malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012
styka51
styka51: Jaka dobra córka:D

taaaa a przyjdzie co do czego ... to 'nie to nie moja córka XD'
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012
styka51
styka51: Ale ona dostaje tylko rentę po mężu i mało tej kasy, to Maniek daje na jedzenie, na opłaty. I

no moja mama ma tez rente po mężu ... ale też pracuje ja też dostaje troche tej renty bo sie uczę ale przeciez kupuje do domu jedzenie i takie tam ...
styka51
styka51
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no moja mama ma tez rente po mężu ... ale też pracuje ja też dostaje troche tej renty bo sie uczę ale przeciez kupuje do domu jedzenie i takie tam ...

Maniek nie dostaje, bo gospodarstwo na niego jest. Mańka brat mógłby dostawać, ale zrezygnował ze szkoły i w sumie taki wolny elektron z niego. W domu tez nic nie pomaga ;C
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012
styka51
styka51: W domu tez nic nie pomaga ;C

co za matoł ...

ale moja kuzynka też nie jest wcale lepsza... po wujku to by miała taką rente z 2 razy wiekszą ode mnie ... bo wujek był górnikiem .. ale nie ... bo jej się nie chce.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012

a jak z ZUSU to trzeba brac kase bo jak dawają i się należy to trzeba brac.
takie jest moje zdanie.

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012

Jak mówicie ... pojade jutro do Wrocławia czy nie ? :D

styka51
styka51
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: co za matoł ...

Jest rok starszy ode mnie. Chodził do technikum, nie zdał, przeniósł się na inny profil (najłatwiejszy) nie zdał, potem zapisał się do liceum dla dorosłych, nie zdał (nie wiem jakim cudem). Teraz żniwa i Mariusz musiał sąsiadów zatrudniać, żeby mu pomogli, bo Darek mówi, że to nie jego. Powiem szczerze, nie wyobrażam sobie zamieszkać z nim pod jednym dachem, gotować mu czy go opierać. Na dobrą sprawę po ślubie równie dobrze, to nie musi być moje. Tylko żal mi Mańka mamy, bo ile ona się musi napracować, to głowa mała, a Darek mógłby z nudów chociaż trawę wykosić, to kuva nie. Sie zdenerwowałam znowu:and:
Konto usunięte
Konto usunięte: ale moja kuzynka też nie jest wcale lepsza... po wujku to by miała taką rente z 2 razy wiekszą ode mnie ... bo wujek był górnikiem .. ale nie ... bo jej się nie chce.

Wkurzają mnie tacy ludzie...w ogóle ze szans nie korzystają, mają wszystko gdzieś. A potem wielce przez los skrzywdzeni.
styka51
styka51
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak z ZUSU to trzeba brac kase bo jak dawają i się należy to trzeba brac. takie jest moje zdanie.

No dokładnie. Mój kuzyn skończył technikum, teraz skończył jakąś policealną i zapisał się gdzieś dalej, bo do 26 chyba może brać. A ma 21, a za swojego ojca ok. 1000 zł dostaje.
Konto usunięte
Konto usunięte: ak mówicie ... pojade jutro do Wrocławia czy nie ? :D

A po co?:D
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012
styka51
styka51: teraz skończył jakąś policealną i zapisał się gdzieś dalej, bo do 26 chyba może brać.

teoretycznie do 24 r.z .. a do 26 w wyjątkowych sytuacjach jakby w 26r.z miał magisterke czy cos :D
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012

policealne sie chyba nie łapią do tego pułapu 26r.z ... mogę się mylić ...

styka51
styka51
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: teoretycznie do 24 r.z .. a do 26 w wyjątkowych sytuacjach jakby w 26r.z miał magisterke czy cos :D

No właśnie, to jest chyba tak, że jak zacznie w wieku 24 lat, i dwa lata trwa szkoła, to mogą ewentualnie do 26 chyba. Tak mi się wydaje...
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  10 August 2012
styka51
styka51: No właśnie, to jest chyba tak, że jak zacznie w wieku 24 lat, i dwa lata trwa szkoła, to mogą ewentualnie do 26 chyba. Tak mi się wydaje...

ale te 26 lat .. tylko studia ... policealne chyba nie ... :ninja: chociaz muszę odświeżyć wiedze bo mogę miec na egzaminie :and:
Paulinessa
Paulinessa
  10 August 2012

Dziękujęserdecznie !!!! ;****

niektore rzeczywiscie są śliczne :zakochany:

styka51
styka51
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale te 26 lat .. tylko studia ... policealne chyba nie ... chociaz muszę odświeżyć wiedze bo mogę miec na egzaminie

Kurde nie wiem...Ale ten kuzyn mnie wkurza, bo dostaje te 1000 zł renty i zarobi z 1800/2000 zł i mówi, że ma mało kasy :zonk: A z rodziami mieszka, samochód na gaz...-,-
Paulinessa
Paulinessa
  10 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale te 26 lat .. tylko studia .

studium też sie liczy, raczej.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.