie nie zniesmaczalo czy obrzydzalo. ale co innego ogladac jakies poszarpane zwloki face to face:)
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: nigdy nie widzialam zmarlego na zywo(hah)

tylko, że weź sobie pod względ to, że co widziałabyś 'kogoś z rodziny' to co innego a co innego ktoś obcy.
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jak Uniwersytet sobie załatwia takie 'zwłoki' do oględzin dla studentów

ludzie podpisują, że oddają swoje ciało na cele edukacyjne. później albo je rozbierają na części pierwsze, albo zostaje w całości.

Babsy
Babsy: ale co innego ogladac jakies poszarpane zwloki face to face

to oglądałam nie w prosektorium, a kiedy jeździłam w karetce czy już w szpitalu jak takich przywozili.
ogólnie studenci bardzo się cieszą jak przyjeżdża nowa dostawa zwłok co budzi ogólny niesmak. kiedyś nawet pani reporterka tvn24, skądinąd stała pod prosektorium bo była jakiś ogromny wypadek, sporo trupów i była bardzo oburzona reakcją ludzi czekających na przyjazd lodówek.
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to oglądałam nie w prosektorium, a kiedy jeździłam w karetce czy już w szpitalu jak takich przywozili. ogólnie studenci bardzo się cieszą jak przyjeżdża nowa dostawa zwłok co budzi ogólny niesmak. kiedyś nawet pani reporterka tvn24, skądinąd stała pod prosektorium bo była jakiś ogromny wypadek, sporo trupów i była bardzo oburzona reakcją ludzi czekających na przyjazd lodówek.

nam jedna babka na studiach opowiadala, jak to ona sama bedac studentka po zajeciach w prosektorium chodzila na kawke czy ciastko;)

Konto usunięte
Konto usunięte: ludzie podpisują, że oddają swoje ciało na cele edukacyjne. później albo je rozbierają na części pierwsze, albo zostaje w całości.

czytalam sobie jakis czas temu ebooka "Sztywniak. Osobliwe zycie nieboszczykow", ciekawa pozycja, nie powiem:)
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ludzie podpisują, że oddają swoje ciało na cele edukacyjne. później albo je rozbierają na części pierwsze, albo zostaje w całości.

gdzie mogę podpisać żeby moje ciało nie było do tego użyte :crylol:
styka51
styka51
  26 Ianuarie 2012

Dziewuszki już PRAWIE sesja za mną... :pavarotti:

SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
styka51
styka51: Dziewuszki już PRAWIE sesja za mną...

ale za to WIOSNA przed Tobą :crylol:
styka51
styka51
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale za to WIOSNA przed Tobą

Weź... Jeszcze praktyki -,-
W ogóle dziś o 7 wychodze z domu, a tu taka piękna pogoda. Lekki mróz, błękitne niebo, słoneczko, ptaszki śpiewały, no aż chciało się żyć ^^ Ale im bliżej byłam szkoły, tym ciemnej bardziej buro i ogóle ble :and:
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012

U mnie też 2 godziny temu słońce ...

a teraz mgła ... i ciemno jak w dupie XD

mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: nam jedna babka na studiach opowiadala, jak to ona sama bedac studentka po zajeciach w prosektorium chodzila na kawke czy ciastko

prosektorium jest na pierwszym roku i ogólnie na pierwszym roku teraz traktują studentów jak śmieci, niestety. więc mają dość wysoką poprzeczkę.

Konto usunięte
Konto usunięte: gdzie mogę podpisać żeby moje ciało nie było do tego użyte

nigdzie. podpisujesz żeby oddać.
akurat pod tym względem to jest pomocne podobnie jak oddawanie organów.
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: prosektorium jest na pierwszym roku i ogólnie na pierwszym roku teraz traktują studentów jak śmieci, niestety. więc mają dość wysoką poprzeczkę.

ale jakoś wytrzymałaś to i teraz już jest końcówka :D
wiesz juz jaka bierzesz specjalizacje ?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.