malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: oglądałam dziś program o dwóch bokserkach i od razu pomyślałam o Tobie!

Ostatnio wzięłam dziada na wycieczkę po parku praskim ;)

A tak przez okno wygląda :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem, na fejsie mi wyskoczyło ;P prawda że uroczy? :D

Świetny, ale u nas standardowo nic nie ma :and:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  23 Noiembrie 2012
kedi
kedi: melduję się i dodam, że mało rzeczy umiem tak, jak jazdę samochodem

dobra kobieta
czyli doughnuty zrobisz? :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

kedi
kedi
  23 Noiembrie 2012
massacre
massacre: czyli doughnuty zrobisz? :D

nie umiem i nie zamierzam się uczyć bo nie lubię
marta0859
marta0859
  23 Noiembrie 2012

Nie orientuje się któraś z Was, gdzie można dostać spodnie z materiału, coś a'la legginsy, ale jednak nie-do-końca legginsy? :D Kiedyś za czasów mojego dzieciństwa zwało się to getry, a teraz sama nie wiem pod jaką nazwą tego szukać.
Chodzi mniej więcej o coś takiego, niekoniecznie w panterkę:

Ważne, żeby było przylegające do ciała, na gumce i z 'lekkiego' materiału, potrzebne mi coś takiego na wf/ do chodzenia po domu/biegania, na spacery z psem itp. Widziała któraś może podobne w jakichś sieciówkach? Bo ja jakoś niespecjalnie lubię latać po sklepach i nie chce mi się szukać, pomijając to, że i tak nigdy nie potrafię niczego znaleźć. d83dde14 Więc jeśli któraś przez przypadek widziała to proszę o info :)

styka51
styka51
  23 Noiembrie 2012

Treginsy ?

marta0859
marta0859
  23 Noiembrie 2012
styka51
styka51: Treginsy ?

sprawdzam w google i nie, to na pewno nie to, te całe tregginsy przypominają bardziej zwykłe spodnie, a mi chodzi raczej o coś na gumce i z takiego cienkiego materiału, tylko za cholerę nie wiem jak to się nazywa :rotfl:
najbliższe podobieństwo obrazków jakie udało mi się znaleźć to poprzednie jpg z panterką i takie coś

tylko nie termoaktywne, cokolwiek to znaczy :D

kiedyś się na to mówiło getry a teraz wpisuję getry i mi wyskakuje coś dziwnego:
d83dde31
kedi
kedi
  23 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: coś a'la legginsy

a czym to się różni od standardowych leginsów?

kocham ją normalnie :zakochany:
kedi
kedi
  23 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: sprawdzam w google i nie, to na pewno nie to, te całe tregginsy przypominają bardziej zwykłe spodnie, a mi chodzi raczej o coś na gumce i z takiego cienkiego materiału, tylko za cholerę nie wiem jak to się nazywa

a to nie są zwykłe leginsy ? :woot:
massacre
massacre
  23 Noiembrie 2012

@kedi
A o to właśnie pytałam :D
Ja gotować nie lubie, a umiem ;)
I jak to moj mistrz i mentor Jeremy mówi, doughnuty powinny być na egzaminach na prawko obowiązkowe. Nic nie uczy lepiej kontroli nad pojazdem. Amen.

Nie mam na myśli szczeniackich popisówek na polskich placykach przez gówniarzy w bejcach z '89, bo pewnie tak to sie większości kojarzy :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

marta0859
marta0859
  23 Noiembrie 2012
kedi
kedi: a czym to się różni od standardowych leginsów?

Tym, że do getrów nie ubiera się tuniki, na pierwszy rzut oka może niczym się nie różni, ale jednak legginsy mają bardziej prześwitujący materiał, no i getry mają "mocniejszą" gumkę niż legginsy
marta0859
marta0859
  23 Noiembrie 2012
kedi
kedi: a to nie są zwykłe leginsy ?

no właśnie NIE :D mogłabym nawet zejść do piwnicy gdzie mam resztki starych ciuchów z dzieciństwa bo jako dziecko nosiłam tylko getry i zrobić zdjęcie jak to wygląda, ale nie znajdę tego ot tak wśród wszystkich gratów a bawić w poszukiwania mi się nie chce :rotfl:
no to trudno, skoro nikt nie wie, zostaje mi poprosić mamę o pójście na zakupy i o poszukanie d83dde0f
kedi
kedi
  23 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Tym, że do getrów nie ubiera się tuniki, na pierwszy rzut oka może niczym się nie różni, ale jednak legginsy mają bardziej prześwitujący materiał, no i getry mają "mocniejszą" gumkę niż legginsy

wiesz co, ja mam jedne takie z h&m i były pod nazwą leginsy właśnie, tzn są nieprześwitujące, z grubszego materiału (nie ocieplane), ale są panterkowe, jakiś rok temu kupiłam je za jakieś 60zł.
na Twoim miejscu szukałabym właśnie pod nazwą legginsy jednak . wiem, że o to co Ci chodzi to na pewno było w stradivariusie swego czasu, w h&m też, a myślę, że w innych sklepach również znajdziesz.
massacre
massacre
  23 Noiembrie 2012

@Marta
Yoga pants -> yoga legginsy
Tak, to te które fajnie i apetycznie wyglądają na kobiecych dupach, ładnie je opinając. Nie są przezroczyste, wiec nie trzeba żadnych tunik, do tego jak najbardziej nadają sie na w-f.

marta0859
marta0859
  23 Noiembrie 2012
kedi
kedi: wiesz co, ja mam jedne takie z h&m i były pod nazwą leginsy właśnie, tzn są nieprześwitujące, z grubszego materiału (nie ocieplane), ale są panterkowe, jakiś rok temu kupiłam je za jakieś 60zł. na Twoim miejscu szukałabym właśnie pod nazwą legginsy jednak . wiem, że o to co Ci chodzi to na pewno było w stradivariusie swego czasu, w h&m też, a myślę, że w innych sklepach również znajdziesz.

Wzór ma dla mnie najmniejsze znaczenie. :) Nawet nie wiem czy gdzieś w pobliżu mam stradivarius, ale w h&m zobaczę, tam pełno takich szmatek, więc może się coś znajdzie, dzięki!

massacre
massacre: @Marta Yoga pants -> yoga legginsy Tak, to te które fajnie i apetycznie wyglądają na kobiecych dupach, ładnie je opinając. Nie są przezroczyste, wiec nie trzeba żadnych tunik, do tego jak najbardziej nadają sie na w-f.

Tylko widzę, że mają szerokie nogawki, a ja takich nie lubię. No ale jak nie znajdę tego co szukam to od biedy takie coś też może być. Tobie też dziękuję
massacre
massacre
  23 Noiembrie 2012

@Marta
Yoga leggins wpisz sobie w Google images i pokaz mi szerokie nogawki.
Nie spodnie, leginsy do jogi czy jak to bedzie sie po polsku zwało. To są bankowo takie. Do tego przy ćwiczeniach nie będziesz narzekać na efekt odstajacych kolan, co przy bawełnianych getrach np z H&M to standard.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.