malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
styka51
styka51: Musiałabyś szukać stanika wąskofiszbinowego. Zobaczyć jaki szeroki jest ten rozstaw U. Ale nie jestem pewna;/

Freya ma fiszbiny 'węższe' niż Panache :)

Konto usunięte
Konto usunięte: 75DD

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, 74 mam więc kupuje 75. Patrzyłam na tabele rozmiarów i tak powinnam mieć, jakoś inaczej liczysz?

nakopać w tyłek i patrzeć jak puchnie :ninja:

na pewno masz 74? mierz się bardzo ciasno, podejrzewam, że wyjdzie mniej :) jesli jednak faktycznie 74 to Twój rozmiar to jakies 70 E lub F, ale nie trzymaj sie tego jak rzep psiego ogona bo co firma to inna rozmiarówka :P najlepiej poprosić w sklepie o jakiś konkretny rozmiar, np. 70F i jeśli coś jest nie tak to przymierzyć ten sam model w innym rozmiarze (w zależności od tego, co nam nie pasuje, czyli np. o miseczkę większy). I nie marudź, że ciasno! Tak ma być, cycki mają trzymać się na swoim miejscu dzięki ścisłemu obwodowi stanika, nie może Ci on zjeżdżać. Jeśli całe życie nosiłaś za duże biustonosze to normalne, że na początku będzie Ci się wydawało, że jest za ciasno. Kwestia przyzwyczajenia :)
asexualna
asexualna
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: O, to miejmy nadzieję, że u mnie też tak będzie A miałaś jakieś ślady, siniaki ?

Zaczerwienienie na początek miałam :ninja: i tyle.

Konto usunięte
Konto usunięte: nakopać w tyłek i patrzeć jak puchnie

:ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: na pewno masz 74? mierz się bardzo ciasno, podejrzewam, że wyjdzie mniej :) jesli jednak faktycznie 74 to Twój rozmiar to jakies 70 E lub F, ale nie trzymaj sie tego jak rzep psiego ogona bo co firma to inna rozmiarówka :P najlepiej poprosić w sklepie o jakiś konkretny rozmiar, np. 70F i jeśli coś jest nie tak to przymierzyć ten sam model w innym rozmiarze (w zależności od tego, co nam nie pasuje, czyli np. o miseczkę większy). I nie marudź, że ciasno! Tak ma być, cycki mają trzymać się na swoim miejscu dzięki ścisłemu obwodowi stanika, nie może Ci on zjeżdżać. Jeśli całe życie nosiłaś za duże biustonosze to normalne, że na początku będzie Ci się wydawało, że jest za ciasno. Kwestia przyzwyczajenia :)

74 mam na ciasno, na luz to mam 76 :rotfl:
Okej, no to muszę się przestawić, na razie mam tylko jeden stanik z obwodem 70 i strasznie mnie wkurza że tak uciska, ale chyba to mi pozostaje. :Ziober2:
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012

Laski!

Ważna uwaga, o której pewnie większość nie ma pojęcia :ninja: mierząc stanik zawsze zapinamy go na pierwszą haftkę - czyli tak, aby było jak najluźniej, nie najściślej!

Obwód ma być dość ciasny w tym najluźniejszym miejscu, reszty na razie nie bierzemy pod uwagę. W miarę użytkowania obwód będzie się nam rozciągał - wtedy wykorzystujemy 'ściślejsze' haftki :)

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 74 mam na ciasno, na luz to mam 76 Okej, no to muszę się przestawić, na razie mam tylko jeden stanik z obwodem 70 i strasznie mnie wkurza że tak uciska, ale chyba to mi pozostaje.

bardzo ciasno? :D

ja mam pod biustem chyba 66 o ile się nie mylę, noszę 60-tkę, ostatnio mierzyłam 65 i nie wiem jak można nosić taki luźny stanik :rotfl: przyzwyczajenie jednak robi swoje :)
moonlight30
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 22
moonlight30
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ważna uwaga, o której pewnie większość nie ma pojęcia mierząc stanik zawsze zapinamy go na pierwszą haftkę - czyli tak, aby było jak najluźniej, nie najściślej!

