malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Na białej perle też w instrukcji jest napisane, że mają być wyleczone wszystkie zęby

Jak ktoś ma zepsute zęby to na ch ma wybielać? Nie sądzę aby ktoś kto ma dziury w zębach je wybielał, bo albo o zęby się dba - leczy, porostuje, wybiela albo wcale chyba nic się nie robi. No nie wiem, nie wyobrażam sobie wybielać zepsute zęby. ;]
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie sądzę aby ktoś kto ma dziury w zębach je wybielał, bo albo o zęby się dba - leczy, porostuje, wybiela albo wcale chyba nic się nie robi. No nie wiem, nie wyobrażam sobie wybielać zepsute zęby. ;]

przecież też może nie wiedzieć, że ma zepsute zęby ... :smutny:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2012
Psyche30
Psyche30: TylkoMnieNieOlej:musiałam się wyspowiadać dlaczego akurat te dwa zęby mnie bolą :D tego jeszcze nie było. chyba faktycznie pójdę do dentysty bo kuwa, a jak mam do zrobienia te kanałowe? nie dobrze.. Idz do denstysty raz raz a najlepiej to go zmień od razu bo z pewnością jest do dupy, nie wykrył Ci jeszcze tego co powinień , ale masz szczęście, w necie Cię uświadomią co zapewne jest nie tak

I niech jeszcze wrzuci tutaj rentgena, bo nie uwierzymy xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież też może nie wiedzieć, że ma zepsute zęby ...

to jest cos innego.
BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: I niech jeszcze wrzuci tutaj rentgena, bo nie uwierzymy xD

tak zrobię :D:D:D
massacre
massacre
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: BlondSzatynka: Na białej perle też w instrukcji jest napisane, że mają być wyleczone wszystkie zęby Jak ktoś ma zepsute zęby to na ch ma wybielać? Nie sądzę aby ktoś kto ma dziury w zębach je wybielał, bo albo o zęby się dba - leczy, porostuje, wybiela albo wcale chyba nic się nie robi. No nie wiem, nie wyobrażam sobie wybielać zepsute zęby. ;]

Ja przed profesjonalnym wybielaniem nie wiedziałam o jednej małej, nieuciazliwej dziurce... A chodzę do dentysty co 6 miesięcy, częściej nie muszę. Pojawiła się znikąd ;D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: I niech jeszcze wrzuci tutaj rentgena, bo nie uwierzymy xD

d83ddc4c
massacre
massacre
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: BlondSzatynka: przecież też może nie wiedzieć, że ma zepsute zęby ... to jest cos innego.

Dla mnie to samo. Nie można zakładać, ze albo ktoś ma w 100% zdrowe zęby, albo w 100% zepsute. To tak, jakbym uznała, ze każdy kto miał kanalowe, musiał się strasznie zapuścić...

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: BINGO :D dlatego właśnie usunięto czwórki żeby dwójka i trójka mogły się cofnąć, właśnie tak :D

bo wiesz, patrząc na to Twoje zdjęcie, które wrzuciłaś miałam w głowie obraz w miarę prostych zębów, no i myśle sobie: ale jak trójki do tyłu przesuwać? toż to szpara z przodu by się zrobiła. głupek ze mnie... w ogóle mi do głowy nie wpadło, że Twoje zęby mogły na siebie zachodzić :D

Konto usunięte
Konto usunięte: No nie jest najgorzej z górą, kiedyś była masakra ;) a są bóle mocne przy aparacie? Bo to mnie przeraża.

właściwie ból jest tylko po 'naciąganiu' - czyli po wizycie, na której wymienia się druty, ligaturki i takie tam. może boleć ze dwa dni, albo i wcale :) i nie jest to ból ciągły, odczuwa się go raczej przy jakimś nacisku, np. przy jedzeniu. i nie bolą wszystkie zęby, to zależy od tego, co zrobi ortodonta - czasami skupia się, aby w danym miesiącu przesunąć jeden czy dwa zęby, więc ból pojawia się tylko w tym obrębie (można wówczas jeść drugą stroną). czasami po wizycie nie bolało mnie nic :) a jeśli już to dzień, dwa, góra trzy, później nic się nie czuje.

piszę to wszystko na własnym przykładzie, nie wiem jak jest u innych :) ale pytałam kiedyś znajomych - odczucia podobne do moich :)
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: To tak, jakbym uznała, ze każdy kto miał kanalowe, musiał się strasznie zapuścić...

