malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2011
styka51
styka51: Miał przyjechać Maniek i przyjechał... ale tylko na 5 minut,

jestes niezorganizowana, rano jak robilam mojemu laske, myslisz ze trwalo to wiecej niz 5 minut? :crylol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: to sie nazywa procedura - w przeciwnym razie moglabys w kazdym kraju, lacznie z Chinami jechac i wymagac chrztu na podstawie "obcego" im aktu urodzenia. Jezeli biora kopie do swoich akt, to wiadomo, ze nie kazdy ksiadz czy majacy wglad do nich musi mowic, czytac i pisac w obcym jezyku. Dla mnie to bardzo logiczne, bo jesli chodzi o paszport - to dziecko ma PRAWO do narodowosci, kraj ktory by zrobil z dziecka bezpanstwowca stanalby przed Trybunalem; natomiast chrzest to twoj wybor i ty powinnas sie dostosowac do procedury jaka panuje w kosciele :)

no i wlasnie ze zle wedlug mnie - kosciol katolicki jest rozprzestrzeniony na calym swiecie - chrzest moze byc tylko jeden wiec co za roznica, na podstawie aktu urodzenia z ktorego kraju jest robiony? dla mnie to glupota ze w polskim kosciele chca chrzcic TYLKO polakow - kompletne zejscie z tego, czym jest wiara katolicka - powinni sie cieszyc, ze maja nowa ''owieczke'' a nie utrudniac chrzest na wszelakie mozliwe sposoby.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: zyjesz, wiec ostry dyzur byl zbedny

żyje, bo miałam sporo ketonalu :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: a gdzie? na AONie?

Nie prywatnie, na Mokotowie, dosyć znana, logo z miśkiem

Konto usunięte
Konto usunięte: o w dupe, cenią się

No i to bardzo.
Fakt, podobno jest to bardzo dobra informatyczna szkoła, ale te ceny... :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: przezyjesz, nic Ci nie bedzie

dasz sobie nerke wyciać, że tak będzie? :rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: no ale wez pojrz powaznie na to polskie zaklamane spoleczenstwo ludzie sie pieprza przed slubem - tak czy nie? wszystko jest okej kobieta zachodzi a potem z brzuchem w bialej ofkors sukience zapiedala przed oltarz - tak czy nie? i wszystko dalej jest okej, nawet stare babcie tego brzucha nie widza, przymykaja oko... a para wiadomo, dalej nie jest katoikami, bo sie hajtaja tylko pod presja otoczenia i wtedy jest to normalne... ...ale jak sie chce dziecko ochrzcic to juz sie jest katozjebem czy jak to nazywaja - gdzie chrzest w porownaniu np do slubu na cale zycie, jest tylko mozliwoscia wyboru dla dziecka w przyszlosci - dla mnie ma wiecej zalet niz wad

ja i moj facet podchodzimy do tego identycznie. zreszta, moj facet nie jest katolikiem w ogole, w kosciele nie byl nie liczac slubow chyba od 20stu lat- ale jak sam mowi, chrzest nie zaszkodzi, a my dziecko bedziemy wychowywac tak, zeby moglo samemu wybrac to, czy chce i w co chce wierzyc.
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dasz sobie nerke wyciać, że tak będzie?

no znajac polska sluzne zdrowia, to nie :crylol:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011

dobra laski, dziecko mi wrocilo do domu, spadam :bye:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mmaryjka:

W ogóle z tego co pamiętam, jak szukałam wtedy grafiki to była tylko w trzech szkołach.
Właśnie PJWSTK - ale ceny..
No i na ASP, ale tam oprócz chcicy na taki kierunek trzeba umieć mega rysować :and:
I w tej mojej.
u0u
u0u
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: jestes niezorganizowana, rano jak robilam mojemu laske, myslisz ze trwalo to wiecej niz 5 minut?

:rotfl:
Czść Asia :D
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie prywatnie, na Mokotowie, dosyć znana, logo z miśkiem

nie znam;) nie orientuje się w prywatnych. znam tylko uw, pw, wat, aon i swoją uczelnie;)

Konto usunięte
Konto usunięte: No i na ASP, ale tam oprócz chcicy na taki kierunek trzeba umieć mega rysować

mój znajomy studiował na ASP i zwariował, więc nie polecam;)

tymczasem idę gotować obiad!
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mój znajomy studiował na ASP i zwariował, więc nie polecam;)

Pewnie spotkałoby mnie to samo.
Tam ludzie żyją jakby w innym świecie ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: tymczasem idę gotować obiad!

smacznego :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no i wlasnie ze zle wedlug mnie - kosciol katolicki jest rozprzestrzeniony na calym swiecie - chrzest moze byc tylko jeden wiec co za roznica, na podstawie aktu urodzenia z ktorego kraju jest robiony? dla mnie to glupota ze w polskim kosciele chca chrzcic TYLKO polakow - kompletne zejscie z tego, czym jest wiara katolicka - powinni sie cieszyc, ze maja nowa ''owieczke'' a nie utrudniac chrzest na wszelakie mozliwe sposoby.

chcialam napisac, ze przeciez moglas ochrzcic w angielskim kosciele, ale czytajac dalej stwierdzilam, ze masz dobry tok myslenia - faktycznie w kazdym zakatku swiata powinni ochrzcic nawet bez zadnego papierka - dobry argument z tymi owieczkami - ja bym sie dala przekonac i bym Ci dzidzie ochrzcila :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Czść Asia :D

Ty zawsze wiesz, co zacytowac :ninja:
hej :*

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SoDope
SoDope
  13 Septembrie 2011

Tak się przyglądam rozmówkom o porodach ..

Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale poród w domu to jednak wydaje się być większym ryzykiem, mimo lepszej atmosfery. Bałabym się pewnie. W szpitalu czułabym się bezpieczniej.

ja sie urodziłam w domu i nie widzę, żeby to jakoś negatywanie na mnie podziałało..

bez lekarzy, pielęgniarki czegokolwiek.. - nie zdążyli dojechać. :crylol:

a mi się bardzo śpieszyło.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja sie urodziłam w domu i nie widzę, żeby to jakoś negatywanie na mnie podziałało.. bez lekarzy, pielęgniarki czegokolwiek.. - nie zdążyli dojechać. a mi się bardzo śpieszyło.

To kwestia pewnie tylko i wyłącznie psychiki :)
Po prostu wydaje mi się, że szpital = bliżej do sprzętu medycznego = szybsza pomoc w przypadku jakiś komplikacji.

Jakie buty.. :and:

http://e2.pudelek.pl/p1374/20ba3c840024bc204e6f3935

nie wklejam jako img, bo duże
SoDope
SoDope
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Po prostu wydaje mi się, że szpital = bliżej do sprzętu medycznego = szybsza pomoc w przypadku jakiś komplikacji.

pewnie tak - bo jak ja wyskoczyłam to mama myślała, że nie żyje.
bo ponoć aby otworzyłam oczy i dalej poszłam spać :crylol:
u0u
u0u
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: Ty zawsze wiesz, co zacytowac hej :*

Ty zawsze wiesz co napisać kiedy się pojawiam :rotfl:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.