malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: O kurcze teraz mu dawałam takie suche robaki Grammarus :D też śmierdzą :D

W sumie chyba wszystkie śmierdzą. Dlatego wolałam mojego żółwia stepowego :ninja: jadł sałate i jabłuszka.

Abaddon
Abaddon: Wiele osób twierdzi że czerwone bełto ma być do czerwonego mięcha, a białe wino do jasnego mięsiwa. O różowym nic żem nie przeczytał, idem dalej poszerzać swą wiedzę w winnym temacie. Zawsze za piwem byłem, a ostatnio mnie na wina bierze, stąd te zainteresowanie co z czym i czemu tak a nie inaczej :)

To jeszcze zależy jakie wina (nie chodzi o kolor)
Z tego co ja pamiętam to różowe wino pasuje praktycznie do wszystkiego.
Wytrawne białe do ryb, owoców morza i kuraka.
Czerwone dzieli się nawet na 3 rodzaje, bo młode (czerwone mieso, wędliny), półwytrawne (tutaj nie wiem) i słodkie (do tych śmierdzących serów)
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie chyba wszystkie śmierdzą. Dlatego wolałam mojego żółwia stepowego jadł sałate i jabłuszka.

Mój w zasadzie je wszystko, nawet chipsy i popcorn :rotfl: mój tata jest taki genialny, że mu daje wszystko, sałatę też je, ale niechętnie ;/ muszę mu ciągle coś wymyślać nowego :D jak dziecku :D
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: żółwia stepowego

Ile kosztował? Nawet nie wiem jak wygląda :woot:
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mój w zasadzie je wszystko, nawet chipsy i popcorn mój tata jest taki genialny, że mu daje wszystko, sałatę też je, ale niechętnie ;/ muszę mu ciągle coś wymyślać nowego :D jak dziecku :D

wybredny :zabawa:
nie wiem czemu, ale żółwie wodne zawsze jakieś głupawe były. najcześciej mi zdychały, bo się topiły (przewracały sie na wodzie do góry nogami)
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: wybredny

francuski piesek :zabawa:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem czemu, ale żółwie wodne zawsze jakieś głupawe były. najcześciej mi zdychały, bo się topiły (przewracały sie na wodzie do góry nogami)

Mój też tak robi :rotfl: ale ja nalewam mu dośc sporo wody do basenika, że sam się umie przekręcić z powrotem. Ale wiele razy musiałam go przekręcać :rotfl:
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ile kosztował? Nawet nie wiem jak wygląda

Bo ja wiem, mama mi go kupila jak mialam z 7 lat :ziober2: odszedł 2 lata temu.
A wyglądał tak: http://republika.pl/blog_sv_1294474/2670770/tr/3_paz_2.jpg
Mój kolega miał też, ale greckiego. Był mniejszy, ale też fajny: http://istotyzywe.pl/obrazki/zolw-grecki.jpg
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mój też tak robi ale ja nalewam mu dośc sporo wody do basenika, że sam się umie przekręcić z powrotem. Ale wiele razy musiałam go przekręcać

Moje też miały głeboko :rotfl: ale i tak nie potrafiły.
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo ja wiem, mama mi go kupila jak mialam z 7 lat odszedł 2 lata temu.

[*] Długo żył :zakochany: uwielbiam żółwie. Jak się nazywał?:D

Konto usunięte
Konto usunięte: A wyglądał tak: http://republika.pl/blog_sv_1294474/2670770/tr/3_paz_2.jpg

aaaa, widziałam takiego w zoologicznym! 500 zł i w górę ;O Ale piękny! Duży był? Gryzł? Bo mój to gryzie :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Mój kolega miał też, ale greckiego. Był mniejszy, ale też fajny: http://istotyzywe.pl/obrazki/zolw-grecki.jpg

Piękny:zakochany:!
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Moje też miały głeboko ale i tak nie potrafiły.

To chyba trafiłam na inteligenta :rotfl:
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: [*] Długo żył uwielbiam żółwie. Jak się nazywał?:D

Z tego co wiem to do 20 lat żyją nawet : D nie miał imienia. Był Żółwiem.

