malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  26 Ianuarie 2012

ZALOZYLABYM NOWY TEMAB, ALE BEZ SENSU BO PYTANIE W SUMIE SKIEROWANE DO MARYJKI :ziober2: I EWENTUALNIE DO TYCH, CO WIEDZA:

Od wrzesnia probuje zajsc w ciaze. Diete mam dobra, za pierwszym razem bardzo szybko nam sie udalo, a teraz problem...
Rozmawialam z kolezanka mieszkajaca w Polsce i ona polecila mi jakies badania, bo cos moze byc nie tak. Ona cos tam miala, nie pamietam jak sie to nazywa, ze utrudnia zajscie w ciaze, mimo ze oboje partnerow jest plodnych.

Wiecie moze, na jakie konkretnie badania powinnam sie udac? W Anglii pojde do lekarza i ten mi nic nie powie, dopoki nie powiem konkretnie co mnie interesuje. Kaze jedynie dalej probowac.
Z gory dzieki za odpowiedz.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre:

wczoraj byłam u ginekologa i miałam ulotke .. z darmowym testem owulacyjnym :ziober2:
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre: Ona cos tam miala, nie pamietam jak sie to nazywa

może koleżance chodziło o endometrioze ...
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz juz jaka bierzesz specjalizacje ?

nie:smutny:

massacre
massacre: Wiecie moze, na jakie konkretnie badania powinnam sie udac?

najpierw kup sobie testy owulacyjne jeśli jeszcze tego nie robiłaś. brałaś hormony nie? implant, jeśli dobrze pamiętam? bardzo możliwe, że tak ci rozyebało system, że jeszcze się tam nie uporządkowało.
dopiero po tym do lekarza. ginekolog - ogóle badania hormonalne, aczkolwiek trochę to kosztuje. później do kliniki leczenia niepłodności - oni pomagają płodnym, ale 'nie mogącym' z niewiadomych powodów.
massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: może koleżance chodziło o endometrioze ...

mowila, ze to cos z pochwa, ale ona zaszla sobie i tak szybko :and:
raczej to nie to, endometrioza to dosc powazne schorzenie i pewnie narzekalabym na jakies bole :woot:
lub nawet krwawienie.
Na oko wszystko w moim organizmie gra jak nalezy, miesiaczka regularna co do godziny...

nie stresuje sie itd/

Konto usunięte
Konto usunięte: wczoraj byłam u ginekologa i miałam ulotke .. z darmowym testem owulacyjnym

:Ziober2:
mam testy owulacyjne :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie

weź sobie ginekologie - i wierze w to, że będziesz dobrą lekarką nie tą która tak royebała moją mame :tak: ;)
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre: mowila, ze to cos z pochwa, ale ona zaszla sobie i tak szybko

może masz ... fabrycznie wbudowaną spirale ... :crylol:
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko, że weź sobie pod względ to, że co widziałabyś 'kogoś z rodziny' to co innego a co innego ktoś obcy.

wiem, ktos bliski to nie zwloki tylko bliska osoba, a ktos obcy jest tylko martwym cialem...

styka51
styka51: Dziewuszki już PRAWIE sesja za mną...

byle do przodu:D

Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie też 2 godziny temu słońce ...

a u mnie teraz swieci sloneczko:)

Konto usunięte
Konto usunięte: prosektorium jest na pierwszym roku i ogólnie na pierwszym roku teraz traktują studentów jak śmieci, niestety. więc mają dość wysoką poprzeczkę.

no, tak jak juz pisalas, ze kto nie poradzi sobie na poczatku z trupami, po co ma dalej sie zaglebiac w zawod, jak ma mdlec na widok zmarlych czy gorszych ran:)
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: weź sobie ginekologie - i wierze w to, że będziesz dobrą lekarką nie tą która tak royebała moją mame

jakoś o tym nie myślę bardzo zawzięcie, ale zastanawiam się tak naprawdę co chcę w życiu robić. czy być 24/7 pod telefonem czy wolę mieć fotelik w jakiejś prywatnej przychodni i spokój. jeszcze do przemyślenia! ale nad ginekologią się zastanawiam między innymi, ale jak ginekologia to tylko z endo.
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: wiem, ktos bliski to nie zwloki tylko bliska osoba, a ktos obcy jest tylko martwym cialem...

ja widziałam ... zwłoki zarówno kogoś z rodziny .. jak i kogoś obcego...

tylko, że zazwyczaj jest tak, że ciała bliskich sie 'nie boimy' a obcych już tak.
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre:

troche alko i jadziesz:P mi sie wlasnie udalo bez specjalnego starania:mrgreen:
massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: najpierw kup sobie testy owulacyjne jeśli jeszcze tego nie robiłaś.

mam testy owulacyjne i nic :and:
Konto usunięte
Konto usunięte: implant, jeśli dobrze pamiętam? bardzo możliwe, że tak ci rozyebało system, że jeszcze się tam nie uporządkowało.

tez tak myslalam, chociaz lekarka zapewniala, ze organizm po implancie sie czysci duzo szybciej niz po pigulkach. poza tym za pierwszym razem tez usunelam implant i niemalze od razu nam sie udalo - 2 cykle.
byc moze jest tak, ze teraz implanta mialam dluzej :woot: wtedy mialam 2 lata, teraz ponad 3...

Konto usunięte
Konto usunięte: dopiero po tym do lekarza. ginekolog - ogóle badania hormonalne, aczkolwiek trochę to kosztuje. później do kliniki leczenia niepłodności - oni pomagają płodnym, ale 'nie mogącym' z niewiadomych powodów.

czyli nic innego mi nie pozostaje jak isc do lekarza ogolnego i powiedziec, ze nie moge zajsc. wtedy dostane skierowanie na inne badania ewentualnie - jesli mi nie kaze dalej probowac. kurcze, nie chcialabym probowac przez kolejny rok lub dwa - podejrzewam, ze zrezygnuje - w koncu juz jestem w takim wieku, ze czas nie plynie na moja korzysc.

massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: mi sie wlasnie udalo bez specjalnego starania

JESTES W CIAZY??????????????????????????

mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: o, tak jak juz pisalas, ze kto nie poradzi sobie na poczatku z trupami, po co ma dalej sie zaglebiac w zawod, jak ma mdlec na widok zmarlych czy gorszych ran:

ci najsłabsi odpadają na początku, fakt. ale w tym roku podobno się twardo trzymają.
mi się czasami i teraz zdarza zbierać na wymioty, ale to głównie jak przywiozą jakiegoś menela i ten zdejmuje buty, a tam grzyb na grzybie, robaki i tak dalej:wtf:
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale nad ginekologią się zastanawiam między innymi, ale jak ginekologia to tylko z endo.

a tak w ogole to moja mama już jest po 'operacji' i zobaczę ją w sobote :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.