Zawsze robię na odwrót :rotfl:
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
moonlight30
moonlight30: Zawsze robię na odwrót

błąd! :ziober2: ale nie martw się, zaliczasz się do grona większości :P

moonlight30
moonlight30
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: błąd! ale nie martw się, zaliczasz się do grona większości :P

To juz jest odruchowe po prostu , zapinanie na ostatnie haftki.
Ale to co napisałaś wcześniej ma sens i jest logika w odwrotnym właśnie postępowaniu ;)
moonlight30
moonlight30
  27 Iulie 2012

Te staniki to w ogóle są popieprzone, aż zerknęłam jaki rozmiar mam teraz na sobie i zmierzyłam ile mam pod biustem, mam 82 cm na sobie mam stanik 90 E , zapięty na ostatnią haftkę i jest ok :D a niektóre mam z rozmiarem 75 pod biustem , miski mają ok tylko cisną trochę właśnie pod biustem :D

sylwik
sylwik
  27 Iulie 2012
styka51
styka51: Z tej firmy staniki mierzyłam. Fajne są, tylko obwody od 65 dopiero ;C Fajnie cycki podtrzymują i układają http://www.milagrosa.pl/Biustonosze

kilka modeli bym przygarnela:ziober2: tylko znowu teraz sie boje przez neta:and:
a bylam raz w porzadnym sklepie, ale tam mieli tylko typu panache, a ponad 100zl za stanik nie dam:lol:
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
moonlight30
moonlight30: Te staniki to w ogóle są popieprzone, aż zerknęłam jaki rozmiar mam teraz na sobie i zmierzyłam ile mam pod biustem, mam 82 cm na sobie mam stanik 90 E , zapięty na ostatnią haftkę i jest ok :D

:ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: nakopać w tyłek i patrzeć jak puchnie

podejdz do lustra i zerknij na plecy - gdzie układa Ci się tylna część stanika? tzn. na jakiej wysokości? troszkę niżej bądź równo z dolną częścią miseczek czy podeżdża wyżej?
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ponad 100zl za stanik nie dam

panache za 100 to w promocji :rotfl: w sklepach stacjonarnych regularne ceny to ok 200 zl, bywają droższe :) freya jest chyba nawet droższa, chociaż pewności nie mam
moonlight30
moonlight30
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: podejdz do lustra i zerknij na plecy - gdzie układa Ci się tylna część stanika? tzn. na jakiej wysokości? troszkę niżej bądź równo z dolną częścią miseczek czy podeżdża wyżej?

Układa mi się na równi , to zle? :ninja:
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  27 Iulie 2012
moonlight30
moonlight30: Układa mi się na równi , to zle?

dobrze, ma się układać na równi. ale niw wierzę, że tak jest przy tak luźnym obwodzie :rotfl: ale kłócic się nie będę bo nie widzę :)

dla zilustrowania tego, co miałam na myśli (patrz obrazki przy 'obwod' i 'ramiaczka'):

http://stanikomania.pl/pliki/Piersiowka.pdf
sylwik
sylwik
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: panache za 100 to w promocji w sklepach stacjonarnych regularne ceny to ok 200 zl, bywają droższe :) freya jest chyba nawet droższa, chociaż pewności nie mam

tak, ze dwie stowy to tam norma:rotfl: jak macie duze cycki, to sie oplaca mocno o nie dbac i kupowac swietne staniki, ale ja ze swoim marniutkim 65d moge i w 70c z sieciowek spokojnie chodzic:tak:
podobala mi sie wtedy jedna maskaradka i byla za 160 na allegro, zaluje ze nie kupilam, bo juz nie ma:and:
styka51
styka51
  27 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: To ja mam same staniki z obwodem 75, mój świat się zawalił. Za pare dni będę w Warszawie i już obczaiłam sklep gdzie sprzedają m.in. Panache i jest brafitterka to sobie skorzystam. lol ja powinnam mieć 70G albo H, ale nigdy sie spotkałam się z taką rozmiarówką.

Kochana jak mi pokazała G, to poczułam się jak idiotka jakaś. Bo taaaka wielka literka. No a potem zaczęłam czytam i do M produkują :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Freya ma fiszbiny 'węższe' niż Panache :)

Na pewno? Bo ja odnoszę wrażenie, że szersze właśnie...nie raz o tym słyszałam:ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ważna uwaga, o której pewnie większość nie ma pojęcia mierząc stanik zawsze zapinamy go na pierwszą haftkę - czyli tak, aby było jak najluźniej, nie najściślej!

Podbijam! :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: panache za 100 to w promocji w sklepach stacjonarnych regularne ceny to ok 200 zl, bywają droższe :) freya jest chyba nawet droższa, chociaż pewności nie mam

Ostatnio widziałam plugi z panache w moim rozmiarze za 78 albo 89 zł właśnie :d Także do przodu ciągle:D

BTW. Upiekłam mega placek z jabłkami i dżemorem porzeczkowym, super w herbatką wchodzi:D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.