Konto usunięte
Konto usunięte: aaaa, widziałam takiego w zoologicznym! 500 zł i w górę ;O Ale piękny! Duży był? Gryzł? Bo mój to gryzie :D

Wtedy na pewno był tańszy :rotfl:
Nie gryzł, tylko jak sie go karmiło trzeba było uważać bo niechcący mógł : D

Konto usunięte
Konto usunięte: Piękny!

Taki drobniejszy.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: To chyba trafiłam na inteligenta

Albo ja na przygłupy :rotfl:
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Z tego co wiem to do 20 lat żyją nawet : D nie miał imienia. Był Żółwiem.

Anonim:ninja: no takie jak mój czerwonolice żyją 10 lat podobno:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Wtedy na pewno był tańszy Nie gryzł, tylko jak sie go karmiło trzeba było uważać bo niechcący mógł : D

Serio, drogie są te stepowe :ninja: ale warte są swojej ceny:D
Mojemu jak się włoży palca do baseniku to gryzie, fakt, że lekko, ale gryzie :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Albo ja na przygłupy

Też możliwe, znajomi mi odradzali kupno tego żółwia, bo mówili, że popada w hibernację i zdycha. Jak na razie nie zasypia, ale to za sprawą grzałki, bo miał zimną wodę i nie chciał przez pewien okres czasu w ogóle jeść. Kupiłam mu grzałkę i jak ręką odjął:) ma wymagania xD
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Anonim no takie jak mój czerwonolice żyją 10 lat podobno:)

Na wodnych nie bardzo sie znam : D
Moje zwierzaczki rzadko kiedy mają imiona które się przyjmują. Mój kotek też jest Kotem.

Konto usunięte
Konto usunięte: Serio, drogie są te stepowe ale warte są swojej ceny:D Mojemu jak się włoży palca do baseniku to gryzie, fakt, że lekko, ale gryzie :D

Mnie raz ten stepowy ugryzł właśnie niechcący to do krwi :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Też możliwe, znajomi mi odradzali kupno tego żółwia, bo mówili, że popada w hibernację i zdycha. Jak na razie nie zasypia, ale to za sprawą grzałki, bo miał zimną wodę i nie chciał przez pewien okres czasu w ogóle jeść. Kupiłam mu grzałkę i jak ręką odjął:) ma wymagania xD

No, bo one zmiennocieplne. Mojemu jak sie lampe wyłączyło to od razu sen zimowy :rotfl:
Adidasowa
Adidasowa
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Na wodnych nie bardzo sie znam : D Moje zwierzaczki rzadko kiedy mają imiona które się przyjmują. Mój kotek też jest Kotem.

Ja każde zwierzątko nazywam:ninja: nawet rybki:ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie raz ten stepowy ugryzł właśnie niechcący to do krwi

;O to musiał mieć niezłe kły ;O mój żółw to jeszcze mały jest:D on nawet nie jest wielkości wewnętrznej wielkości dłoni bez palców xD średnica jego skorupy wynosi gdzieś ok.6cm :D

Konto usunięte
Konto usunięte: No, bo one zmiennocieplne. Mojemu jak sie lampe wyłączyło to od razu sen zimowy

Lampę też ma cały czas włączoną :D
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja każde zwierzątko nazywam nawet rybki

Też zawsze nazywałam, ale po prostu sie nie przyjmuje :rotfl: nie wiem dlaczego.

Konto usunięte
Konto usunięte: ;O to musiał mieć niezłe kły ;O mój żółw to jeszcze mały jest:D on nawet nie jest wielkości wewnętrznej wielkości dłoni bez palców xD średnica jego skorupy wynosi gdzieś ok.6cm :D

Ten mój też jakiś wielki nie był : D jak odszedł to miał skorupe wielkości dłoni mojej, a mam małe dłonie.
Wtedy jak mnie ugryzł to w ogóle mały był. Po prostu te lądowe mają twardszą tą płytkę do gryzienia.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.