malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: że uczucie wrażliwości może być stanem przejściowym. Natomiast jeżeli pojawia się 'przy kazdej aplikacji' należy stonsultować się ze stomatologiem. czyli jednak nie jest to RACZEJ NORMALNE.

Napisała ze pojawia się i mija , jak ktoś ma nadwrażliwość to zwyczajnie tego typu produkty są odradzane , bo własnie normalne jest ze pojawi się tego typu ból, sama mam to to niektórych past wybielających za cholerę nie mogę używać, szczególnie tych z sodą.Ale oczywiście Ty wiesz po jednym zdaniu już szczegółowo jaki jest stan uzębienia danej osoby, ach te ekspertki netowe :ziober2:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiekszosc osob pisze ze pojawia sie nadwrazliwosc. Przy kazdej aplikacji

Jak ma przy kazdej aplikacji to chyba faktycznie coś jest nie tak z zębami.. ale to juz nie mój interes.
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak ma przy kazdej aplikacji to chyba faktycznie coś jest nie tak z zębami.. ale to juz nie mój interes.

Tak Pani dentystko ;] faktycznie mają wszyscy coś z zębami.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TylkoMnieNieOlej:on jest trochę starty po prostu :-) moze tak może nie .. Moja siostra jak robiła białą perłą to również miała w niektórych zębach takie uczucie i przypomniało jej się, że w tych zębach akurat miała leczony kanał. Nie jest to reguła .. Pomijając, że też miała źle jeden kanał wypełniony ale to już pozostawiam bez komentarza

Nie bez przyczyny trzeba mieć wszystkie zdrowe zęby przed np. Profesjonalnym wybielaniem :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SailorMoon
SailorMoon
  13 Septembrie 2012

O boziu :rotfl: teraz to tutaj nawet w zęby człowiekowi zajrzą :rotfl:

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
Psyche30
Psyche30: Ale oczywiście Ty wiesz po jednym zdaniu już szczegółowo jaki jest stan uzębienia danej osoby, ach te ekspertki netowe

a czy Ty umiesz czytasz dokładnie ? napisałam w niektorych zdaniach, że MOZE ALE NIE MUSI.

te NETOWE doczepiaczki do wszystkiego :crylol:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: Nie bez przyczyny trzeba mieć wszystkie zdrowe zęby przed np. Profesjonalnym wybielaniem :)

AMEN :crylol:
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  13 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: O boziu teraz to tutaj nawet w zęby człowiekowi zajrzą

musiałam się wyspowiadać dlaczego akurat te dwa zęby mnie bolą :D tego jeszcze nie było. chyba faktycznie pójdę do dentysty bo kuwa, a jak mam do zrobienia te kanałowe? nie dobrze..
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma sprawy :-) Jak byłam dzieckiem to dentystka popełniła błąd i usunęła mi mleczną piątkę która reguluje wzrost drugich zębów czy jakoś tak. W efekcie wszystkie zęby zaczęły wyrastać szybciej niż rozrosła się szczęka i były bardzo, bardzo krzywe (dwójki nachodziły do połowy na jedynki bo po prostu wszystkie zęby się nie mieściły tak jakby.) Usunięto mi zdrowe 4rki żeby z porzodu zrobiło się miejsce i szło przesunąć te dwójki do tyłu na swoje miejsce, wtedy nosiłam taki aparat wyjmowany. A reszta krzywizny co została czyli w sumie dalej troche te dwójki u góry (nie liczę dołu) to nadaje się do wyprostowania takim aparatem stałym. Który zamierzam założyć tylko jakoś nie mogę się zebrać :D

chyba rozumiem :D z przodu musiały Ci mocno zachodzić na siebie zęby i trzeba było zrobić miejsce dalej, aby na froncie się rozluźniło i trójki oraz dwójki mogły się cofnąć?