Jak ktoś miał leczone kanałowe zęby to nie oznacza, że się zapuścił ... tutaj ząb inaczej sie psuje niż zwykła próchnica...
A jak ktoś ma próchnice to można powiedziec, że się zapuścił
BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo wiesz, patrząc na to Twoje zdjęcie, które wrzuciłaś miałam w głowie obraz w miarę prostych zębów,

naprawde? :zakochany: :D
Konto usunięte
Konto usunięte: właściwie ból jest tylko po 'naciąganiu' - czyli po wizycie, na której wymienia się druty, ligaturki i takie tam. może boleć ze dwa dni, albo i wcale :) i nie jest to ból ciągły, odczuwa się go raczej przy jakimś nacisku, np. przy jedzeniu. i nie bolą wszystkie zęby, to zależy od tego, co zrobi ortodonta - czasami skupia się, aby w danym miesiącu przesunąć jeden czy dwa zęby, więc ból pojawia się tylko w tym obrębie (można wówczas jeść drugą stroną). czasami po wizycie nie bolało mnie nic :) a jeśli już to dzień, dwa, góra trzy, później nic się nie czuje. piszę to wszystko na własnym przykładzie, nie wiem jak jest u innych :) ale pytałam kiedyś znajomych - odczucia podobne do moich :)

hmm.. brzmi nieźle ;d chyba w koncu wezme sie za to :)
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: BreakMyFall

widzę u siebie jeszcze jeden plus noszenia aparatu - zmieniły mi się rysy twarzy - na lepsze :D
massacre
massacre
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TylkoMnieNieOlej:BINGO :D dlatego właśnie usunięto czwórki żeby dwójka i trójka mogły się cofnąć, właśnie tak :Dbo wiesz, patrząc na to Twoje zdjęcie, które wrzuciłaś miałam w głowie obraz w miarę prostych zębów, no i myśle sobie: ale jak trójki do tyłu przesuwać? toż to szpara z przodu by się zrobiła. głupek ze mnie... w ogóle mi do głowy nie wpadło, że Twoje zęby mogły na siebie zachodzić :DTylkoMnieNieOlej:No nie jest najgorzej z górą, kiedyś była masakra ;) a są bóle mocne przy aparacie? Bo to mnie przeraża.właściwie ból jest tylko po 'naciąganiu' - czyli po wizycie, na której wymienia się druty, ligaturki i takie tam. może boleć ze dwa dni, albo i wcale :) i nie jest to ból ciągły, odczuwa się go raczej przy jakimś nacisku, np. przy jedzeniu. i nie bolą wszystkie zęby, to zależy od tego, co zrobi ortodonta - czasami skupia się, aby w danym miesiącu przesunąć jeden czy dwa zęby, więc ból pojawia się tylko w tym obrębie (można wówczas jeść drugą stroną). czasami po wizycie nie bolało mnie nic :) a jeśli już to dzień, dwa, góra trzy, później nic się nie czuje. piszę to wszystko na własnym przykładzie, nie wiem jak jest u innych :) ale pytałam kiedyś znajomych - odczucia podobne do moich :)

Najgorsze jest to, ze nie można jeść curry, bo te gumki od razu żółkną i wyglądają strasznie

BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak ktoś miał leczone kanałowe zęby to nie oznacza, że się zapuścił ... tutaj ząb inaczej sie psuje niż zwykła próchnica... A jak ktoś ma próchnice to można powiedziec, że się zapuścił

można mieć próchnicę i dziurę jak berlin i zrobią Ci kanałówkę, co Ty w ogóle bredzisz? kanałówke sie robi zazwyczaj kiedy ząb jest już dosyć zmasakrowany!
BreakMyFall
BreakMyFall
  13 Septembrie 2012
massacre
massacre: Najgorsze jest to, ze nie można jeść curry, bo te gumki od razu żółkną i wyglądają strasznie

:crylol: haha, dzięki za radę :D bede pamietac
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.