malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja jak oglądam porody w TV to płacze

jak ja zobaczyłam, że ona płacze to uznałam, że świat się kończy bo ona raczej jest z takich kobiet zimnych, wiedzących czego chcą etc.

Babsy
Babsy: ale lewatywe i tak na wszelki wielki chce miec

teraz taka standardowa lewatywa odchodzi, więc szybko pójdzie;)
a faceci - no cóż, coraz więcej odważnych bo rodzą z kobietami.
ja tak po wielu rozmowach z położnymi, z kobietami etc jakbym miała rodzić to chyba rodziłabym w wodzie.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: le tak patrze - ja też bym już chciała mieć to za sobą

mloda jestes, jeszcze masz czas.

Konto usunięte
Konto usunięte: leczenie niepłodności antykoncepcją hormonalną ma swoje uzasadnienie.

nic nie wiem na ten temat, mozesz rozwinac?

Konto usunięte
Konto usunięte: idź do ginekologa od razu.

tu nie ma czegos takiego jak ginekolog :C musisz isc do GP.
z pierwsza ciaza to ja najpierw poszlam do polskiej kliniki, do polskiego gina, bo tak bym musiala czekac do 6 miesiaca ciazy na faktyczne potwierdzenie tego, ze jestem w ciazy :ninja: im wystarczylo to, ze powiedzialam ze test wyszedl pozytywny - zero badan :Zonk:

Konto usunięte
Konto usunięte: takie badania sporo kosztują i robienia od razu wszystkiego na pewno przetrzewi ci kieszeń.

u mnie to nie problem. z reszta mam extra konto z sianem na udekorowanie mieszkania - jako ze jestem w tym cienka - nie potrafie dopasowac kwiatkow, dodatkow itd. moge te pieniadze przeznaczyc na to. dalej bedziemy zyc w pustym mieszkaniu wygladajacym jak na sprzedaz :rotfl:
Konto usunięte
Konto usunięte: w Poznaniu jest - więc w sobote jedziemy zobaczyć jak tam sobie odpoczywa ;)

a w jakim szpitalu? moze moja mama sie Nia zajmuje? :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: fajnie jak bije takie małe serducho. ja w marcu zostanę(znowu) siostrą.

wlasnie jak bylam u gina to myslalam, ze poslucham serduszka, ale widac jeszcze ciut wczesnie, moze za miesiac jak pojde to juz sie uda:)

Konto usunięte
Konto usunięte: ja na swój poród biore albo mame albo siostre faceta nie biore ... ma czekać na korytarzu jak już

ja chce byc samaXD

Konto usunięte
Konto usunięte: napisałam to jakbym w ciązy już była

uwazaj, bo sie zarazisz;)
Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
styka51
styka51: Wczoraj widziałam jak zmieniłaś status na profilu i dało mi do myślenia. Gratuluję kochana **

niach niach^^ dziekuje:)

Konto usunięte
Konto usunięte: czytalam po forach i w ogole ... to większość kobiet lewatywe uznaje jako .. najmilszą akcje w czasie porodu.. jedna jak napisała, że poczuła się dobrze bo jej ktoś rure odświeżył to nie mogłam powstrzymać śmiechu przez 2 godziny

:crylol:
massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a kobiety? albo się wyżywają na personelu, albo płaczą:)

a ja spokojnie urodzilam. spocilam sie jak swinia, bylam usluchana i dzielna. a potem tak wykonczona, ze od razu zasnelam :D

Babsy
Babsy: jakis 3 tydzien i kilka dni, prawdopodobnie poczelam w sylwka;P uda sie i Tobie, moze Cie zaraz ta ciaza przez monitor;) dziekuje:)

wrzuc zdjecie z USG :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: no ja jak oglądam porody w TV to płacze bo one mają dzidziusia a ja nie

JA TEZ CHCE DZIDZIUSIA :C

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tak po wielu rozmowach z położnymi, z kobietami etc jakbym miała rodzić to chyba rodziłabym w wodzie.

na tlc byl, czy jest taki program o kobiecie, ktora rozmawia z kobietami w roznym wieku na rozne tematy, i kiedy byla mowa o ciazy, byla zaproszona na porod do jednej z nich, ktora rodzila w domu, w takim baseniku o srednicy moze 2m. dziecko sie wyslizgnelo lagodnie jak rybka, chwile poplywalo jeszcze w wodzie a kiedy je wyjeli i odcieli pepowine, (chyba?) bylo spokojniejsze:)
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre: nic nie wiem na ten temat, mozesz rozwinac?

po odstawieniu hormonów może dojść do nadprodukcji komórek jajowych. dlatego niektóre kobiety po odstawieniu, nawet takim zupełnie niezwiązanym z chęcią zajścia w ciążę w nią zachodzą.

massacre
massacre: z pierwsza ciaza to ja najpierw poszlam do polskiej kliniki, do polskiego gina

teraz też tak zrób jeśli możesz, no albo mówię, od razu do kliniki bez zbędnego pieprzenia bo u was opieka medyczna podobna do naszej.

