malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mi by się kameleon przydał albo coś w tym stylu :D

Ja aż tak gadów/płazów nie lubie : D a gryzoni w ogole nie lubie.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Norweski leśny!

Też fajny, ale maine coon bardziej z rysiem mi sie kojarzy :ninja:

WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Też fajny, ale maine coon bardziej z rysiem mi sie kojarzy

Coony są chyba większe od Norweskich, obie rasy są świetne, od tych dwóch wolałbym chyba tylko taką rosyjską rasę - olbrzymich polujących kotów, ale nie pamiętam nazwy ;p.
WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: olbrzymich polujących kotów

Ps. to nie tygrys :ninja:.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Coony są chyba większe od Norweskich, obie rasy są świetne, od tych dwóch wolałbym chyba tylko taką rosyjską rasę - olbrzymich polujących kotów, ale nie pamiętam nazwy ;p.

Coon to najwieksza rasa domowa :D taki tam koteczek haha

Mi się na drugim miejscu podoba rosyjski niebieski, boski jest.

WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Coon to najwieksza rasa domowa :D taki tam koteczek haha

A tego nie jestem pewien, znalazłem tego ruskiego kota, o którego mi chodziło, moim zdaniem jest większy od Coona, bo coon to jednak cała masa futra :D. Mój znajomy jest hodowcą coonów, świetne koty, tylko..drogie ;).
A tu link do mojego wymarzonego kota!
http://www.wykop.pl/ramka/1188691/rosyjski-kot-domowy-i-jego-zabawki-d/
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A tego nie jestem pewien, znalazłem tego ruskiego kota, o którego mi chodziło, moim zdaniem jest większy od Coona, bo coon to jednak cała masa futra :D. Mój znajomy jest hodowcą coonów, świetne koty, tylko..drogie ;). A tu link do mojego wymarzonego kota! http://www.wykop.pl/ramka/1188691/rosyjski-kot-domowy-i-jego-zabawki-d/

Znam tego, ale to nie jest rasa domowa. On jest dziki - udomowiony.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012

WilczeLyko:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fishing_cat medium-sized wild cat of South and Southeast Asia.

WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Znam tego, ale to nie jest rasa domowa. On jest dziki - udomowiony.

Każdy kot był kiedyś "udomowiony" :), czytałem tę notkę, to zagrożone zwierzęta, ale mimo to są hodowane w głębokiej Rosji m.in. i zwyczajnie sprzedawane. Inna sprawa jest taka, że pomimo tego, że marzy mi się taki kot to nigdy bym go nie kupił, tak samo jak legwana czy inszej istoty, która powinna żyć w dziczy.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Każdy kot był kiedyś "udomowiony" :), czytałem tę notkę, to zagrożone zwierzęta, ale mimo to są hodowane w głębokiej Rosji m.in. i zwyczajnie sprzedawane. Inna sprawa jest taka, że pomimo tego, że marzy mi się taki kot to nigdy bym go nie kupił, tak samo jak legwana czy inszej istoty, która powinna żyć w dziczy.

Różnica polega na tym, że koty domowe były hodowane poprzez sterowaną selekcje. Ten, którego dałeś JEST dzikim, zagrożonym gatunkiem, który sobie udomowiają ruski dla lansu zapewne : D
WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Różnica polega na tym, że koty domowe były hodowane poprzez sterowaną selekcje. Ten, którego dałeś JEST dzikim, zagrożonym gatunkiem, który sobie udomowiają ruski dla lansu zapewne : D

Hehehe, nie wiem co kieruje ruskimi, ale jak znam życie - lans wchodzi bardzo mocno w grę :rotfl:. Co do kotów etc. zapewne masz rację, ja koty lubię, przy czym nie wnikam w to, który kot z którym się tentego, żeby wyszło cośtam :ziober2:.
asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012

PS: słyszałeś takie powiedzenie, że koty same się udomowily? : D w sumie pasuje do ich charakteru.

asexualna
asexualna
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Hehehe, nie wiem co kieruje ruskimi, ale jak znam życie - lans wchodzi bardzo mocno w grę . Co do kotów etc. zapewne masz rację, ja koty lubię, przy czym nie wnikam w to, który kot z którym się tentego, żeby wyszło cośtam .

No właśnie znając ich :rotfl: jakiś ruski filantrop bardzo chętnie przygarnie takiego kocura.
Ja bym się tylko bała, bo koty z kompletnie dzikim genotypem mogą wykazywać zachowania agresywne :D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  26 Noiembrie 2012

@Maryjawsandałach

Myślisz że wszyscy fryzjerzy w UK używają tych samych produktów? :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

WilczeLyko
WilczeLyko
  26 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: PS: słyszałeś takie powiedzenie, że koty same się udomowily? : D w sumie pasuje do ich charakteru.

Słyszałem, przy czym one się udomowiły tylko po to, żeby wyzyskiwać ludzi :lol:.
Konto usunięte
Konto usunięte: No właśnie znając ich jakiś ruski filantrop bardzo chętnie przygarnie takiego kocura. Ja bym się tylko bała, bo koty z kompletnie dzikim genotypem mogą wykazywać zachowania agresywne :D

Wiesz, z każdym zwierzęciem drapieżnym, które kiedyś było dzikie - miało instynkt zabijania jako priorytet - jest tak, że przechodzi proces socjalizacji - jeśli się wychowuje z ludźmi, problem nie tkwi w agresywnym zachowaniu - bo ileż jest dachowców, które gryzą czy drapią właścicieli? Problem jest w tym, że drapnięcia czy ugryzienia takiego domownika jak ten ogromny Rybi Kot, byłyby o wieeeele bardziej bolesne i niebezpieczne ;D.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.