malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Słyszałem, przy czym one się udomowiły tylko po to, żeby wyzyskiwać ludzi .

Tak, dokladnie :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wiesz, z każdym zwierzęciem drapieżnym, które kiedyś było dzikie - miało instynkt zabijania jako priorytet - jest tak, że przechodzi proces socjalizacji - jeśli się wychowuje z ludźmi, problem nie tkwi w agresywnym zachowaniu - bo ileż jest dachowców, które gryzą czy drapią właścicieli? Problem jest w tym, że drapnięcia czy ugryzienia takiego domownika jak ten ogromny Rybi Kot, byłyby o wieeeele bardziej bolesne i niebezpieczne ;D.

Właściwie tak, ale zwierze hodowane od wielu pokoleń zachowuje sie inaczej, ma mniejsze pokłądy agresji. Taki maine coon uchodzi, za jednego z lagodniejszych kotów : D a jak sam widziales jest spory.
WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, dokladnie

"Ej, kierowniku, kopsnij no kotleta" :rotfl:.
Konto usunięte
Konto usunięte: Właściwie tak, ale zwierze hodowane od wielu pokoleń zachowuje sie inaczej, ma mniejsze pokłądy agresji. Taki maine coon uchodzi, za jednego z lagodniejszych kotów : D a jak sam widziales jest spory.

Coony są mega łagodne, bym powiedział, że wręcz stoicko spokojne, nie przylepiaste, ale baardzo wyważone, i to mi się w tych kotach podoba. To wiadome, że im dłużej selekcjonujemy wygląd i charakter kota, tym mniej w nim zachowań pierwotnych, ale moim zdaniem najwięcej zależy od wychowania zwierzęcia, a nie od genetyki :). Znikam na jakiś czas, adios!
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Coony są mega łagodne, bym powiedział, że wręcz stoicko spokojne, nie przylepiaste, ale baardzo wyważone, i to mi się w tych kotach podoba. To wiadome, że im dłużej selekcjonujemy wygląd i charakter kota, tym mniej w nim zachowań pierwotnych, ale moim zdaniem najwięcej zależy od wychowania zwierzęcia, a nie od genetyki :). Znikam na jakiś czas, adios!

I od własciciela :) tak samo jest z niebezpiecznymi rasami psow, z lagodna osobą są również lagodne, z psycholami zagryzają dzieci.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  26 Noiembrie 2012

Tak, maine coon to obecnie rasa najwiekszych kotów domowych.
Ponoć żyły dziko kiedyś dawno temu, z reszta wygląd mają dość dziki (uosobienie juz nie) - ale nie jest to potwierdzone info. Poza tym dużo legend o nich krąży :) I nie, nie maja tylko futra, naturalnie są dobrze umięśnione :)
Mi sie podobają z kolei brytyjskie silver tabby (ten kto widział chociaż raz reklamę whiskas to wie).

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
massacre
massacre: Tak, maine coon to obecnie rasa najwiekszych kotów domowych. Ponoć żyły dziko kiedyś dawno temu, z reszta wygląd mają dość dziki (uosobienie juz nie) - ale nie jest to potwierdzone info. Poza tym dużo legend o nich krąży :) I nie, nie maja tylko futra, naturalnie są dobrze umięśnione :)

Tak dokladnie :D fajne są.

massacre
massacre: Mi sie podobają z kolei brytyjskie silver tabby (ten kto widział chociaż raz reklamę whiskas to wie).

:D z mordki bardzo podobne do niebieskich brytyjskich.
massacre
massacre
  26 Noiembrie 2012

@asexualna
Groźne rasy psów są tak nazywane, bo są groźne - bez względu na właściciela i wymagają profesjonalnej tresury. Gdyby wszystko zależało od właściciela rasy takie jak pit bull nie byłyby całkowicie zabronione w Anglii :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
massacre
massacre: bez względu na właściciela i wymagają profesjonalnej tresury.