Babsy
Babsy: wlasnie jak bylam u gina to myslalam, ze poslucham serduszka, ale widac jeszcze ciut wczesnie, moze za miesiac jak pojde to juz sie uda

później już sama będziesz czuła. to mnie właśnie ciekawi, jak to jest mieć w sobie takie 'coś' i mieć dwa serca
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jak ja zobaczyłam, że ona płacze to uznałam, że świat się kończy bo ona raczej jest z takich kobiet zimnych, wiedzących czego chcą etc.

czasami tak jest .., że zimne kobiety jak poczują ile to się nosiło ... i nagle wyskakuje coś co będzie z Nią do końca jej dni to się rozkleiła :P.
ja to będę pewnie ryczała przez cały poród..

massacre
massacre: mloda jestes, jeszcze masz czas.

no ja tak chciałam żeby do 25 r.ż się wyrobić z dzieckiem ..

massacre
massacre: a w jakim szpitalu? moze moja mama sie Nia zajmuje? :D

ul Szamarzewskiego Onkologiczny ..

Babsy
Babsy: ja chce byc samaXD

no ja bym wzięła siostre która już rodziła - bo przecież będzie wiedziała jak mi pomóc czy coś.. bo sama nie chce być bo wtedy czasami lekarz może mi zrobić krzywdę a tak to będę miała ochrone :D

Babsy
Babsy: uwazaj, bo sie zarazisz;)

ja mam tabletki .. więc chyba marnie by to wyszło.
massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Babsy

ja tez chcialam byc sama, ale moj facet nalegal i nie zaluje - byl mi otucha i kocha mnie teraz bardziej :ziober2:
ciezko to wytlumaczyc, ale jego spojrzenie od razu nabralo innego wyrazu, jego oczy sie bardziej swiecily... i tak zostalo :Zakochany:
wiec jak bedzie nalegal to sie zgodz - to wyjdzie Tobie tylko na lepsze. ja nigdy nie widzialam mojego tak zakochanego...

massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to mnie właśnie ciekawi, jak to jest mieć w sobie takie 'coś' i mieć dwa serca

u mnie to bylo zwyczajne... nic nie czulam i nawet nie czylam sie mama... nawet po porodzie - fakt pewnie epidural jeszcze dzialal... tak do 3 miesiecy po porodzie dochodzilo do mnie ze jestem matka.
jakbym byla w innym swiecie.
a w ciazy? nic.

styka51
styka51
  26 Ianuarie 2012
Babsy
Babsy: niach niach^^ dziekuje:)

NIE MA ZA CO ;)

Kurde ciesze się z tego jak głupia... u mnie wśród znajomych żadnej w ciązy nie jest ...

W ogóle mój Maniek stwierdził, że chce mi się oświadczyć :ninja:

Babsy

W sumie też chcialabym być sama.. Pewnie byłabym zła/smutna/wredna, to po co mają mnie taką zapamiętac ;p
massacre
massacre
  26 Ianuarie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja tak chciałam żeby do 25 r.ż się wyrobić z dzieckiem ..

ja chcialam w wieku 25 lat, ale wyszlo ze zaszlam majac 25 lat.
ale chce dzidziusia... mlody juz duzy jest i zaczyna sie pocic :rotfl:
nie ma to jak zapach bobasa :D

Babsy
Babsy
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre: wrzuc zdjecie z USG

zdjecie zdjecia, bo nie mam skanera;/
mmaryjka
mmaryjka
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre: a ja spokojnie urodzilam. spocilam sie jak swinia, bylam usluchana i dzielna. a potem tak wykonczona, ze od razu zasnelam :D

uprościłam, ale tak naprawdę to i tak każda przechodzi przez to inaczej. najlepiej widać to kiedy daje się jej dziecko, od razu pojawia się uśmiech.
(nie mówię o porodach patologicznych i ciężkich, bo nie ma co straszyć)

Babsy
Babsy:

był chyba nawet taki program, że położne w stanach jeździły do domów i kobiety rodziły w domu właśnie w basenikach. mnie dziwiło na początku, że te dzieci nie płakały po wyjęciu z domu i jeszcze jakoś rodziły, ale nie pamiętam czy stojąco/kucająco czy jak i te dzieci też nie płakały
SoDope
SoDope
  26 Ianuarie 2012
massacre
massacre:

właśnie jedni faceci - bardziej się 'angażują' po takim przeżyciu ...

a drudzy .. boją się kobity potem dotknąć :crylol:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.