myślałam też, że może nosiłaś stały aparat no ale skoro pisałaś, że dół masz bardzo krzywy to pomyślałam, że to raczej mało prawdopodobne bo aparat zakłada się i na dolną i na górną szczękę, nawet jeśli na którejś zęby są całkiem proste... górę masz nawet ładną, dwójki jak sama wspomniałaś trochę zachodzą, co widać na zdjęciu, ale jest symetrycznie i nie wyglądasz źle :D ale aparat polecam! tak sobie patrze na moje zdjęcia sprzed kilku lat i myslę sobie, że miałam calkiem proste zęby a mimo to teraz noszę aparat i doceniam różnicę :D nie miałam wady zgryzu ale zęby mi się trochę poprzestawiały i jest jakoś 'wygodniej' :) usunięto mi wszystkie szóstki (góra i dół) i miałam poprzesuwane właśnie tylne zęby - 7 i 8 (od kilku lat mam wszystkie) żeby nie było szpar - czyli odwrotnie jak u Ciebie :D stąd u mnie automatyczne myślenie o przesuwaniu zębów z tyłu do przodu :P
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: musiałam się wyspowiadać dlaczego akurat te dwa zęby mnie bolą :D tego jeszcze nie było. chyba faktycznie pójdę do dentysty bo kuwa, a jak mam do zrobienia te kanałowe? nie dobrze..

ja miałam kiedyś wszystkie 6 robione kanałowo i niedawno wszystkich tych 6 musiałam się pozbyć :P
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:Nie bez przyczyny trzeba mieć wszystkie zdrowe zęby przed np. Profesjonalnym wybielaniem :) AMEN

No, ale to profesjonalne wybielanie. Do reszty się nie wtrącam, bo dentysta nie jestem :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012

a w sprawach zębów to jestem tak uboga, że nie mam żadnej 8 ..

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: No, ale to profesjonalne wybielanie. Do reszty się nie wtrącam, bo dentysta nie jestem :D

Na białej perle też w instrukcji jest napisane, że mają być wyleczone wszystkie zęby
(ale biała perła do gówno :P )
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba rozumiem :D z przodu musiały Ci mocno zachodzić na siebie zęby i trzeba było zrobić miejsce dalej, aby na froncie się rozluźniło i trójki oraz dwójki mogły się cofnąć?

BINGO :D dlatego właśnie usunięto czwórki żeby dwójka i trójka mogły się cofnąć, właśnie tak :D
Konto usunięte
Konto usunięte: myślałam też, że może nosiłaś stały aparat no ale skoro pisałaś, że dół masz bardzo krzywy to pomyślałam, że to raczej mało prawdopodobne bo aparat zakłada się i na dolną i na górną szczękę, nawet jeśli na którejś zęby są całkiem proste... górę masz nawet ładną, dwójki jak sama wspomniałaś trochę zachodzą, co widać na zdjęciu, ale jest symetrycznie i nie wyglądasz źle :D ale aparat polecam! tak sobie patrze na moje zdjęcia sprzed kilku lat i myslę sobie, że miałam calkiem proste zęby a mimo to teraz noszę aparat i doceniam różnicę :D nie miałam wady zgryzu ale zęby mi się trochę poprzestawiały i jest jakoś 'wygodniej' :) usunięto mi wszystkie szóstki (góra i dół) i miałam poprzesuwane właśnie tylne zęby - 7 i 8 (od kilku lat mam wszystkie) żeby nie było szpar - czyli odwrotnie jak u Ciebie :D stąd u mnie automatyczne myślenie o przesuwaniu zębów z tyłu do przodu :P

No nie jest najgorzej z górą, kiedyś była masakra ;) a są bóle mocne przy aparacie? Bo to mnie przeraża.
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: musiałam się wyspowiadać dlaczego akurat te dwa zęby mnie bolą :D tego jeszcze nie było. chyba faktycznie pójdę do dentysty bo kuwa, a jak mam do zrobienia te kanałowe? nie dobrze..

Idz do denstysty raz raz a najlepiej to go zmień od razu bo z pewnością jest do dupy, nie wykrył Ci jeszcze tego co powinień , ale masz szczęście, w necie Cię uświadomią co zapewne jest nie tak :ziober2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.