Właściwie i to mialam na myśli 261d plus jednak uważam, że własciciel przejawiający agresje w jakiś sposób wpływa na psa w negatywny sposób.
massacre
massacre
  26 Noiembrie 2012

@asexualna
Maine coony to nie są normalne koty, takie przylepy poduszkowe, które chciałyby być głaskane 24h.
W tej chwili nie mam MC, mam mieszańca w połowie MC - charakter 100% MC... Każdy sie zawsze pyta co to za kot, że bystrzejszy od przeciętnego psa i do tego większy pieszczoch :D

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A tu link do mojego wymarzonego kota!

rozwalił mnie ten focisz na klozecie :rotfl:
sliczny różowy nonio :zakochany:

btw. z takich 'drobnych' kotów - bengalskie najs.
styka51
styka51
  26 Noiembrie 2012

Boże....
Nie mam siły na niektórych ludzi, można milion razy tłumaczyc i nie dociera...
Co proponujecie na wylajtowanie?

mirra20
mirra20
  26 Noiembrie 2012

jestem przeziębiona:/ ale i tak pójdę pograć w siatkówkę:D

mmaryja
mmaryja
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: I od własciciela :) tak samo jest z niebezpiecznymi rasami psow, z lagodna osobą są również lagodne, z psycholami zagryzają dzieci.

i to jest święta prawda! oczywiście nie w 100%, ale prawie.

a coon to kot który strasznie lubi być w towarzystwie, moja koleżanka ma jednego osobnika i jest mega mega mega przylepiasty.
WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: I od własciciela :) tak samo jest z niebezpiecznymi rasami psow, z lagodna osobą są również lagodne, z psycholami zagryzają dzieci.

Niebezpieczne rasy psów to tylko termin umowny, by psów nad wyraz terytorialnych, zaborczych, nie mogły być hodowane przez osoby do tego nieodpowiednie - praktyka pokazuje co innego, ale cóż, żyjemy w Polsce. To chyba nie jest do końca tak, że np. owczarek kaukaski będzie łagodny dlatego, że właściciel taki jest. Wbrew pozorom te psy "z listy" potrzebują dość silnej ręki w kwestii wychowania, ustalenia pewnych reguł i mogą się stać naprawdę świetnymi towarzyszami. Mój kolega ma w swoim stadku 11 kotów, akitę, teriera, amstaffa i pitbulla, o innych zwierzętach nie wspomnę, i ta całość ze sobą współgra, koty jedzą z misek psów i nie było przypadku by psy zrobiły zwierzętom innym krzywdę - a jest to wynik świetnej postawy ich właściciela, który potrafi wyznaczyć granice bez użycia siły. Co do tego jednak, że najważniejszy jest właściciel to zgadzam się całkowicie :).

Konto usunięte
Konto usunięte: rozwalił mnie ten focisz na klozecie sliczny różowy nonio

Hehehe, Tobie też się wydawało, że on coś tam..robi? :rotfl:.

Konto usunięte
Konto usunięte: btw. z takich 'drobnych' kotów - bengalskie najs.

Świetne są! Uwielbiam takie umaszczenie w typie "ocelot" ;D.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Hehehe, Tobie też się wydawało, że on coś tam..robi? .

Skupiał się zaiste :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Świetne są! Uwielbiam takie umaszczenie w typie "ocelot" ;D.

Ładne, ładne :-)
Nie jestem wielką fanką kotów, ale ogólnie doceniam ich piękno :D
WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Skupiał się zaiste

Aż mu się oczy ze skupienia świecą :rotfl:.
Konto usunięte
Konto usunięte: Ładne, ładne :-) Nie jestem wielką fanką kotów, ale ogólnie doceniam ich piękno :D

Ja generalnie nie wybieram pomiędzy pies - kot, lubię zwierzęta ogólnie, a każde ze zwierząt ma swoje wyjątkowe cechy, kot niezależność, pies przywiązanie do właściciela - pisząc stereotypowo oczywiście, ale coś w tym jest :). Ty wolisz pająki :pavarotti:.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.